Chemie

Chemie https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90056/chemie-90056.jpg 5 3 2

Učebnice prověřená školní praxí je určena středním školám, které vyžadují globální, obecné znalosti základů chemie. Má schvalovací doložku MŠMT ČR.

Přidat komentář

Marekh
24.08.2020 5 z 5

Tuto učebnici jsem si pořídl v době, kdy jsem studoval na střední škole. Oficiálně jsme používali učebnici PŘEHLED STŘEDOŠKOLSKÉ CHEMIE, ale tuto knihu jsem si koupil dobrovolně. Jednoho dne byl náš profesor chemie patrně nemocný, tak nás místo něj suplovala profesorka, která na škole vyučovala také chemii. Tehdy jsem si všiml, že má tuto učebnici, kterou patrně používali studenti jiných studijních oborů pouze v 1. ročníku na naší škole, poněvadž chemie se v dalších ročnících nevyučovala.

Učebnici hodnotím pozitivně. Je psána srozumitelně a myslím si, že tuto učebnici mohou využít také studenti, kteří mají tento předmět i v dalších ročnících. Samozřejmě je tato učebnice určena primárně studentům nechemického zaměření, takže informace v ní obsažené nedosahují takové hloubky jako v učebnici, kterou jsme oficiálně používali. Nicméně v mnoha případech jsem z této učebnice pochopil více než-li z učebnice, kterou jsme oficiálně používali. Podle mého názoru je lépe psát jednoduše a srozumitelně, aby učivo student pochopil, než psát složitě a následně studenti mají problém pochopit danou látku. V knize se nachází kapitoly ÚVOD DO STUDIA CHEMIE, OBECNÁ CHEMIE, ANORGANICKÁ CHEMIE, ORGANICKÁ CHEMIE. Je zajímavé, že tato kniha obsahuje také kapitolu LABORATORNÍ PRÁCE. Kniha obsahuje mnoho ilustrací a schémat.

Knihu mám doma a využil jsem ji také při přípravě na maturitu. Někdy si touto učebnicí také zalistuji a zavzpomínám si na tento předmět. Určitě knihu mohu doporučit a knihu hodnotím na 100 %.

Mi-šu-le
20.02.2015

Jako středoškolská učebnice je dobrá.


Štítky knihy

chemie

Autoři knihy

Ján Fabini
česká, 1913 - 1981

Kniha Chemie je v

Přečtených5x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x