Consuela

Consuela https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407027/bmid_consuela-A0a-407027.jpeg 4 50 8

Obsáhlý román o 3 dílech se odehrává v pol. 18. století nejprve v Benátkách, pak na Šumavě poblíž Domažlic, ve Vídni a nakonec opět v Čechách. Consuela, je od nejútlejšího mládí nadaná zpěvačka, studuje hudbu ve škole pro chudé dívky v Benátkách u skladatele Porpory. Prožívá první lásku k zpěváku Anzolettovi a má první úspěchy v divadle. Ale zpěvák je bezcharakterní prospěchář Consuela odchází na Obří hrad na Šumavu ke spřátelené rodině Rudolstadtů.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Národní knihtiskárna I. L. Kobra
Originální název:

Consuelo , 1843


více info...

Přidat komentář

Alena3029
02.11.2022 3 z 5

Romantický příběh na druhou. Poprvé jsem jej četla v patnácti letech a byla z něj úplně u vytržení. Nyní už jsem se tolik unést nenechala, přecejen se člověk staví s věkem "pevněji" nohama na zem. Ale je to stále moc pěkně napsaný příběh, který hřeje.

Simona99
31.08.2022 5 z 5

Velmi procítěný historický milostný román... některé pasáže byly zdlouhavé, ale příběh byl krásný a umístění děje zajímavé. Knížka se mi líbila a určitě ve mně zanechala milé dojmy.


ElikaBendova
10.08.2022 3 z 5

Knihu bych nejraději rozdělila na tři části. Benátky -nuda , Čechy - skvělé, Benátky - katastrofa. Ta Consuela mě celou knihu tak zatraceně vytáčela.

Jana86
04.12.2021 4 z 5

Knihu jsem jednou našla v opuštěné budově, byla poměrně zachovalá, tak jsem si ji "půjčila". Začala jsem číst a zpočátku mě příběh moc nechytl. Ale jakmile se Consuela dostala z Benátek a začala její dobrodružství, chytlo mě to. Svým způsobem jsem jí fandila a rozhodně to není laciný příběh. Kniha se dá přečíst, jen začátek je poněkud nezajímavý.

Vydrýsek
28.08.2019 3 z 5

Příběh plný hudby zasazený i na Šumavu. Zajímavé, že autorka pojednává i o husitech. I když svým způsobem. Zajímala se o tuto historickou epochu proto, že jejím předkem byl údajně Jiří z Poděbrad. Sama však Čechy nikdy nenavštívila. Kniha byla čtivá a obrazy podtrhly celkovou atmosféru.

knihovnička007
23.07.2017 3 z 5

Na jednu stranu moc hezký příběh i období, do kterého je kniha zasazena. Na druhou stranu je kniha hrozně rozvláčná, místy nudná...
V polovině knihy jsem musela místy přeskakovat některé pasáže.
Kdyby měla kniha polovinu stran, stačilo by to. A brala bych kapku svěžejší a světlejší obrázky, tyhle mi připadaly hrozně depresivní, ale možná tomu nerozumím...

eraserhead
21.01.2015 3 z 5

Při čtení mi román připadal trošku divný. A pak jsem si na konci přečetl, jak vznikal, a bylo mi všechno jasné. Je to trochu zvláštní, během prvních stran mě hrozně chytl a strašně mě bavilo to číst, později už to nebylo tak horké a ne že bych se nudil, ale některé pasáže byly lehce nezajímavé. Zaujme určitě prostota jazyka, bez přílišných slovních kudrlinek, přímost sdělení a znalost tématu. Nemile překvapí ta kratičká krutě nadpřirozená vsuvka v závěru (dle mého názoru pro daný román zcela nevhodná). Obecně vzato, mé první setkání s George Sand, ač o ní jsem něco věděl, o jejím díle skoro nic, nakonec i navzdory hodnocení, nedostal jsem rozhodně méně, než bych čekal a jsem vlastně spokojen.

Lasti
03.11.2014 5 z 5

Knížku jsem před lety našla u babičky v knihovně, takže jsem se do ní samozřejmě pustila a nelitovala, líbila se mi. Překvapilo mě, že má tak nízké hodnocení, a ani žádný komentář. Ano knížka je zvláštní, ale mě zaujala a určitě to není ten typ knihy, na který hned zapomenete. Tak alespoň zkusit se začíst a třeba se bude líbit....