Čmeláci. Chov a podpora čmeláků na zahrádkách i ve městě

Čmeláci. Chov a podpora čmeláků na zahrádkách i ve městě https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407572/bmid_cmelaci-chov-a-podpora-cmelaku-na-z-Rp6-407572.jpg 5 4 3

Příručka vá seznámí se základními informacemi o čmelácích a jejich chovu i s osvědčenými tipy zkušených chovatelů čmeláků. Dozvíte se jaké existují druhy čmeláků, jaký je životní cyklus čmeláka a jak to chodí v jeho hnízdě, kam připravit čmelín, jak nalákat nebo odchytit královnu, jak čmeláky pozorovat, jak je chránit před škůdci a jak připravit čmelín na další sezónu. Na závěr se dozvíte také pár slov o včelách samotářkách.... celý text

Přidat komentář

Imor
12.09.2023 5 z 5

Velmi pěkně udělaná kniha - 66 stran užitečných informací, fotografií i nákresů. Kniha mě ubezpečila, že naše zahrada je nejen pro čmeláky perfektním prostorem, kde mohou v klidu vegetovat - takže žádný čmelín není třeba :-)

Ťapulka
29.10.2019 5 z 5

Sice útlá knížečka, zato plná informací a zajímavostí o čmeláčcích. Myslím, že mi poskytla základ a vše potřebné pro to, abych si mohla objednat čmelín a pustit se do chovu čmeláků a napomoci jim tak k většímu výskytu v naší přírodě.


efka.saf
11.04.2019 5 z 5

Knížka dočtena, čmelín objednán, jeho stanoviště vyhlídnuto, louka bude vyseta :-). Pro mě velmi přínosná kniha, i když jsem netušila, že na čmeláky číhá tolik nepřátel, kteří jsou schopni zlikvidovat celé hnízdečko. Ale co naplat, mám technicky zdatného manžela, tak snad se nám podaří bzučící medvídky ochránit do té míry, abychom odchovali novou generaci těchto milých medvídků :-).

Štítky knihy

čmeláci

Kniha Čmeláci. Chov a podpora čmeláků na zahrádkách i ve městě je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x