Chytila Dáda žížalu Jůlii

Chytila Dáda žížalu Jůlii https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138787/chytila-dada-zizalu-138787.jpg 3 9 9

To bylo tak: Nejdřív chytila Dáda na pasece žížalu. Ta se jí ale už nepustila a tak s ní Dáda chodí za dětmi dodnes. Však také spolu prožily spoustu dobrodružství a nejrůznějších příhod. Třeba na dostizích v Chuchli, na karnevalu nebo na recepci u housenek. Nebo když Jůlie utíkala k cirkusu, chtěla se stát manekýnkou, hudebnicí nebo aspoň zpěvačkou. Netradiční dětská knížka, kombinující vyprávění s písňovými texty a fotografie s barevnými ilustracemi Stanislava Holého.... celý text

Přidat komentář

Metla
17.07.2021

Nebudu hodnotit, protože jsem věnovala knížce jeden předčítací večer a vůbec jsem nedokázala předstírat zájem o těch několik protrpěných stránek. Netrpělivě jsem oddrmolila pár příběhů a oznámila cácorce, že mě to fakt-fakt-fakt nebaví. Protestovala jsem už v knihovně - Dáda ani Jůlie si nezískaly mé sympatie v dětství, stěží mohly změnit odmítavý postoj starého koštěte. Ani ilustrace Stanislava Holého mě nikdy nepřitahovaly, marně bych tedy hledala pozitiva, proč pokračovat v četbě o peripetiích žížaly, která chce jezdit na koni, tančit, stát se manekýnou, vyzkoušet si rogalo a tak dále. Své spokojené čtenáře (spíše malé čtenářky) si kniha pravděpodobně najde - hlavně, když u toho nebudu.
Skřítě naštěstí milosrdně souhlasilo, ať už byl na vině můj vlažný přednes nebo nic-moc texty; pustily jsme se do jiných pohádek. Díky libovolné imaginární entitě!

Aribana
29.04.2021 3 z 5

Kniha je bohatě ilustrovaná a pro děti by mohla být zajímavá.