Dcery války

Dcery války https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527276/bmid_dcery-valky-6565904ae3b1a.jpg 4 8 3

Dcery války série

1. díl

Jsou tajemství, která nikdy nezemřou... Hluboko v údolí řeky Dordogne, ve staré kamenné chalupě na okraji půvabné vesnice, to sice občas vypadá, jako by se čas zastavil, ale i sem doléhají útrapy války. Tři sestry touží po konci války. Nejstarší Hélene, zodpovědná a rozumná, se snaží své sourozence udržet v bezpečí. Prostřední Élise, rebelka, která vášnivě miluje místního vůdce maquistů a vrhá se po hlavě do každého rizika. A nejmladší Florence, snílek a benjamínek rodiny, jen touží po světě, kde je Francie svobodná. A pak jedné temné noci se válka náhle ocitá doslova na prahu jejich domova. A co víc, na současnost nečekaně dopadne stín dávného rodinného tajemství, které život všech tří sester ohrozí ještě víc. První z nové epické série bestselleru č. 1 Sunday Times , Dcery války, je úžasný příběh o sestrách, tajemstvích a statečnosti v temnotě válkou zmítané Francie... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Daughters of War , 2021


více info...

Přidat komentář

Mandlevest
31.03.2024 4 z 5

Část svátků jara jsem knižně strávila s dcerami války, třemi sestrami , které prožívají poslední roky války na francouzském venkově. A bylo to vcelku poutavé čtení, ač, byť námětově trochu připomínal nádherného Slavíka, tolik emocí na mě tento román nepřenesl. Bylo zajímavé sledovat odlišné povahy sester, které každá svým způsobem bojovaly o to, jak tuto krutou dobu prožít a přežít. Děj nemá hluchá místa, je naplněný událostmi, je napínavý, dojemný a i na lásku samozřejmě dojde. A jelikož se jedná o trilogii, dramatický konec nás navnadí na další pokračování. Vyjde-li, určitě si ho přečtu. Čtyři a půl * a doporučení pro milovníky válečně romantických příběhů, v jedné časové linii.

orinka3
23.03.2024 5 z 5

Právě jsem dočetla. A lituji, že nemůžu číst dál, že je tak málo stránek a příběh není ukončený. Krásný román a brilantně napsaný. Čte se to samo a já si musela dávat velký pozor, abych nepřeskakovala kvůli tomu, že jsem chtěla vědět, jak to bude dál. Tak jsem se bála o naše hrdinky i hrdiny... Napínavé na každé stránce, každá postava skvělá. Jestli bude pokračování, budu se na ně moc a moc těšit.


zuzana2599
22.02.2024 5 z 5

Právě jsem dočetla Dcery války a jsem plná pocitů a dojmů z této krásné knihy mé oblíbené autorky. Příběh tří sester, Hélene, Elise a nejmladší Florence, nás zavede do staré kamenné chalupy na okraji vesnice, kde se téměř zastavil čas, ale i zde doléhají útrapy války. Je to příběh o odvaze, lásce, osamění, ale i o zradě a tajemstvích ! Místy jsem četla se zatajeným dechem, konec mne dohnal ke smutku i slzám. Ten příběh musí pokračovat a já doufám, že se brzy dočkám i druhého dílu z této série. S radostí doporučím !

Kniha Dcery války je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce32x
Chystám se číst23x
Chci si koupit5x