Čínská hvězda

Čínská hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26790/bmid_cinska-hvezda-Gl6-26790.jpg 4 14 4

Pátrání po unesené sestře zavede hraběte Karlova do Paříže, kam po Bolševické revoluci uprchla celá řada ruských šlechticů. Na palubě parníku Čínská hvězda se vrací z Evropy zpátky do Šanghaje. Rudý teror se šíří jako sněť a Karlov musí stejně jako v Číně bojovat o život i čest po celou dlouhou cestu do Asie. Nebezpečí číhá nejen na lodi, ale i v přístavech. Hrabě poznává odvrácenou tvář Egypta i Cejlonu. Okolnosti ho nutí uzavírat křehká a nebezpečná spojenectví s podsvětím, aby dostál slibu, jenž dal zesnulému otci, zachránil sestru a pomstil matku. Revoluce zavraždila starý svět a rudí se marně snaží zničit i jeho hodnoty: hrdost, čest a odvahu. Čínská hvězda je volným pokračováním Šanghajského nádraží (BB Art, 2008).... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

China Star , 2006


více info...

Přidat komentář

Ronin Roujin
18.06.2013 3 z 5

Stejně jako u Nádraží jde o příjemnou zábavu a minimul "umění". Většina věcí zůstává. Koumouši zabíjejí, znásilňují a kují pikle. Alexovu sestru nakonec zbaví rudých bludů švarný Japonec a on sám se zakouká do exotické MILFky. Sem tam je to proloženo pasážemi o práci bolševické tajné policie, pěstování čaje, o dražbách a životě na Rusi před rudým morem. Dozvíme se, jak zabít člověka pomocí slona a spoustu dalších užitečných věcí. Arcibolševikovi je nakonec osudná jak jeho nenastnost, tak ještě víc nenažranost. Finále s akvarijními rybičkami je prima.

Pink Martini
08.06.2013 2 z 5

Všechno, čím mě autor nalákal v prvním díle, mi teď naprosto zhnusil. Těšila jsem se na pokračování a měla jsem ho nechat své fantasii. Z hlavního hrdiny, skvělého šermíře, vytvořil nablblého gigola. Na konci už jsem ho nemohla ani vidět, což platilo i o jeho nymfomaniakální přítelkyni. Jemný situační humor a průpovídky gentlemana Dmitrije Karlova vystřídala lacinost a maniakální touha po sexu. Rádoby dobrodružné scény byly nastaveny tak, že jsem si začínala říkat, kdy na mě hlavní hrdina vybafne "protřepat, nemíchat", protože nikdo jiný by nedokázal likvidovat nepřátele tak podivně snadno. Takto ne, pane Bartle Bulle. Kdybych na začátku tušila, co jsem si to koupila, raději bych strávila příjemný večer se skleničkou dobrého vína, se Seanem Connerym a jeho "Má milá, jsou věci, které se zkrátka nedělají. Jako pít Dom Perignon, ročník padesát tři, při teplotě nad třicet osm stupňů Fahrenheita. To je stejný omyl jako poslouchat Beatles bez klapek na uši." 2/5


backschratcher
27.04.2013 3 z 5

Mne sa zase druhý diel páčil menej, možno i preto, že sa zmenil na dobrodružný román. Opisy krajín a prostredia ma chvíľami nudili. Napriek tomu celkom dobrý román, hoci som sa k nemu viackrát musel vrátiť.

soukroma
30.01.2013 5 z 5

Čínská hvězda se mi líbila více než Šanghajské nádraží. Děj nebyl zdaleka tak drastický, i když pomsta zde byla dokonána a dopodrobna popsána. Celá první třetina knihy se odehrává v Paříži působivých 20. let, následně se teprve vydává Čínská hvězda na svou dalekou plavbu do Číny z Marseille přes Středozemní moře, se zajímavými zastávkami jako Suez či především Ceylon. V druhé části knihy již bylo mnohem méně politiky, více osobních vztahů a obchodních záležitostí, a zejména cestování a kulturních zážitků, takže z politického historického románu se stal čtivý dobrodružný román dýchající starými (dobrými?) časy.

Štítky knihy

Čína politické události Rusko

Autorovy další knížky

Bartle Bull
britská, 1939
2008  79%Šanghajské nádraží
2009  79%Čínská hvězda
2000  89%Kavárna na Nilu
2002  100%Ďáblova oáza
2002  83%Hotel U bílého nosorožce