Chelsea, hotel hrůzy

Chelsea, hotel hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107668/chelsea-hotel-hruzy-107668.jpg 3 23 7

Newyorským hotelem Chelsea obchází hrůza a děs. Tak nějak to aspoň líčí ve své místy poněkud zmatené novele Dee Dee Ramone, někdejší basák slavné punkové kapely Ramones. Pro svůj revival gotického románu si její autor snad ani nemohl vybrat příhodnější místo. Postarší hotel uprostřed New Yorku, ve kterém se to jen hemží šváby, krysami a jinou havětí, se spoustou feťáků, úchylů a výstředních umělců, se stává v Dee Deeho podání scénou ztřeštěného příběhu, který si v ničem nezadá s laciným béčkovým hororem. ... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Maťa
Originální název:

Chelsea Horror Hotel , 2001


více info...

Přidat komentář

ozzak
21.02.2024 4 z 5

Pěkně napsany gotický román od punkové ikony der der ramona baskitaristy legendy Ramones odehrávající se v proslulém hotelu chealsy jenž se stal domovem nejedny strácený duše. Román je plný drog sexu a pekelnych přízraku vyvolaných převážně s konzumace různých drog. Rád se ke knize rád vrátím.

Disease
07.04.2022 2 z 5

Tak trochu blábol, ale místy vtipný. Literaturu v tom nehledejte, ale do tramvaje v pohodě.


666Jitka
05.01.2021 4 z 5

Byla jsem moc zvědavá, co a jak člen legendárních Ramones zplodil coby spisovatel a rozhodně mě nezklamal. Byla to fakt jízda ve stylu sex, drogy a hell´n´roll - hustej úlet, který nemusí většina lidí vůbec strávit.

ZuzanaMrh
24.06.2018 5 z 5

Tato útlá knížka mi v knihovně, jen tak náhodou, padla do oka (ani nevím čím nebo proč). Jen jsem do ní nakoukla, že si zkusmo přečtu pár stránek... a už ji neodložila. Přečteno jedním dechem během jednoho večera a noci.

Ano, působí jako psaná v neustálém rauši. Realita se bez upozornění prolíná s halucinacemi. Přesto mě tato značně absurdní novela zaujala svou syrovostí. Není ani humorná, ani strašidelná nebo pobuřující. Prostě je taková ... ramonesovská? Na Dee Deeho mi to přesně sedí...

trudoš
20.10.2015 2 z 5

Bohužel ve výsledku žádný zázrak, ale díky krátkému rozsahu to není úplná nuda. Příběh z hotelu pro životní ztroskotance zaujal tématem, ale je natolik zmatený a nekonzistentní, že jsem měl za střízliva problém do něj proniknout. Něco jako Million Dollar Hotel, jen si musíte odmyslet nosnou zápletku. Ani ztotožnění s hlavním hrdinou mi moc nešlo - na jednu stranu hroznej drsňák, kterej si od nikoho nenechá nic líbit, na druhou stranu mánička, která furt brečí, jak posranej má život.
Co se mi na knize rozhodně líbilo nejvíc, je samotný hotel a svět uvnitř - nápad, který by si zasloužil lepší zpracování. Z toho, jak s ním pracuje Dee Dee Ramone, cítíte obrovsky nevyužitý potenciál. Škoda - přitom do toho stačilo narvat nějakou tu dějovou linku, vyhodit feťařinu a fňukařinu a o kvalitní brakový krvák mohlo být postaráno.

dusan122
10.09.2015 3 z 5

Asi to Dee Dee psal v drogovém oparu.Pernamentním.

gigieretino
06.09.2015 3 z 5

Co jiného čekat od Dee Deeho Ramonea. Kniha se mi líbila, místy už byla hodně přehnaná, ale zasmála jsem se.

Autorovy další knížky

Dee Dee Ramone
americká, 1951 - 2002
2011  80%Poison Heart. Přežil jsem Ramones
2012  68%Chelsea, hotel hrůzy

Kniha Chelsea, hotel hrůzy je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x