Čtvrtý přítel

Čtvrtý přítel https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486997/bmid_ctvrty-pritel-YPt-486997.png 4 37 11

Případy z Lincolnshire série

< 3. díl >

Detektiv Carter McLean jako jediný přežil havárii letadla, při níž zahynuli jeho čtyři nejlepší přátelé. Vrací se do práce, ale trápí ho výčitky svědomí a hrůzné vzpomínky. Proto se pro každého ze svých přátel rozhodne dokončit něco, co nechali nedokončené.Navíc řeší případ, kdy osmnáct měsíců před havárií zmizela žena jednoho z oněch přátel. A k tomu má šéfova dcera stalkera. Jedinou osobou, které se Carter může svěřit, je seržantka Evansová. Ale i ona začíná pochybovat, zda to on zvládne a zda nepřichází o rozum.Detektivové Rowan Jackman a Marie Evansová tentokrát čelí třem záhadám a především obavám, zda mohou svému příteli a kolegovi Carterovi skutečně věřit…Čtvrtý přítel potěší čtenáře a čtenářky Angely Marsonsové či Patricie Gibneyové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Fourth Friend , 2017


více info...

Přidat komentář

soukroma
01.05.2024 2 z 5

Policejní krimi vyšetřování prakticky nula, hrdina se místo toho zabývá jakýmisi přáními svých 4 zemřelých přátel, která mu sdělují již v podobě duchů... Tam jen mírné pátrání. Nezaujalo, nesedělo.

alzbeta4340
23.04.2023 4 z 5

Vhodné pro milovníky psychologických detektivek. Detektiv McLean bojuje s těžkým dlouhodobým posttraumatickým syndromem a jeho kolegové se ho snaží podpořit, ale zároveň neohrozit vyšetřování. Konec jsem předvídala jen napůl.


Kubajzz
21.03.2023 3 z 5

Nebylo to špatné ale autorova předchozí kniha se mi líbila víc :-) Určitě si ale přečtu další ze serie :-)

mikika
19.09.2022 3 z 5

klasická britská kriminálka z prostředí policejní stanice, spousta postav, samý výkvět, přátelství, spolupráce... až na zlobivého chlapce Cartera. ten tam byl nijak překvapivě nejzajímavější postavou, nejen povahou, ale hlavně posttraumatickým syndromem, na který mě anotace nalákala. pěkné.

zdendula31
14.09.2022 3 z 5

Mám úplně stejné pocity jako čef. Prostě nic moc kniha.

ZuzanaZ83
07.09.2022 5 z 5

Mně tahle série prostě strašně moc baví. Dva hlavní detektivové jsou přesně tak akorát sympatičtí, zranitelní a lidští.
I tento případ se prolíná s druhým vyšetřováním, tentokrát je příběh spojen s Carterem, který při leteckém neštěstí přišel o čtyři kamarády a jako jediný přežil.
Tohle se čte samo.

Petkona
03.08.2022 5 z 5

I když jsem nečetla předchozí díly, myslím, že to vlastně vůbec nevadilo a dá se to číst i bez nich. Já jsem si čtení moc užila, skvělá zápletka, hodně mě bavilo prostředí postav, bylo to napínavé a do posledních stránek vůbec nevíte jak to dopadne. Konec byl tedy velmi překvapivý a líbil se mi na knize asi nejvíc. Taky jsem si oblíbila spoustu postav a více případů v ději mi vůbec nevadilo, naopak se pořád něco dělo a vy jste se nenudili. Za mě velice povedená detektivka a na předešlé díly se určitě chystám.

čef
10.05.2022 3 z 5

Nějak jsem to nemohl spolknout. Trochu jako duchařiny, o hodně více psychologie a také sem tam pátrání. Postav tak nějak příliš, tak jako planých přemoudřelých řečí. Hlavní postava rozháraná, příběh vyšpekulovaný. Byl jsem rád, když jsem se doplazil k závěru.

Pípasek
09.01.2022 5 z 5

Trochu jiný styl psaní, hlavně jenom jedna nezvěstná, ale jinak velmi poutavé čtení. Konec nečekaný.

veruptackova
29.12.2021 4 z 5

K přečtení knihy Joy Ellisové mě nalákalo přirovnání ke knihám mé oblíbené autorky detektivek Angely Marsonsové. Díky tomu jsme měla od knihy velká očekávání.

Zaujala mě nehoda na začátku příběhu, která trochu popřela typický scénář, jaký poslední dobou většina krimi knih dodržuje. Uznávám však, že jsem se kvůli tomu, co na ni navázalo trochu bála, zda pro mě bude příběh uvěřitelný. I když jsem si v průběhu čtení říkala „kdo za to asi může“, pořád jsem zvažovala i jiné možnosti a samotné rozuzlení považuji za originální a velmi povedené.
Navíc souhlasím s přirovnáním ke knihám Angely. Styl psaní mi přišel podobný a velmi čtivý. Přestože je příběh o něčem úplně jiném, dost mi připomínal svou strukturou zejména knihu Pohřbená pravda.
Čtvrtý přítel je třetím dílem ze série. Přechozí knihy autorky jsem nečetla a trochu jsem se obávala, že se přečtením o něco ochutím. Věřím, že díky charakteru příběhu tomu tak nebylo a knihu je možné číst samostatně.

Doporučuji fanouškům nejen Angely Marsonsové, ale i Patricie Gibneyové a celkově i těm, kteří nepotřebují množství krve, ale oceňují v krimi knihách spíše zapeklitost a sledování stop.

Šebestová3
29.12.2021 3 z 5

Na obálce avizované doporučení, že by se román mohl líbit čtenářům Angely Marsonsové a Patricie Gibney je podle mě trochu vedle, respektive to srovnání. Nicméně zas takový průšvih to nebyl, dala bych předchozím dvěma dílům určitě šanci...

Autorovy další knížky

Joy Ellis
britská
2019  82%Ztracené dcery
2018  75%Syn vražedkyně
2021  77%Čtvrtý přítel
2022  79%Viníci