Úsvit nad Středomořím

Úsvit nad Středomořím https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17232/bmid_chloe-a-cheftu-usvit-17232.jpg 4 34 6

Chloe a Cheftu série

< 3. díl >

V zoufalé snaze nalézt svou životní lásku, egyptského lékaře Cheftua, opouští americká dívka Chloe relativní bezpečí současného světa a přes tajemnou bránu času se nechá zanést do neznámé doby a na neznámé místo ve Středomoří. Před smrtí ve vlnách ji na poslední chvíli zachrání námořníci, kteří se ji však vzápětí rozhodnou obětovat krvelačnému bohu přístavního města Aškelónu. Podnikavá Chloe se ale nikdy nevzdává, a tak zdárně unikne všem nástrahám. Podaří se jí dokonce získat přízeň panovnického domu, biblických Filištínů, a konečně se dozví, že se ocitla ve staré Palestině. Země je v té době sužována nájezdy válečníků z hor, v jejichž vůdci Chloe pozná budoucího krále Davida. Po neodvratné porážce Filištínů se Chloe přidává k Davidově družině, přispěje k obsazení Jeruzaléma, zdárně čelí úkladům vyslankyně egyptského faraona Achnatona – a dočká se i setkání s milovaným Cheftuem. Společně pak podporují Davidův vzestup k moci, byť při tom čelí nebezpečí, že je osud zase rozdělí…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Domino
Originální název:

Sunrise on the Mediterranean , 1999


více info...

Přidat komentář

Linda007
11.05.2023 5 z 5

Tenhle díl byl zatím nejlepší.

Ester59
10.01.2019 5 z 5

Pro mne cela série 4 knih naprosta top po vsech strankach,a že mam nacteno hodně, cele dalsi roky jsem sledovala spisovatelku, ale bohuzel nic dalšího nevyslo. Konecne pořádně tlusté knihy, které nepřečtu za jednu noc, ale muzu se těšit na pokracovani cely tyden. Chloe proste uzasna.


sarash
07.10.2018 5 z 5

Kniha je proste nadherna.

minde
18.10.2014 5 z 5

Tak Úsvit nad středomořím byl mnohem lepší, než Stíny nad Atlantidou. Zase propojení s biblickými událostmi. Člověk až žasne: to je opravdu "ten David"...? a tohle je skutečně budoucí Jeruzalém...? Už si skoro připadám jako bych s Chloe a Cheftuem taky cestovala časem, a všechno to dobrodružství prožívala s nimi :-) Kdo ví, jestli se ve čtvrté knize taky neobjevím, a nepřenesu se v čase spolu s nimi...:-)))

Kvothe
31.03.2011 4 z 5

Zde také pár historických věcí moc nefunguje. Jinak stále velmi slušná kniha.

Má reflexe po několik letech od přečtení a po přečtení mého krátkého nic neříkajícího komentáře (většinou mám snad lepší:-) - tedy snažím se o to) - musím se ptát jaké věci tam nefungují? No, to už dnes neřeknu. Vím jen, že po několika letech si z knihy vybavuji jen ženu, která cestovala jaksi podivně v čase, měla na krku v prvním díle Ankh a potkala v minulosti osudového muže, kterého poté potkávala napříč časem.
Ve své podstatě nic moc - jsou historické romány, ze kterých si vybavuji konkrétní detaily, popisy míst, jasnou chronologii děje i jména. Takže mi tato kniha zkrátka v paměti neuvízla.

Lusa
30.11.-0001 5 z 5

Jedním slovem krásné, báječné pokračování, které nemá chybu.
Byla jsem ráda, že se objevili dokonce i postavy z předchozách dílů, sice jsem čekala něco více, ale to už nevadí.

Štítky knihy

Egypt cestování časem

Autorovy další knížky

J.Suzanne Frank
americká, 1967
1999  86%Odrazy v Nilu
2005  84%Stíny nad Atlantidou
2006  86%Soumrak nad Babylónií
2005  88%Úsvit nad Středomořím

Kniha Úsvit nad Středomořím je v

Přečtených51x
Doporučených4x
Knihotéce31x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x