Chmatákovi a zlatý diamant

Chmatákovi a zlatý diamant https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437591/bmid_chmatakovi-a-zlaty-diamant-Skp-437591.jpg 4 17 7

Chmatákovi série

< 2. díl

Tondovi jde skoro všechno. Dokáže napočítat do tisíce, umí si sám zavázat tkaničky a moc hezky kreslí. Ale lhát, lhát neumí! A zrovna na tom záleží u Chmatákových doma ze všeho nejvíc! Maminka Mája a tatínek Mstiboj si zrovna balí falešné vousy, šperhák a páčidlo a chystají do hlavního města na výstavu diamantů. Jenže kdo v tom případě přečte malé Bertě pohádku na dobrou noc? Soused pan Polda je moc milý, ale když se zeptá, jak to, že rodiče nejsou doma, Tonda si zkrátka nemůže pomoct – a řekne mu pravdu… Kniha je určena dětem od 6 let.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , Pikola
Originální název:

Familjen Knyckertz och gulddiamanten , 2018


více info...

Přidat komentář

Lucissia
17.01.2024 4 z 5

Semo tamo nelogické, ale o to asi i jde. Nebylo to špatné. :-)

Litocha
15.04.2023 2 z 5

Mně se druhý díl líbil ještě míň než první. Rozečetli jsme ho na Noci s Andersenem a nevím, jestli to bylo únavou nebo knihou, ale v prvních několika kapitolách jsem se docela ztrácela. Pak se sice příběh rozběhl, ale byl tak naivní a nelogický (a s tak nepovedeným koncem), až jsem chvílemi skřípala zuby. Asi zkrátka tuhle nadsázku neumím ocenit, s autorem jsem si opravdu nepadla do noty.
Zůstalo to, že mi Tondy bylo líto a ostatní postavy mi lezly na nervy. A zkratkovitost. Pointa byla tentokrát o dost slabší než poprvé.
Spoustu dětských knížek si dokážu užít, ale tuhle ocenilo moje dítě dítě mnohem víc než já, takže jsem ráda, že mi další díly nehrozí (a kdyby přece jen ještě nějaký vyšel, nechám už čtení na potomkovi).


dagmar7365
24.03.2022 4 z 5

Líbilo. Syn maximálně spokojen, bavily ho vtipné hlášky a jména. Mně se to taky dobře četlo.

Aknel26
11.04.2021 3 z 5

Druhý díl byl rozhodně lepší než ten první, příběh se pěkně rozběhl, a dokonce jsem si říkala, že dám o sto procent lepší hodnocení (loupeži lízátka jsem dala dvě hvězdy a diamant jsem chtěla ohodnotit čtyřmi). Ale ten konec??!! Zase mi to přišlo takové nedotažené, přitom nápad je super. Takže oproti jedničce jen jedna hvězda navíc.

š.m.i.k
24.03.2021 5 z 5

Ještě lepší než první díl. Vtipná jednohubka na jeden čtecí večer a opravdu stojí za to. Tak snad se dočkáme brzy pokračování ;)

Allla9
14.02.2021 5 z 5

Další příběh rodiny, od které je lepší držet se dál.

Podlavicí
13.12.2020 4 z 5

Příběhy o této rodince mě velmi baví. Je pravda, že první díl mě nadchl o něco více, ale seznámili jsme se s babičkou Chmatákovou, kterou jsem si oblíbila, a zjistili jsme, že její sušenky opravdu nesmíme jíst. Celkově hodnotím knihu kladně, i přes všechny špatnosti, které se v příběhu odehrávají. Těším se na další díl. Co tentokrát vyvedou?

Autorovy další knížky

Anders Sparring
švédská, 1969
2020  89%Chmatákovi a velká narozeninová loupež
2020  82%Chmatákovi a zlatý diamant

Kniha Chmatákovi a zlatý diamant je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x