Dívka v podivné zemi

Dívka v podivné zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439324/mid_divka-v-podivne-zemi-ibV-439324.jpg 3 18 8

Ve světě zuří nemilosrdná válka a všichni lidé žijící mimo údolí Probuzených, jediné mírumilovné a bezpečné místo odříznuté od okolního světa vysokými horami, jsou ztraceni. Tak si to alespoň Sophia myslí, protože tak ji to odmalička učí. Jenže když zmizí její přítel Mirko, začne si Sophia klást otázky. Co je doopravdy tam venku? Proč se nesmí ani přiblížit k horským hřebenům? Sophiiny pochyby jsou natolik silné, že nakonec uteče z údolí a vydá se Mirka hledat. A místo zpustošeného bojiště najde zdánlivě dokonalou, technologicky vyspělou společnost. Sama teď musí zjistit, jestli lidé tam venku jsou opravdu ztracení, sama musí přijít na to, co všechno v jejím životě byla a je pravda a co lež. Karl Olsberg vystudoval obor umělá inteligence, působil jako poradce, manažer v televizi a založil několik start-upových projektů. V roce 2007 vyšel jeho první román Systém, jenž se vzápětí dostal na seznam bestsellerů časopisu Spiegel. Od té doby píše úspěšné romány nejen pro dospělé, ale i pro mládež a děti. Jeho román Chlapec v bílé místnosti byl nominován na Německou cenu za literaturu pro mládež 2018 (cena kritiky) a k románu už byla prodána i filmová práva. Autor žije s rodinou v Hamburku.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

Girl in a Strange Land , 2018


více info...

Přidat komentář

ctenarErikfXuu
15.04.2024 5 z 5

V době, kdy jsem knihu četla mě opravdu mile překvapila. Dostala se ke mě jako dar od příbuzenstva a rok po přečtení mám nutkání si příběh osvěžit znova. Svět mě nadchl a rozuzlení překvapilo, což bylo důsledkem toho, že jsem Dívku v podivné zemi četla bez znalosti obsahu Chlapce v bílé místnosti. Trochu mě mrzelo, že kniha není delší, aby čtenář stihl důkladněji prozkoumat všechny tři světy, z nichž mě nejvíce zaujal ten první a vůbec by mi nevadilo, kdyby mu autor dal v příběhu více prostoru. Určitě doporučuji každému, koho zajímá Sci-fi, ale i romantický žánr.

Micho86
10.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Wow, tak tohle byla síla.. V prvním díle mě rozuzlení - tedy že se jedná o iluzi - dost překvapilo, tady tolik ne. V této knize se čtenář potýká s jednou iluzí za druhou, takže nakonec ani nevíte, jestli můžete příběhu věřit. A proto také ubírám jednu hvězdičku - všechny ty iluze ve mě natolik zakořenily, že se mi tomu happyendu nechce věřit a vyhlížím další díl, kterým může autor všechno vyvrátit, kdykoliv se začne nudit a bude se mu chtít.
Jinak to bylo poutavé, fantastické a napínavé čtení, svět Crossroadu mě moc bavil a stejně jako první díl jsem i tuto knihu zhltla během tří dnů.
Doporučuji každému, koho zaujal Chlapec v bílé místnosti :)


Annkag
20.11.2022 3 z 5

Upřímně si neumím vybrat či by jsem chtěla být Probuzená anebo Ztracená.Obě tyhle způsoby života mají něco do sebe ale obě mají společnou jednu věc.Jsou kontrolování a já si uvědomila že představa dokonalého světa není reálná protože podstatnou překážkou je existence člověka a techniky kterou jsme vytvořili.

Tuti
04.11.2021 4 z 5

Tak!
Tleskám i za tento díl!
I když musím souhlasit, že díky prvnímu dílu, je tento ve své druhé polovině dost předvídatelný...

Andina123
29.09.2021 3 z 5

Další velmi čtivý a poutavý příběh od Karla Olsberga. Narozdíl od Chlapce v bílé místnosti je kniha bohužel celkem předvídatelná. V druhé části knihy se autor opět snaží zaujmout iluzemi, které člověka mají zmást. Za mě slabý odvar oproti prvnímu dílu, nicméně se mi kniha líbila a určitě stojí za to si ji přečíst.

Irsaf
20.10.2020 4 z 5

Karl Olsberg je, po 3 jeho přečtených knihách, můj oblíbený autor...
Jen vážně doufám, že se toho, co popisuje v této knize, nedočkáme...

Aprilek
21.05.2020 5 z 5

Kniha mě bavila

Romantička
18.05.2020 4 z 5

Hlavní hrdinka Sophia se v knížce potkává s Manuelem z předchozí knížky autora "Chlapec v bílé místnosti" a je jí v mnoha ohledech podobná.
Začíná ale úplně jinak. Sophia je mladá dívka, která vyrostla s maminkou v místě, o kterém je přesvědčená, že je bezpečné a dobré. Nikdy by jí nenapadlo ho opustit, protože venku přece zuří válka, a každý, kdo by se tam pokusil dostat, by byl navěkdy zatracen. Pak ale pozná Mirka, do kterého se nejen zamiluje, ale získá díky němu i jiný pohled na svět, ve kterém žije. Co když je odmalička vedená jen k tomu, aby byla poslušná a krotká, a to, co se naučila, že je hříšné, je ve skutečnosti správné? Jenomže takové myšlenky jsou zakázané a Mirko musí údolí opustit. To Sophii ještě víc přesvědčí o tom, že by měla znát pravdu i za cenu toho, že její život už nebude tak pohodlný. Ale byl by s Mirkem a byl by opravdový.
Knížka by mohla být zajímavá pro všechny mladší čtenáře, kteří se zajímají o nejmodernější technologie a možnosti, které by nám mohly přinášet. Ukazuje nejen to, jak by mohly náš život obohatit, ale i to, jak snadné by bylo je zneužít. A je to jedna velká dobrodružná jízda.

Autorovy další knížky

Karl Olsberg (p)
německá, 1960
2018  81%Zrcátko
2019  77%Chlapec v bílé místnosti
2020  64%Dívka v podivné zemi
2023  60%Ztroskotání na Smaragdovém ostrově
2023  60%Nebezpečí v Netheru

Kniha Dívka v podivné zemi je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst22x
Chci si koupit14x