Deníček nudilky

Deníček nudilky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434317/bmid_denicek-nudilky-jXQ-434317.png 4 7 4

Emma se nudí, ať je kdekoli. Jedno jí to ale není, tak si klade nejrůznější otázky. Aby tomu, proč se nudí, porozuměla, zapisuje si své postřehy do tajného deníku: o nekonečných dnech ve škole, o fádních snídaních, o protivných nedělích… Jakmile se Emma začne nudit, píše si. A kousek po kousku se nuda vytrácí… Pro děti od 9 do 11 let.... celý text

Psychologie a pedagogika Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Portál
Originální název:

Je m'ennuie alors? , 2018


více info...

Přidat komentář

lucakuca
10.01.2023 4 z 5

Důležité!
Na světě jsou i jiný věci k vidění než vlastní pupík. :-)
Milé čtení o tom jaaaak já se děsněěěě nudíííííím! Kdy začnu skutečně žít? Proč hodina nudy je mnohem delší než hodina zábavy? Nechápu to, nemá to logiku...."
Oj oj oj zjevila se nová droga dětí - NUDA. Co s tím? Dá se s tím bojovat? Jednu z možností nabízí autorka: "Zkus se z toho vypsat. Napiš, co cítíš. Napiš, kde a kdy tě nuda přepadá nejčastěji...."
Zajímavé, čtivé a povzbuzující. Nejen já se takto trápím.

anna.zahy
09.11.2021 5 z 5

Bála jsem se, že to bude jako Deník malého poseroutky (ten mě moc nebaví), ale bylo to lepší.


Míla86
26.03.2020

Moje dcera se nudí, a to propastně. Zvlášť teď za koronavirové krize, kdy jsem s ní doma, si toho všímám. A tak jsem jí tuto knížku původně určenou k narozeninám podstrčila o něco dříve. No, uvidíme. Mně se knížka líbí. Je moc hezká, už výraznou obálkou. Uvnitř je jednoduchý, skorodětský text, hodně obrázků. Autorka je psycholožka, v dětské duši se vyzná, psát rozhodně umí. Jen hrdinkou knížky je malinko introvertka, knihomolka, ani nemá mobilní telefon. Což moje dcera není. Ta sice také čte, ale bůhvíco ve svém mobilu, navíc se sluchátky na uších. Přesto věřím, že ji Deníček zaujme a povzbudí k nějaké smysluplné čínnosti. (Tedy kromě učení do školy.) Knížce dávám palec nahoru :)

Sunny02
26.03.2020 4 z 5

Deníček nudilky je krátký příběh plný krásných ilustrací. Musím říct, že nám doma chvíli trvalo, než jsme se do knihy začetly. Doporučuji vydržet, protože konec je opravdu povedený a dětem příběh hodně přinese.

Autorovy knížky

Élisabeth Brami
francouzská
2020  77%Deníček nudilky

Kniha Deníček nudilky je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě4x
Chystám se číst3x