Čo dokáže váš pes?

Čo dokáže váš pes? https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399618/bmid_co-dokaze-vas-pes-v99-399618.png 4 12 5

Naozaj psy cítia blížiace sa zemetrasenie? Rozoznajú nástup rakoviny ešte predtým, ako ju diagnostikujú lekári? Psie zmysly v mnohých ohľadoch tie ľudské prevyšujú. Psy počujú zvuky z väčšej vzdialenosti a vo vyšších frekvenciách, majú citlivejšie nosy, lepšie periférne videnie a fúzmi zachytia aj tie najmenšie zmeny tlaku vzduchu. Neprekvapuje preto, že pes sa ponáhľa k dverám ešte predtým, než si všimnete, že niekto prichádza. Kniha Čo dokáže váš pes? skúma fascinujúci svet poznávacích schopností psov. Opisuje päť základných zmyslov, predstavuje pohľad na svet tak, ako ho vníma pes, a venuje sa aj otázke, či pes má šiesty zmysel. Obsahuje praktické testy a aktivity, ktorými nielen zmeriate inteligenciu psa, ale dokonca ju budete môcť zvýšiť. Vďaka tejto knihe lepšie porozumiete svojmu psiemu miláčikovi a vaša komunikácia bude hodnotnejšia.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Príroda
Originální název:

Is Your Dog Psychic? , 2017


více info...

Přidat komentář

Sirina
02.10.2023 3 z 5

Kniha je moc pěkně graficky zpracovaná. Dozvěděla jsem se pár zajímavostí, o kterých jsem netušila a jsem ráda, že byly doplněny o studie a různé pokusy. Poslední kapitolu už jsem jen rychle přelétla. Většina her se nedá provádět bez pomocníků a to mi trochu vadilo.

Veruru1981
31.03.2023 1 z 5

Prijde mi, ze je to kniha plna dohadů a nektery veci vubec nesedi... Hlavne v casti, co psi maji nebo nemaji radi... Takze za me kniha k nicemu, nic mi to nedalo.


_Lucie_97
26.12.2022 5 z 5

Skvělá knížka plná zajímavých studií a informací o naších čtyřnohých miláčcích.

hu_87
16.09.2021 5 z 5

Vydařená, pěkně zpracovaná knížka. Rozebírají se zde především psí smysly (často spojené s nějakou praktickou radou - např. jakou barvu hraček upřednostnit, aby jí líp viděl na zeleném podkladě-trávě nebo tak. Autorka zmiňuje i různé experimenty, které byly se psy provedeny.

J.books
25.08.2020 3 z 5

Zajímavá kniha, která nabízí netradiční pohledy na inteligenci psa, rozebírá čich, zrak apod.