Co děti nejvíc potřebují

Co děti nejvíc potřebují https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154024/bmid_co-deti-nejvic-potrebuji-nvO-154024.png 4 50 7

Co malé děti nejvíce potřebují? To je otázka, která předznamenává celou řadu úvah nad různými tématy ze světa vědy o dětské duši. Odpověď je složitá i jednoduchá zárověň - mnoho věcí, ale snad nejvíce jistotu ve vztazích k lidem z nejbližšího okolí. Poutavá, často velmi osobní a hluboká zamyšlení známého dětského psychologa probírají potřeby dětí a úkoly rodičů,vychovatelů a psychologů. 6. vydání.... celý text

Přidat komentář

radekk33
08.08.2023 4 z 5

Kniha obsahuje obecné úvahy o výchově dítěte. Autor je má samozřejmě podloženy vlastní bohatou zkušeností. Nicméně pro běžného člověka je to až moc odborné a filosofické dílo. Mám pocit, že po přečtení knihy si toho vlastně ani moc nepamatuji.

Noisette73
05.10.2022 5 z 5

Pan Matějíček je prostě záruka kvality a zvučné jméno v oblasti psychologie dítěte. Knížka byla super a já na pana autora nedám dopustit, myslel to opravdově, šlo mu opravdu o blaho dětí a to je potom radost číst.


Petrush
19.04.2021 3 z 5

Kniha obsahuje úvahy na různá psychologická témata související s dětmi. Neobsahuje žádné konkrétní rady ohledně výchovy. Obsahuje zajímavé postřehy a názory autora, ke kterým postupně přišel a měl potřebu je zapsat a sdělit. Témata jsou různá - o mimice, o řeči, o humoru, o mateřském přijetí ad. Podotýkám, že autor pracoval především s deprivovanými dětmi, tj. s dětmi z dětských domovů, kojeneckých ústavů, dětmi adoptovanými nebo v pěstounské péči, dětmi rodičů alkoholiků atd. Závěry jsou sice obecné, ale pro běžného rodiče běžného dítěte nic, co by nemohl minout. Psáno hezkým jazykem, dobře se to četlo.

lucy.sankova
22.09.2020 4 z 5

Tato kniha by se mi hodila, když jsem ještě studovala humanitní vědy na vysoké škole. Je v ní dost užitečných postřehů. Knihu jsem si však zakoupila až v období mého těhotenství. Je pravda, že některé myšlenky pro mě byly obohacující, avšak není to úplně povinná četba pro nastávající rodiče. Stále je kniha psána odborným jazykem a zaměřuje se spíše na výzkumy.

Kamisek82
11.04.2019 5 z 5

Četla jsem tuto knížku kvůli studiu pedagogiky několikrát a během čtení mi několikrát proběhlo hlavou, že tuto knížku by měli novopečení rodiče v porodnicích povinně vyfasovat. Psáno milým jazykem pana profesora.

Delicius
18.12.2016 5 z 5

Takové fajn počtení. Zjistil jsem, že učitelé ve škole mi nejspíše lhali. Matějčkovské základní potřeby jsou ve skutečnosoti od Langmeira, a deprivace je taky objev Langmeira... a nebo byl pan profesor Matějček natolik skromný...no je to dost pravděpodobné...

dark.ma93
17.06.2016 5 z 5

Užitečná kniha o výchově dětí a o tom, co můžeme udělat proto, aby se dítě zdravě vyvíjelo.