Co věděla moudrá želva

Co věděla moudrá želva https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439865/bmid_co-vedela-moudra-zelva-fRs-439865.jpg 4 7 4

Lukáš si dělá starosti. Tedy ne že by svatba maminky s jejím přítelem byla něco hrozného, ale Lukáš má strach, že najednou bude všeho méně. Méně jeho oblíbené pizzy, méně koláčů, méně oliv, méně muffinů, méně místa u nich doma... Ale je to opravdu tak? Znamená více členů rodiny skutečně méně věcí? Nebo má pravdu moudrá želva Agnes, která tvrdí, že důležité věci se spočítat nedají?... celý text

Přidat komentář

Janizoun
03.10.2022 4 z 5

Tato pohádková knížka je velmi citlivě napsaná. Chválím autorku. Knížka se zabývá problémem, když žije dítě samo s maminkou a najednou se maminka chce vdávat za svého přítele. V této knize je hlavní postavou Lukáš, desetiletý kluk a stará moudrá želva mu velmi jemně vysvětluje, co je v životě důležité. Zajímavá knížka, má první dětská knížka s tímto tématem mě mile překvapila a dětem se líbila. Po dočtení jsme si ještě o knížce pěkně popovídali. To u nás bylo ještě potřeba. Aby děti vše pochopily :⁠-⁠)

ladyfromskye
29.07.2021 4 z 5

Co věděla moudrá želva je knížka s přesahem. Jestli se vaše rodina ocitla ve stejné situaci jako rodina hlavního hrdiny Lukáše a jestli se vaše dítě obává nové situace, tahle knížka by vám všem mohla ohromně pomoct. Je napsaná opravdu s citem a pochopením, za to autorce Ivě Geckové moc a moc tleskám.
Proč jsem tedy nedala 5*, ale jen čtyři? Ono se to má tak. I já jsem se v podobné situaci ocitla. A bohužel to nedopadlo vůbec dobře. A tak jsem prostě proti tomuto tématu tak trošku zaujatá, protože je pro mě nesmírně bolestné. Takže tu poslední hvězdičku si tam, prosím, klidně dodejte :-)


maminkoutek
27.12.2020

Kniha zpracovává formou příběhu téma, kdy se do rodiny dostane nový člověk. A děti v ní zjistí, že i když jich bude více, to hlavní se nedělí.

DariDerek
28.07.2020 4 z 5

Co věděla moudrá želva je velmi milá, pohádková knížka, která mne překvapila. Není zrovna první, kde by se nevyskytovala fungující rodina – tatínek – maminka a dítě, ale je to určitě jedna z prvních, která se nebojí tímto tématem zabývat „hlouběji“, tak aby se děti změn nebály. Za to patří autorce obrovský dík.