Co když žádné zítra nebude?

Co když žádné zítra nebude? https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497977/bmid_co-kdyz-zadne-zitra-nebude-5Dm-497977.jpeg 4 193 193

Slíbily si, že jejich přátelství přetrvá až do smrti. Nečekaly, že se to stane tak brzy a ještě předtím je rozdělí sám život. Štěpánka a Zu byly odjakživa jako voda a oheň – jedna byla vzornou žačkou a dcerou respektující pravidla, druhá se bez ohledu na následky po hlavě pouštěla do nejednoho dobrodružství. Když si Štěpánka zvolila cestu jistoty v pozici účetní, zatímco Zu obětovala vysněné kariéře filmové hvězdy i dokončení školy, rozešly se pouze jejich kroky, silné pouto přetrvávalo. Až do osudného dne zrady. Po šesti letech se Štěpánka dozvídá, že svou kamarádku už nikdy nespatří. Vzpomínky na zážitky s „Vichřicí Zu“ se neodbytně hlásí o slovo, otevírají staré rány... Spolu s nečekaným dědictvím ve vzduchu visí i spousta otázek. Je možné, že dostala novou šanci nejen Štěpánčina rodina, ale i ona sama?... celý text

Přidat komentář

lidunka1
předevčírem 4 z 5

Knížka je čtivá. Konec je příliš sladký a neuvěřitelný.
A "perla" z posledního odstavce "Už při hravé tónu jejího hlasu ucítil, jak se mu něco hlásí o slovo.". Copak to adi bylo?
Knížka se úplně hodí ke čtení při nachlazení nebo o dovolené na pláž.

Bubo19
09.05.2024 4 z 5

Tento typ knih moc nečtu, ale na autorku jsem tady narážela docela často, tak jsem se rozhodla, že něco zkusím a vůbec toho nelituju. Kniha pěkně plynula, je ze života a některé věci mě vedly k zamyšlení. Jen ten konec byl na mě přehnaný, ale asi bychom si to tak všichni občas přáli.

"Zážitky jsou totiž to jediné, co vám nikdy nikdo nemůže vzít."


Vendyorit
23.04.2024 4 z 5

Čtivá kniha s bohužel kýčovitým koncem, avšak za účelem relaxace je určitě vhodným čtením. :)

lalela
18.03.2024 2 z 5

Za mě asi dosud nejslabší kniha, kterou jsem od autorky četla, opět polička To číst už nebudu.

Barbara182
09.03.2024 4 z 5

Další autorčina velice povedená kniha, zpočátku sice malinko depresivní s onou neutěšenou domácí situací hlavní hrdinky, ale jakmile jsem se začetla, chtěla jsem vědět, jak to vlastně všechno bylo a jak to dopadne (i když spousta věcí byla nasnadě a nijak nepřekvapila). Moc pěkně napsáno, přeskakováním mezi vzpomínkami, kdy sledujeme nerozlučné kamarádky Štěpánku a Zu od jejich prvního setkání na základní škole, a současností autorka šikovně udržovala napětí a pozornost, že se mi nechtělo knihu odkládat :-)

J&B
06.03.2024 3 z 5

První kniha od autorky. Oddychové čtení. Psáno jednoduchým, lehkým způsobem. Místy zmatené, občas nebylo jasné mezi kým probíhá rozhovor. Kniha je pro nenáročné čtenáře, neurazí, ale ani nenadchne.

Krlu
23.02.2024 4 z 5

Moc příjemné čtení pro ženy o ženách. Jak spolu dvě nejlepší kamarádky vyrůstají a jak jim to funguje i v dospělosti. Každá žije jinak a jedna obdivuje, možná i závidí život té druhé. Až do samotného konce mě knížka bavila. Konec byl pohádkový, až moc "dokonalý". Určitě si přečtu od autorky i další knížky.

4xbabča
22.02.2024 5 z 5

Krásně napsaný příběh dvou nerozlučných kamarádek, který nabádá zamyslet se co je v životě důležité. Je to první kniha od autorky Dagmar Čechové a určitě není poslední.

hzd
18.02.2024 5 z 5

Opět moc hezky napsaná knížka. Děkuji paní Dagmar za krásné příběhy ze života, které pro nás píše a těším se na další.

Januli
04.01.2024 4 z 5

Oddychovka ze života. Dost jsem u knihy přemýšlela. Fakt mě bavila, střídání dějů je za mě plus, happy end na konci mě nevadil. A vlastně mě kniha i dojala.

bakamova
22.11.2023 5 z 5

Doporučuju. Hezký příběh ze života, poučný. Moc se mi líbí styl psaní autorky.

Ishir
31.10.2023 5 z 5

To bylo napínavé, oddechové a ze života. Kniha se bezvadně čte. Už se těším na další autorčiny knihy.

ArwenAragorn
18.10.2023 5 z 5

81%

Od autorky moje třetí knížka. Líbí se mi, že se neopakuje v námětech. Čtivá, lehce emotivní, s téměř pohádkovým koncem. O věrném přátelství dvou kamarádek, Štěpánky a Zu. A o lásce.
Tuto odpočinkovou četbu doporučuji.

lucakuca
16.09.2023 5 z 5

Román pro ženy o ženách. Co něco dokázaly, co nic nedokázaly, a při tom všem doufají v lepší zítřky. Tahle kniha se vám, paní Digmo, vážně povedla.
Čtivé, dojemné a název knihy...
Jak pravdivé.
Co když žádné zítra nebude? Mám podobnou filozofii:
"A kdy, když ne teď?"

Ivana11
06.09.2023 5 z 5

Od autorky moje druhá knížka, byla stejně skvělá. Přečteno "jedním dechem".

Alena1957
16.07.2023 5 z 5

Od autorky jsem četla spoustu knížek, i tato se mi líbila, taková dovolenková, odpočinková četba. Těším se na další knihu.

berila
15.07.2023 5 z 5

Na základě recenzí zde na databázi jsem zase jednou sáhla po jiném tématu, než jsou mé oblíbené thrillery. A musím říci, že to byla dobrá volba a nezůstanu jen u této knihy, už jsem si jich od pořídila od této autorky do své čtečky několik.

BlueberryMuffin
14.07.2023 4 z 5

Svým způsobem mi to připadá jako asi zatím nejdrsnější příběh autorky, ale většina z takových věcí se odehraje prohozením nějaké věty, co shrnuje minulost (a zpětně mění náhled na ni), takže z oddechové čtenosti to nic neubírá. :)

giraffe
15.06.2023 5 z 5

Skvěle napsaný příběh, který se čte sám. A jeden postřeh od syna, který mi knihu na chvíli uloupil a z pozice puberťáka konstatoval, že puberťačka v knize je vystižená skvěle.

Rudyamon
04.06.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem ve své sbírce měl už delší dobu, než jsem se k ní dostal a určitě nelituji. Pokud bylo záměrem spisovatelky, aby čtenář v příběhu našel vlastní život, své dávno vytyčené a nikdy nesplněné sny a cíle, tak se jí ten záměr u mě povedl beze zbytku naplnit. Už dávno, pokud vůbec kdy, mě takhle kniha nerozhodila, v tom pozitivním duchu ovšem. Dnes už v každém případě vím, že zítra bude, že prostě musí být! A ta kniha mi to v mnoha ohledech dokázala. Jsem rád, že jsem tento svůj pocit čtenáře mohl paní Čechové sdělit i osobně. Opravdu smekám a děkuji za úžasný zážitek.