Co skrývá tvé jméno

Co skrývá tvé jméno https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206452/bmid_co-skryva-tve-jmeno-Hjr-206452.jpg 4 47 10

Třicetiletá Sandra žije osaměle v malém domku u moře, kam utekla z Madridu. Čeká dítě s mužem, kterého nemiluje, a přemýšlí, co si dál počít se svým životem. Náhodně se seznámí s dvojicí sympatických důchodců z Norska, již zde tráví podzim života. Sandru si ihned oblíbí a všemožně se jí snaží pomáhat. Do ospalého lázeňského městečka přijíždí z Argentiny záhadný Julián, bývalý vězeň koncentračního tábora Mauthausen, který oba norské důchodce sleduje. Sandra se od Juliána dozvídá, že Christensenovi před ní skrývají strašlivou minulost. Nejprve mu nevěří, když se ale tajemství začne vyjevovat, mladé ženě jde o život.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Lo que esconde tu nombre , 2010


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
15.10.2022 5 z 5

Čtivé, odhalující...mě se to líbilo, i když konec jsem si představovala jinak. Kolik nacistů ještě mezi námi žije?

flyingandie
01.10.2019 odpad!

Zklamání a lítost nad ztracenými hodinami, ve kterých jsem doufala, že to přeci jen nabere nějaký směr. Základní jazyk odpovídající prvnímu stupni základní školy, opakující se motivy, nesympatičtí hrdinové, nulová zápletka, závěr odpovídající úrovni kvality knihy.


Leena
16.07.2019 3 z 5

Dočetla jsem, a rozpaky, co si o tom myslet.., sice mne to nutilo dál číst, ale postavy se pak rozplizly tak nějak do ztracena...

cleopatra11
10.09.2017 5 z 5

Čtivé a napínavé od první stránky..Velké překvapení

rajen
03.08.2016 5 z 5

Tak tato kniha byla teda velké překvapení. Taková nenápadná, ale tak skvělá! Mistrovsky napsaná, postavy úžasné, dokonale propracované. V první půli je to hodně "myšlenkové", pak se začne rozbíhat poměrně napínavý děj, který jakoby běžel v reálném čase, žádné akční skoky. Když mi chybělo posledních pár desítek stránek, tak jsem se začala děsit, jak to může skončit a že to může celou tu úžasnou knihu zabít. Ale takový jsem ho fakt nečekala, naprosto mě dostal a nemohl snad být lepší. Když vyplynulo, jak to bylo s Úhořem, tak jsem měla úplně husinu po těle. Parádní, kvalitní čtení. Rozhodně doporučuji. Tentokrát nálepka bestseller naprosto zaslouženě!

bookcase
17.02.2016 5 z 5

Napínavé a čtivé.

Warana
11.10.2015 5 z 5

Vše co má správná kniha mít, včetně skvělého překladu. I přitom, že se člověk prvně vyděsí slova bestseller a čeká nějakou prvoplánové téma i rozuzlení. Snad jediné co bych si odpustila je to věčné nadepisování Julián / Sandra, při dvou vypravěčích si je čtenář doplní sám a v knize to působí rušivě. Jinak nemám co proti.

hanoule
16.09.2015 5 z 5

Poté, co jsem propadla beznaději, že už jsem ke všem tématům něco četla, jsem narazila na tuto knihu. Vřele doporučuji.

Diorissimmo
11.01.2015 4 z 5

Kniha se velmi dobře četla, a i když jsem čekala něco jiného, podle slibně se rozvíjejícího začátku možná napětí ve stylu Rosemary má dětátko - indicie by tomu napovídaly, tak zklamaná jsem rozhodně nebyla, i když se děj vyvíjel zcela jiným směrem, než jsem předpokládala. Na konci knihy ve mně převládl pocit, že je vše tak, jak má být a nerada jsem se s Julianem a Sandrou loučila. A přidávám se ke kladnému hodnocení seniorského hrdiny Juliana, také mi přirostl k srdci.

magnolia
02.08.2014 5 z 5

Knihou jsem nadšená. Chytne od první stránky a na setkávání s dvěma hlavními hrdiny jsem se každý den hrozně moc těšila. A oba jsou opravdu tak rozdílní - mladá žena, která čeká dítě a během příběhu dospívá a poznává sama sebe. Julián je v poslední době třetím "seniorským " hrdinou, který mě připadal prostě úžasný (Stoletý stařík, Ove). Některé chvíle, myšlenky, pocity jsem naplno prožívala s nimi, bylo to zajímavé, napínavé, dramatické a také krásně, mírně romantické. Rozhodně překvapení letošního léta.

Štítky knihy

španělská literatura

Autorovy další knížky

Clara Sánchez
španělská, 1955
2014  78%Co skrývá tvé jméno
2015  48%Nebe je zpět

Kniha Co skrývá tvé jméno je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce44x
Chystám se číst46x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x