Dělat těžké věci

Dělat těžké věci https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141362/delat-tezke-veci-141362.jpg 4 12 5

Vzpoura teenagerů proti nízkým očekáváním. Bratři Harrisové povzbuzují mladé čtenáře, aby se v životě nepouštěli snadnou cestou, aby přijali zodpovědnost a aktivně využili čas i potenciál, který do nich Bůh vložil. Věřím, že ten, kdo tuto výzvu přijme a s odvahou vykročí ze svého bezpečí, bude svědkem Božího jednání ve svém vlastním životě i ve svém okolí. – Tomáš Coufal, šéfredaktor časopisu Život víry Tahle knížka mě opravdu povzbudila k tomu dělat těžké věci a znovu mi připomněla, že s Ježíšem není nic nemožné. Myslím, že je v ní něco, co vás nakopne jít do toho. – Týna, 16 let Předmluva od Chucka Norrise.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Samuel
Originální název:

Do hard things , 2010


více info...

Přidat komentář

ThrisaManx
27.04.2017 3 z 5

Já tuto rodinu Harrisnových moc nemusím. Všichni ve svých knihách hodně přehání a často píší bláboly. Kniha "Dělat těžké věci" je úžasná a v mnoha ohledech skutečně pravdivá, ale jak už to tak bývá, neskutečně přehnaná. Za přečtení to rozhodně stojí, dokáže inspirovat a motivovat a obsahuje spoustu moudrých myšlenek, které ale bohužel kluci často zveličují a kladou velkou důležitost na věci, které až tak důležité nejsou.

Vojslava
26.09.2016 4 z 5

Ačkoliv je kniha určena primárně teenagerům, nemohu říct, že by se z ní dospělý nemohl poučit. Jednak je to dobrý vhled (s přihlédnutím k tomu, že titul není úplně čerstvá novinka), jaký potenciál můžeme u mladých (i když jistě ne asi u všech) očekávat, na druhou stranu na změnu směrem k "dělání těžkých věcí" není nikdy pozdě, proto mnohé principy mohou inspirovat i dospělé. A mám-li vybrat pro mne osobně inspirující myšlenku, pak je to konstatování, zdali jsme křesťany pro to, co neděláme, nebo pro to, co děláme? Rozhodně zajímavý bod k úvaze!


Antis
13.12.2015 odpad!

Tímto prosím a žádám všechny teenagery i jejich rodiče, aby pro sebe/své děti laskavě zakoupili knihu, kterou nenapsala dvojice náboženských fanatiků. Tedy knihu jinou (kdyby si někdo nebyl jistý).

Toto není kniha pro mladé. Toto je kniha pro psychology a religionisty. Je to kniha pro každého, kdo chce pozorovat vliv indoktrinace nesmysly od útlého dětství na psychiku lidské bytosti.

Neříkám, že je závadné téma obecně, ale pokud nedokážete v knize, která není prvoplánově o náboženství, napsat jedinou stránku bez varianty na "chvalte Hospodina!", jste šílenec a rady do života od vás poslouchat nebudu. Tečka.

DCKH
03.12.2015 4 z 5

Nejlepší moderní kniha pro mládež mimo Bibli.
Vlastní příklad Bratrů Harissových a předmluva Chucka Norrise
Co více by jste od pubertáků chtěly?
80%

Skylla
11.11.2013 5 z 5

Tato kniha je pro Vás buď něčím naprosto novým, nebo většinu ze zmíněných informací již znáte, ale pochybuji, že se jimi řídíte.
Přestože je řazena do sekce 'Náboženství', mnoho - vlastně většina - názorů, zjištění, informací či svědectví platí, nebo by měla platit pro všechny lidi - teenagery obzvlášť. Ať už věřící jste, nebo ne, já věřím, že v tom najdete to 'své'.
Já vlastně ani nevím, jak bych tuto knihu popsala, mohu jen s jistotou říci, že mne neskutečně inspirovala, dala mi rozhled, ukázala mi tolik nových, zajímavých poznatků a.. přestože můj první dojem byl.. "Co mi to zase bratr podstrkává za knihu..? -_-" musím říct, že mu jsem neskutečně vděčná.
Nebudete litovat!