Darwinovy ceny: odpočítávání konce

Darwinovy ceny: odpočítávání konce https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334889/mid_darwinovy-ceny-odpocitavani-konce-xDu-334889.png 4 15 4

Darwinovy ceny série

< 4. díl

Pokračování celosvětově populární série příběhů o lidech, kteří sami sobě přivodili kuriózní smrt neuvěřitelně hloupým způsobem. Darwinovy ceny vycházejí z předpokladu, že lidská hloupost, která způsobí smrt svému nositeli, je dána geneticky, a v duchu teorie přirozeného výběru se tak tento nebezpečný gen odstraňuje.

Literatura světová Humor
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

The Darwin Awards: Countdown to Extincion , 2010


více info...

Přidat komentář

Stanas513
13.09.2023 5 z 5

Vůbec jsem netušila, že mám něco takového v knihovně. Darwinova cena se uděluje těm, kteří svůj život ukončili neuvěřitelně idiotským způsobem. Docela jsem se pobavila. Je to sice dost drsná zábava, ale člověk se musí jenom divit, jak může dospělého jedince vůbec napadnout taková do nebe volající blbost. Jak může někdo riskovat se svým životem? Někde jsem četla, že IQ lidstva rapidně klesá a asi to bude pravda... :-)

katy238
03.01.2023 3 z 5

Kniha Darwinovy ceny s podtitulem Odpočítávání konce autorky Wendy Northcutt je již její čtvrtou knihou pojednávající o tomto tématu, sdružující příběhy úmrtí s nádechem debility a pro úplnost také příběhy s tím lepším koncem, kdy v kritickou chvíli nemyslící člověk stihl ještě vyváznout živý. Za daných podmínek sice nemohl dostat pojednávané ocenění, to však zjevně dotyčného mrzet nebude. Zatím. Kniha samotná je poněkud rozporuplná. Samotné příběhy samozřejmě fungují a jsou sranda, zbytek knihy, kde již lze autorství rozpoznat jasně, protože příběhy psal život sám, tak jednoznačný není. Komentáře čtenářů, doplňující většinu příběhů, jsou trapné až debilní a pokus o vědecké uchopení fenoménu v jedenácti kapitolách příliš nebaví. Zajímavé to je, ale příběhy mrtvých nešťastníků táhnou více. Jako nenáročnou četbu s poněkud morbidní tématikou určitě doporučuji, je však nutné počítat, že svazek na některých místech poněkud drhne a pravděpodobně v něm budete hodně přeskakovat.


Medvědářka
15.09.2021 5 z 5

Takové příjemné záchodové čtení :-) Člověk se pobaví nad lidskou hloupostí.

NarcisSamec
16.08.2021 3 z 5

Ale jo, občas jsem se zasmál kam až hloupost člověka přivede.

Kniha Darwinovy ceny: odpočítávání konce je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce16x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x