Čtyři roční období na talíři

kniha od:

nehodnoceno
Čtyři roční období na talíři obálka knihy

KoupitKoupit eknihu

Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. „Byl to náš progresivní elév,“ vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: „Už tehdy jsem si uvědomil, že se pro tohle povolání narodil.“ Jejich životní cesty se pak obloukem osudově protnuly na Barrandově. Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem. Jaroslav Sapík, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně doma i v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci. Jiří Babica je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“ Rytmus střídajících se ročních období provází i jejich společnou knihu a lahodně se vine celým rokem. Používají při tom hodně surovin, které jsou v dané roční době přirozeně dostupné a patří do ní. K jaru patří kozí sýr, mladé telecí nebo šťovík, k létu třešně a ryby, k podzimu švestky a zvěřina – a zima, to je samozřejmě česká zabijačka. Pokud tomu rozumíte, stane se vám tato kniha radostí i inspirací....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312874/ctyri-rocni-obdobi-na-taliri-65U-312874.jpg
Žánr
Literatura naučná, Kuchařky
Vydáno, Eminent
více informací...
Nahrávám...

Komentáře (0)

Kniha Čtyři roční období na talíři

Doporučujeme

Břicháč Tom
Břicháč Tom
Jídlo na prvním místě
Jídlo na prvním místě
Vaříme s Láďou Hruškou
Vaříme s Láďou Hruškou

Autoři knihy

Jiří Babica
česká, 1961
Jaroslav Sapík
česká, 1952