Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství

Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453589/bmid_co-me-vycvik-zvirat-naucil-o-zivote-nlF-453589.png 4 26 9

Při přípravě jedné své knihy autorka strávila nějaký čas ve škole pro trenéry zvířat. Zatímco pozorovala studenty, jak cvičí paviány, emu, gepardy a další tvory, osvojila si pár technik, jež se ukázaly jako efektivní i v případě poněkud vyspělejšího zvířete – jejího manžela Scotta. Poté o tom v The New York Times zveřejnila článek, který se na internetu stal nejsledovanějším a nejsdílenějším článkem Timesů v roce 2006. Tento úspěch Amy Sutherlandovou přiměl, aby své poznatky o behaviorálních technikách uplatňovaných u zvířat i lidí rozpracovala v knize. Ta je něčím na pomezí vzpomínek, rádce a příručky o zvířecí psychologii. Díky autorčinu originálnímu a zábavnému pojetí se dozvíme například to, proč odměna funguje lépe než trest nebo co je metoda minimálního posílení. Případně prostě získáme tipy, jak se účinně vypořádat s iritujícím chováním našich blízkých.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

What Shamu Taught Me About Life, Love, and Marriage , 2008


více info...

Přidat komentář

Souteska
06.06.2022 5 z 5

Kniha se hezky čte a její poznatky mi velmi dobře fungují na zvířata i lidi. Stejně jako autorka zkouším postupy i na lidském druhu - na manželovi, dětech, a dalších:-) Pozitivní motivace, posilování pozitivního chování, vše jsou skvělé postupy. A to mám doma opravdu pořádné draky a svéhlavce. Kniha potvrzuje psychology prokázanou teorii, že tresty v podstatě nefungují, alespoň ne dlouhodobě.
Knížka je pro mě jedna z nejdůležitějších, jako matka jsem v zoufalém období bezradnosti přečetla mraky knih o výchově, ale myslím, že tahle je svou jednoduchostí a účinností strčí do kapsy. I lidi jsou živočichové, takže funguje univerzálně. Doporučuji pejskařům, rodičům, a partnerům:-)

Marfulka007
27.10.2021 4 z 5

Zábavné vyprávění o výcviku zvířat s velkým přesahem do "výcviku" v našich lidských životech. Zamyšlení nad tím, jak se chováme k sobě, ke svým blízkým, ke svým zvířatům a jaké jednoduché kroky můžeme udělat, aby nám všem bylo lépe. Pěkné oddychové čtení...


VodniKrysa
03.02.2021 5 z 5

Tuto knížku jsem objevila v novém vydání nakladatelství Portál a hned jsem věděla, že je to ideální dárek pro mou mámu, která se vášnivě zajímá o metody výcviku psů. Již o tématu přečetla několik knížek, ale tahle ji moc potěšila svou zábavností, příběhy z terénu i pochopitelností. Doporučuje ji každému, o kom si myslí, že by měl zapracovat na svém chování nebo komunikaci. Metody v ní popsané lze využít na kohokoliv - zjistila jsem, že je používala i na mě! A ono, koho by odměna nemotivovala více než trest, že? Za sebe mohu s matkou jen souhlasit, je to skvělá kniha.

Tilte
02.02.2021

clanek by mi stacil. cekala jsem prirucku, strukturovany navod, bylo to spis vzpominkove vypraveni.

ismael
22.09.2020 5 z 5

Zábavná kniha o výcviku zvířat a o tom, co se z toho dá aplikovat na lidi. Kniha nově vyšla v nakladatelství Portál.

KaroM
21.07.2020 5 z 5

Skvělé a rychlé čtení pro ty, kteří chtějí zlepšit své vztahy s ostatními, dvounohými i čtyřnohými, a sami se sebou. Autorka rozebírá složité behaviorální psychologické principy do relativních, stravitelných anekdot, které jsou mnohem snadněji zapamatovatelné než odborné texty v učebnicích.
Kniha je v českém jazyce momentálně vyprodaná (červenec 2020), dá se sehnat v angličtině. Pokud vás toto téma zajímá, autorka se několikrát zmiňuje o skvělé knize od Karen Pryor: Svého psa nestřílejte! A ta k sehnání je :)

Zůzalína
03.01.2019 3 z 5

Vtipné i poučné.

Aliii
18.02.2017 4 z 5

Zajímavé a vtipné čtení pro všechny, kdo mají aspoň trochu nadhled a neurazí se hned v úvodu kvůli prohlášení, že lidé jsou také zvířata a dají se trénovat :-)

Danafantom
25.08.2012 5 z 5

Tak do 70 stránky mi knížka připadala jako zbytečně natahovaný novinový sloupek, ze kterého původně i vznikla. Pak už to začalo být zajímavé, praktické a použitelné, což jako pragmatik s povděkem kvituju. Ale s doslovem od Jeffa Hushe to dostalo překvapivě filozofický rozměr, což mě naprosto nadchlo. Nakonec jsem si z této útlé knížečky, kterou jsem si vybrala ke čtení proto, že mě její název připadal prostě legrační, odnesla mnohem více filozofického poznání, než ze Sofiina světa.
Také si můžete přečíst spousty ezoterických blábolů o tom, že je třeba žít vědomě, ale mě to až po přečtení této knížky začalo dávat smysl, začala jsem tušit, jak na to, a hlavně mi to připadá zábavné a užitečné.
Takže milé Amy děkuju a vám všem, kteří můj komentář čtete, doporučuju.

Štítky knihy

zvířata, fauna mezilidské vztahy výcvik

Kniha Co mě výcvik zvířat naučil o životě, lásce a manželství je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce6x
Chystám se číst27x
Chci si koupit18x