Další dítě v rodině

Další dítě v rodině https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245532/mid_dalsi-dite-v-rodine-245532.jpg 4 6 2

Autorka nabízí pomoc rodičům sourozenců a dělí se o své zkušenosti výchovné a rodinné poradkyně i o zkušenosti při výchově vlastních dětí. S využitím četných příkladů sleduje problematiku vývoje vztahů mezi dětmi v rodině od přípravy na narození prvního sourozence a jeho příchodu na svět. Ukazuje první vztahové problémy a pokusy o agresi prvního sourozence. Radí, jak postupovat, chránit mladší a zároveň chápat a podporovat starší. Poskytuje rady, jak řešit vztahové problémy a konflikty v každodenním životě sourozenců, kdy a jak zasahovat, kdy ne, jak klást hranice, věnuje se prevenci konfliktů, navrhuje hry (i výchovné triky), ukazuje rodičům, jak postupovat při překonávání problémových situací emocionálním a komunikačním nekonfliktním způsobem. Vysvětluje, jak neopakovat výchovné chyby svých rodičů, které se mohly projevit na vlastních sourozeneckých vztazích v dětství i v dospělosti. Věnuje se i vztahům v tzv. nově utvořených rodinách (ve skupinách sourozenců rozvedených a nově sezdaných rodičů).... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Portál
Originální název:

Relations fréres-soeurs


více info...

Přidat komentář

Qadin
24.01.2020 3 z 5

Poměrně útlá kniha vybízející spíše k zamyšlení, než poskytující rady. Vše důležité se vešlo na dvě stránky v závěru. Rozhodně byly zajímavé výpovědi rodičů, které silně vybočují z české normy.

Radka_p
29.08.2015 3 z 5

Táto kniha nieje ani obsahom ani rozsahom nijako bohatá, skôr ide o krátke návody, typy a triky ako reagovať pri príchode ďalšieho dieťaťa v rodine ako o odbornú lieteratúru.


Štítky knihy

rodina výchova

Autorovy knížky

2015  70%Další dítě v rodině

Kniha Další dítě v rodině je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x