Dej holce jméno

Dej holce jméno https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262157/mid_dej-holce-jmeno-eJ8-262157.jpg 4 12 3

Třiatřicetiletý spisovatel Jakub Hirsch se potýká s obtížnou milostnou situací. Tu ještě komplikují anonymní dopisy, které jej nabádají, aby mlčel. Hirsch netuší o čem, má však intenzivní pocit, že to nějak souvisí s jeho nadmíru problematickou mladou milenkou a její kamarádkou, která spáchala sebevraždu. Lyricko-erotický krimi román postmoderního beletristy, básníka a redaktora Lukáše Vavrečky je po Alibi na příští noc (2014) další z řady experimentálních detektivních knih s důrazem na poetiku zločinu.... celý text

Přidat komentář

janina66
01.12.2023

Nedočteno.
Souhlasím s komentářem "kopeceli",
též jsem se snažila ale vzdala jsem to. Je spousty jiných pěkných knih.

kopeceli
23.10.2023 1 z 5

Já jsem se fakt snažila! Ale nepochopila jsem vůbec nic. Nezorientovala jsem se ani v tom, kdo s kým spal. Rozhovor, který hlavní hrdina dával redaktorovi na začátku knihy má asi ukázat, že autor je studovaný, ale zajímalo by mne, kolik čtenářů ví, co to plkal.
Jediné plus vidím ve formě. Literární talent tu je, ale experimentování až za hranu jej činí nestravitelným.


s-reader
11.09.2015 5 z 5

Velmi chytře koncipovaná kniha, pečlivě napsaná s důrazem na každé slovo. Lze ji vnímat jako detektivku, i když z tohoto hlediska se děj rozbíhá až ke konci, ale především jde o knihu se zajímavě se prolínajícími liniemi. Zatímco u kriminálních románů sahají autoři po nejrůznějších pomocných tématech, většinou volených s kalkulem zaujmout čtenáře jejich aktuálností, Lukáš Vavrečka variuje jedno hlavní téma tak. Přesto není jeho kniha o nic ochuzena.