Dávno tomu

Dávno tomu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43193/davno-tomu-43193.jpg 5 16 4

Přidat komentář

allebra
01.05.2022 5 z 5

Moc hezké vzpomínání na autorovo dětství. Doba to nebyla v žádném případě jednoduchá, ale přesto jsem z knihy cítila takovou zvláštní příjemnou atmosféru.
Určitě se ještě někdy ke knize vrátím a ráda si připomenu i Malého Bobeše.

alimraj1
22.04.2021 5 z 5

Tuto knihu bych mohla číst pořád dokola - bohužel jsem ji měla jenom vypůjčenou. Příběhy jsou mi velmi blízké, autor si s nimi hrál.
Jistě doporučuji!
5*


Mánička178
22.01.2018 5 z 5

Úžasná vzpomínková knížka o starých časech, o dětství, o starostech všedních dní před několika desetiletími. Je krásné, jak měly rodiny k sobě kdysi blízko, přestože je až neuvěřitelné, jak tehdy některé věci fungovaly a jaké těžkosti musely rodiny prožívat. Mnohačetné rodiny přebývaly v jedné místnosti, prožívaly tvrdý život naplněný prací a skromnými výdělky, děti umíraly, trpěly pod přísnými učiteli ve škole a co mě velmi zaskočilo - jak se promítala rozdílnost náboženského vyznání do běžného života (v negativním slova smyslu). I děti mezi sebou rozlišovaly "helvíty" a "katolíky" a podle toho se k sobě leckdy i chovaly... Ač je tedy knížka vyprávěna s láskou a člověk by se do té doby někdy i zamiloval, tak díkybohu, že už jsou některé věci dnes jinak...

maryzka
15.04.2017 4 z 5

Kdysi dávno jsem ji četla a líbila se mi víc než Malý Bobeš. Dost dlouho ji sháním a ani není na bazaru. Je to škoda. Ačkoliv jsem ji četla na základní škole, tak mi některé pasáže utkvívají v hlavě., Především těžký život lidí.