Co vypráví tajga: Zážitky se sibiřským šamany

nehodnoceno
Co vypráví tajga: Zážitky se sibiřským šamany https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503312/mid_co-vypravi-tajga-zazitky-se-sibirsk-9AH-503312.png 0 0 1

Autor předkládá čtenářům kromě mnoha dobrodružných cestovatelských zážitků i setkávání se skutečnými sibiřskými šamany a léčiteli v tamních drsných podmínkách. Popisuje jejich způsoby léčení, který mu byl osobně přítomen, včetně zajímavých receptů. Kniha má fotografickou přílohu.

Přidat komentář

paul2843
28.01.2024

Při čtení knihy si člověk uvědomí, že země, kterou většina odsuzuje, skrývá spoustu úžasných bytostí s neuvěřitelně silnou vůlí přežít v tak nehostinné krajině. Asi jedna z mála zemí, jejíž části prakticky ještě neovlivnila civilizace. Upřímně nejradši bych se hned sbalil a objel na Sibiř za nedotčenými krásami přírody. 3/4 knihy je hlavně o líčení tamějšího života jak autora tak také místních domorodců, sem tam protknuté autorovými myšlenkovými pochody, se kterými jsem se z větší části ztotožňoval. Ovšem poslední čtvrtina knihy se dala přečíst na jeden zátah. Teprve ke konci přichází zajímavé informace jak o praktikách zdejších šamanů, tak také úžasných léčitelských vlastnostech z říše fantasy, které příroda schovává v svém nitru a možná spousta jich ještě čeká na nějaké objevení. Jedno je jisté, kniha mne velice zasáhla duševně a člověk tak získá zase jiný pohled na svět, sebe samotného a na přírodu, kterou jsem již před touto knihou už tak obdivoval.

Štítky knihy

tajga

Autorovy další knížky

Bohuslav Hanuš
česká, 1953
2019  67%Nastává ráj pekla
1998  0%Střepinky duše
2022  0%Co vypráví tajga: Zážitky se sibiřským šamany

Kniha Co vypráví tajga: Zážitky se sibiřským šamany je v

Přečtených1x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x