Chvála ženy statečné aneb co nám feministky neřekly

Chvála ženy statečné aneb co nám feministky neřekly https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335031/bmid_chvala-zeny-statecne-aneb-co-nam-fe-kHr-335031.jpeg 2 5 2

Co jsou vlastně ta "ženská práva"? Jaké důsledky mají snahy o "zrovnoprávnění žen"? Jak je používají samotné ženy? Jak je vnímají děti? Takové otázky si klade autorka této knihy. Při hledání odpovědi si ověřila, že během pátrání po cíli cesty se překvapivě můžeme dostat do bodu, od něhož jsme vyšli.

Přidat komentář

Cinik
27.11.2018 5 z 5

Vynikající kniha, v níž autorka z katolického pohledu a pohledu zdravého rozumu posuzuje moderní feminismus a na něj navázanou genderovou ideologii, který shledává destruktivní ideologií, která ničí společnost, je nepřátelská k ženám i dětem a není slučitelná se zdravým rozumem ani vědeckým poznáním.

Rovněž též představuje dvě hlavní ideoložky moderního feministického hnutí - Simone de Beauvoir a Judith Butler, seznamuje čtenáře s jejich životem, základními myšlenkami a výroky. Ve výsledku tyto jejich teorie označuje za nesmyslné až šílené a zpochybňuje samo duševní zdraví autorek.

Knihu doplňují rozhovory s některými známými a úspěšnými ženami, které šílené feministické ideologii rovněž zrovna neholdují a rozhovor s historikem Radomírem Malým o postavení ženy v křesťanském světě.

Kniha je o to potřebnější, že právě v těchto dnech rozhodujeme o naší ratifikaci Istambulské úmluvy, která se pod záminkou boje násilím na ženách snaží skrytě položit základ násilnému vnucování genderové ideologie a radikálního feminismu celé společnosti. Lidi by měli vědět, jaké vši si jí vsadí do kožichu.

limetka2008
08.08.2017 5 z 5

Vydržte trochu kostrbatější začátek rozhovoru s historikem, pak již se kniha rozbíhá příběhy statečných žen z historie i nedávné minulosti a současnosti. Velmi kvalitní je část, která se zaobírá současnými pro-life aktivitami a těžkou snahou kultury smrti tyto aktivity zdiskreditovat. Nu, nebude se mi dnes lehko spát při představě, kam to může dále vést a v čem to mají možná žít naši potomci, ale jsem velmi vděčná Iloně Burdové, ženě statečné, že se ve své knize vším tímto zabývá, nebojí se pojmenovat věci pravdivě a její kniha je především o naději, že zlo a zvrácenost nezvítězí.


Štítky knihy

feminismus

Autorovy další knížky

Ilona Burdová
česká, 1970
2011  70%Jak s dětmi mluvit o sexu, manželství a rodičovství
2017  40%Chvála ženy statečné aneb co nám feministky neřekly
2006  100%Křesťanská psychoterapie
2009  0%Křesťan a normalita, křesťan a duševní nemoc

Kniha Chvála ženy statečné aneb co nám feministky neřekly je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit3x
dalších seznamech4x