Čtyři a půl kamaráda a záhadná nemoc

Čtyři a půl kamaráda a záhadná nemoc https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12191/mid_ctyri-a-pul-kamarada-a-zahadna-nemo-gQj-12191.jpg 4 83 5

Čtyři a půl kamaráda série

< 4. díl >

Při odjezdu na školní výlet na nedaleký hrad se všichni učitelé těší skvělému zdraví. Pak ale začnou postupně uléhat do postele s naprosto záhadnou nemocí. Jakkoli je představa výletu bez učitelů neodolatelná, detektiv Kalle se spolu se svými kamarády vydává "po stopě zlého činu".

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

4 ½ Freunde und der rätselhafte Lehrerschwund , 1996


více info...

Přidat komentář

trudoš
09.12.2023 3 z 5

Jednoduché, úsměvné a krátké, což u literatury pro mládež vždycky oceňuji. A i když jsem se tentokrát nebavil tolik jako u prvního a třetího dílu série, stále to považuji za zdařilejší kousek, rozhodně lepší než díl druhý. Přičemž nejvíc jsem se nasmál při vtípku na pokračování, jež spočívá ve starém dobrém brnkání na nervy třídnímu učiteli.
Jinak mi ale přišlo, jako by Joachim Friedrich začal přicházet o nápady. Ačkoli zápletka nabízí pro jednou skutečnou záhadu, kterou se popletení „detektivové“ snaží rozklíčovat, samotný průběh „vyšetřování“ není ani moc originální, ani napínavý. Jako jednohubka ovšem parádní, jen se obávám, že bez ilustrací Libora Páva by zážitek byl pravděpodobně poloviční.
Co mě ale na příbězích Čtyř a půl kamaráda opravdu fascinuje, je autorský záměr každý román vyprávět z jiného úhlu pohledu (včetně toho zvířecího). Takže příběh nám v této knize zprostředkovává potřeštěný Kalle, jehož největším snem je být detektivem a tak tomu přizpůsobuje i realitu kolem sebe.

mia.com
15.01.2023 5 z 5

Jako dítě jsem tuhle sérii milovala a znova si ji přečetla i dospělosti. Je prostě boží.


blackhorse
31.10.2017 4 z 5

Kalle nikdy nezklame. Vždy si u Kallovi detektivní kanceláře užiju spoustu zábavy.

lsmi
03.01.2013

Bylo to velmi dobré hlavně na konci.

joni
01.06.2012 5 z 5

Jako malá jsem tyto příběhy milovala. Nemohla jsem se od nich odtrhnout a přečetla jsemcelou sérii. Milovala jsem hlavně to napětí, a hlavně dobrodružství, jaká tato patra "detektivů" zažívala.