Děsivé historky

Děsivé historky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385994/bmid_desive-historky-8mE-385994.jpg 4 42 15

Děsivé historky série

1. díl >

Co kdyby v poštovní schránce žila příšera? Co když máte ve škole skříňku, která požírá lidi? Pozor na hrbol pod kobercem, může obživnout! A co by se vám mohlo stát, kdybyste procházeli tichou, temnou, úzkou uličkou? V téhle STRAŠIDELNÉ SBÍRCE je 25 hrůzostrašných povídek. Všechny o lidech, kteří se BOJÍ. Hodně bojí. Přečtěte si jejich příběhy. Uvidíte, jestli máte strach ze stejných věcí. Protože jestli se teď nebojíte… TAK SE BÁT BUDETE.... celý text

Horory Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Frightmares 2: More Scary Stories for the Fearless Reader , 2016


více info...

Přidat komentář

janina66
16.04.2024 4 z 5

Milý poslech těchto povídek. Sice jsou určeny dětem, ale i mě se líbily. Některé byly opravdu děsivé.

kackahracka
28.08.2023 5 z 5

Knížku jsem dostala s doporučením, že by se mohal líbit mým dětem. A taky že jo! Stačila první povídka, a dalšího společného večerního čtení pod peřinou jsme se nemohli dočkat! Jak já si to užívala. O kvalitě svědčí fakt, že děti ani nedutaly a žádají o opakování. Já, rodič, co zoufale doufá, že se jeho ratolesti taky nadchnou pro knížky, ječím nadšením. Navíc-historky jsou děsivé přesně tím správným způsobem. Už jen ty skvělé názvy! (Se skříňkou 307 není něco v pořádku...Stan, který nebyl úplně prázdný...Hrbol ve tmě...). Já sama si užila několik skvělých mrazivých chvil. Takže ano, doporučuju!


Broukodrak
22.01.2023 5 z 5

Historky mi nepřišly moc děsivé, většina byla v poho (Špatný autobus, Travní skřítek), většina byla nepříjemná (Proč táta zničil pískoviště, Hrbol ve tmě) a pár se mi fakt líbilo.
Myslím si, že povídka Flek na stropě je nejméně strašidelná ze všech. Mě lehce dojala, dopadla moc hezky.
Nejvíc se mi líbily povídky Kluk, který měl babu a Stan, který nebyl úplně prázdný.

haki34
23.12.2022 4 z 5

koupeno pod stromeček příbuzným dětem, vybral můj syn :D nahlédla jsem, zrovna do pasáže o plížící se ženě s dlouhýma černýma vlasama, bílé roucho od krve...a řekla jsem si uff..no nevím ...každopádně syn tvrdil že v poho, prý to není děsivé :D
No a samozřejmě jsem si ji pak doma přečetla...že bych se bála, to zas ne..že bych měla děsivé sny, to taky ne...ale některé byly fááákt nepříjemné. Třeba ta s výtahem. Hlavně když občas v noční můře jedu výtahem, on se urve a padá...a nebo tvář ve vzduchu...a nebo chůva...a nebo....
Doporučuji !!!

kolacky
07.12.2022 4 z 5

Některé příběhy jsou pěkně hnusné, třeba Která máma, Ahoj, tmo, Věšák, Stařec v kotli nebo Špatný autobus. Mně se nejvíc líbila Strašidelná horská dráha.

Hanina61
31.10.2022 5 z 5

Co lepšího si přečíst 31. října než něco strašidelného? A nemusí to být zrovna Stephen King, ale třeba taková jednohubka jako "Děsivé historky" od Michaela Dahla. Sice nejsem cílová skupina, ale pobavila jsem se skvěle. Moc se mi líbilo, že na závěr spisovatel vysvětluje, jak na který námět pro povídku přišel, protože některé jsou opravdu kuriózní. Vřele doporučuji pro všechny "nebojácné čtenáře"... a jdu si do knihovny půjčit pokračování... :-)

Nuttelka
13.10.2022 4 z 5

(Audiokniha)
Je možné, abych se u knihy určené pro děti a mládež bála? Ano je to možné, já strašpytel ze všeho, mě i tyto povídky nahnaly strach :-))) Saša Rašilov se mi jako interpret moc líbil a už mám připravený k poslechu 2. díl.

666Jitka
04.04.2022 4 z 5

Jako první jsem si přečetla druhý díl této strašidelné série pro děti a mládež, abych věděla, co jsem to vůbec darovala svému synovcovi k vánocům. Velmi mě potěšilo, že se mu knihy se strašidelnou tématikou líbily a na školandě je spolu s kamarády přečetl. Nyní jsem dočetla další z těchto knížek, které obsahují krátké nenáročné "děsivé" povídky a jsou dobrým čtením, když po náročné práci nemám kapacitu na četbu něčeho těžšího. Fantazie opravdu nemá hranic a strašidelné může být vážně úplně všechno.

Lucieopice
28.11.2020

Hezký den! Tato knížka je děsivá. Je super a tak dále. Hezký zbytek dne!!!

capar
19.09.2020 5 z 5

Knížku mi půjčil synovec, že tohle se číst dá (já jsem knihofil a on je spíš bojovník se čtením) a měl pravdu. Mě to bavilo, večer jsem to slupla před spaním. Chvíli jsem se obávala děsivých snů, ale naštěstí jsem to zvládla :) Takže za mě ano, za přečtení to stojí. Už na mě v poličce čeká pokračování ;)

Vojtrman
19.08.2020 5 z 5

Bylo to docela strašidelné,chvílemi jsem se bál, knížka se dobře četla,doporučuji všem,kteří se nebojí.

blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Krátké hororové příběhy, z nichž některé dokázaly člověka dost vyděsit. Spousta z nich měla tak bezvadný námět, že byla až škoda, že je autor více nerozvedl. I když i ta úspornost některých příběhů jim nakonec dodala ještě více na děsivosti. Za mě parádní věc a máte-li rádi dětské horory, je tohle naprostá nutnost :)

bidesh
18.02.2020 4 z 5

U některých historek jsem se bála i já jako dospělá, nicméně dětem se to líbit bude, i když bych hodně zvažovala, zda to dát dítěti se slabší povahou.

antragus
06.06.2019 4 z 5

Je to fajn rychlé čtení (ano, všiml jsem si, že je to pro čtenáře od devíti let, a už asi trochu nespadám do té správné věkové kategorie), které pravděpodobně plní svůj účel. V hororu obecně preferuji některé prvky více, některé méně a jsem rád, že se autor nebál zkoušet na čtenáře různé věci, čímž to nebylo všechno na jedno brdo. Za sebe bych jen vytknul nakladatelství redakci - prvně do bloku, proboha do bloku...v tomhle formátu to fakt vypadá bizarně. A za druhé, prosím, dořešte ty spojky a předložky na koncích řádků (ano, přesně ty, co tam už nemají co dělat). Kde se to jinak maj ty děcka naučit, když ne v knížkách?

Varjohukka
01.10.2018 4 z 5

Některé z příběhů mají velký potenciál. Docela ráda bych je viděla víc rozvedené. Za mě příjemné překvapení, i když se jedná o knihu hororů pro děti.
Ten, kdo měl rád Stopy hrůzy nebo Husí kůži, tak si jistě rád zavzpomíná.