Čtyři a půl kamaráda a zmizelá učitelka

Čtyři a půl kamaráda a zmizelá učitelka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12194/bmid_ctyri-a-pul-kamarada-a-zmizela-ucit-odi-12194.jpg 4 93 7

Čtyři a půl kamaráda série

< 2. díl >

Nový případ pro čtyři kamarády a jejich psí „polovičku“. Že by tentokrát byli na stopě opravdové bankovní loupeže? Naši staří známí - Kalle, Ferda, Štefka a Ředkvička - jsou o tom pevně přesvědčeni. 393-4

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

4 ½ Freunde und die verschwundene Biolehrerin , 1994


více info...

Přidat komentář

jajsemenyk
13.07.2021 3 z 5

Kniha by asi sama o sobě nebyla tak špatná, bohužel jsem od ním měla trochu jiná očekávání. Čekala jsem nějakou větší detektivní zápletku, které se mi však nedostalo.

téravokudlaná
29.01.2021

Kniha mě zaujala, ale problém je v tom že je celkem rychle přečtená


vklaskova
05.01.2021 4 z 5

Nepatřím do cílové skupiny, ale kniha mě zaujala. Četla se moc dobře. Napínavá zápletka mě vyloženě bavila, byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne!
Závěr mě trochu zklamal, čekala jsem poněkud sofistikovanější a lépe rozepsané rozuzlení, ne tak rychlý a pro mě poněkud neuspokojivý závěr. Děti ale určitě nebudou tak náročné :-)

trudoš
07.11.2019 3 z 5

Oproti předchozí knize je zápletka víc přestřelená a namísto dětského dobrodružství s detektivní omáčkou sledujeme vyšetřování jednoho kardinálního omylu, který je čtenáři jasný od první strany, zato hrdinům je utajen až do té poslední. Oceňuji každopádně změnu vypravěče, kterým je tentokrát Ferda (první díl byl z pohledu Ředkvičky), takže na každého z party máte možnost získat úplně jiný názor. Naneštěstí je zrovna Ferda takřka nejdepresívnější postavou celé sestavy (alespoň pro mě), takže vtip zákonitě pokulhává, což úplně nesouzní se ztřeštěným vývojem událostí. A čím déle se děti ubírají cestou pomýleného dojmu o zločinu, tím víc mi situační komika celého fóru přišla uměle natahovaná. Pak je tu i fakt, že závěr odbude Joachim Friedrich jakoby mimochodem.
Ovšem v rámci dětské literatury pořád lepší průměr. Má to spád, pár stránek, sympatické postavy a příjemnou dávku humoru, který nesklouzává k prdění či krkání. Nemluvě o senzačních ilustracích Bohumila Fencla. Takže spokojenost.

mia.com
24.10.2018 5 z 5

Další skvělý díl mé oblíbené série. Baví i v dospělosti, protože je to prostě boží :)

blackhorse
11.11.2017

Chudák Ferda

Naty123
13.04.2015

Táák. Tuhle knížku jsem právě dočetla a mám ji pořád v hlavě, takže vám napíšu jak se mi líbila než to zapomenu. No asi pro tuhle knížku jsem dost stará, ale mě upřímně pobavila. Konec jsem teda rozhodně nečekala a při tom jsem se hodně pobavila. Doporučuji všem jako takovou oddechovku, které pobaví a určitě se vám objeví úsměv na tváři jako mě.

Kniha Čtyři a půl kamaráda a zmizelá učitelka je v

Přečtených207x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce46x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x