Dějiny Mexika

Dějiny Mexika https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38039/bmid_dejiny-mexika-fot-38039.jpg 4 13 2

Předkolumbovské období, vzestup a pád aztécké civilizace, kolonie, osvícenství, pokrok, mexické proměny, země a lidé, po českých stopách v Mexiku, to vše zahrnuje publikace včetně chronologie, přehledu politických stran a panovníků, seznamu map a plánů.

Přidat komentář

Bassquiat
14.01.2021 3 z 5

Kniha sice dokáže o dějinách Mexika poskytnout nadprůměrné znalosti, v porovnání s Barešovými Dějinami Egypta či Klímovými Dějinami Brazílie však působí dost laciným dojmem. Zatímco předkolumboská doba je podána relativně detailně, další kapitoly jsou docela odfláknuté. Např. koloniální období a nejnovější dějiny jsou popsány zcela stručně až na úrovni encyklopedických hesel (některým partikularitám je naopak věnováno zbytečně velké množství, např. jen vyhnání jezuitů spolkne přes 15 stran). Shrnuto: samotný text není špatný; tak veliká země, jakou Mexiko je, by si však zasloužila alespoň 600 stránek čistého textu (tak jako v případě Egypta, Brazílie či Iráku). Každá dějinná epocha by tak byla popsána opravdu podrobně, a čtenář by o ní mohl získat vskutku komplexní představu.

uhoř49
11.01.2016 4 z 5

Kniha je psaná velmi podrobně a asi i odborně,akorát stopy Čechů v Mexiku jsou si myslím obsahlejší než na pouhých 5stránek a to mi hodně vadí