Dřevěná panenka

Dřevěná panenka https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416042/bmid_drevena-panenka-e3e-416042.jpg 4 72 21

Charlie Priest série

< 2. díl

Úspěšný advokát Charlie Priest od samého začátku věděl, že kvůli tomu případu riskuje svou těžce vydobytou pověst, nebo možná dokonce celou kariéru. A přece do toho šel: rozhodl se obhajovat internetový časopis, který zveřejnil článek o korupci ve velké charitativní organizaci zaměřené na pomoc dětem. Ráno před započetím procesu ale kdosi zavraždil korunního svědka, a od této chvíle se Priestovi začalo všechno rozpadat pod rukama. Mrtvol přibývá a Priest zjišťuje, že se zapletl do temné sítě podvodů a korupce, jejímž rozplétáním ohrožuje nejen sebe, ale také další lidi, na kterých mu záleží. Už to samo o sobě by stačilo, ale Priest bojuje ještě s vlastním démonem: disociativní poruchou, kvůli které občas přestává rozlišovat, co ještě skutečné je, a co už není. Dokáže i s touto indispozicí odhalit pravdu dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Ash Doll , 2018


více info...

Přidat komentář

Jiho226
předevčírem 4 z 5

Trochu překombinovaný děj a místy jsem si musela utřídit jednotlivé postavy, abych se neztratila. Také mě úplně netěší Priestova "porucha", protože mám dojem, že nějaký osobnostní, zdravotní nebo vztahový problém nebo rodinné zatížení (zde myslím Priestva bratra), musí mít v současné detektivní tvorbě téměř každá hlavní policejní (zde tedy právnická) postava. Tento jev mi připadá už jako klišé. Vyšetřovatel bez poruch nebo problémů nejrůznějšího rázu se prostě nenosí. Ale přesto mě čtení téhle knihy bavilo.

Makůvka
11.05.2023 4 z 5

Pěkná, místy napínavá knížka, ale řekla bych, že Jepice byla o fous lepší. Námět byl zajímavý a kladně hodnotím, že ze začáteční docela nudné kauzy se vyklubala složitá zápletka.
Musím se přiznat, že tentokrát se mi kniha nečetla moc lehko, nevím jestli to bylo rozvláčným dějem, který byl někdy nudný a zdlouhavý nebo tou překombinovaností. Někdy jsem se musela do čtení nutit, z toho to šlo, jak po másle. Ale Priest pro mě stále zůstává trošku záhadným, ale sympatickým hrdinou. A jelikož konec byl zvláštní a něco málo naznačoval, tak se budu těšit na další pokračování.


Valdora
22.10.2022 4 z 5

Líbila se mi stejně jako předchozí autorova kniha. Možná oceňuji více, že to tentokrát nebyla taková bichle. Napínavé a čtivé až do konce.

Katerina.Gabrie
25.07.2022 4 z 5

Dobrý.
Narazila jsem prvně na druhý díl, a spokojenost, Jepici si určitě přečtu - ačkoliv - dost mě otrávilo, že autor v tomhle díle vyzradil konec.
Je super dělat narážky a odkazy na předchozí díla, ale není super vzít při tom čtenáři napětí z toho, jak to dopadne :(

Jinak zajímavý námět, musela jsem dočíst "co nejdřív", postavy zajímavě oživené různými zvláštnostmi... těším se na další, tak nějak mám pocit, že jedna ze zápletek je už naznačená, ale možná se mýlím ;)

Velmi se mi líbí zpráva čtenářům na konci.

konicekbily
19.07.2021 3 z 5

Mám nějaké divné pocity, že jsem záměrům autorovým neporozuměl. Námět dobrý, zápletka pro mne nejasná, děj plouživý, k dočtení je potřeba vlastnit vlastnost "vytrvalý". Víc než průměr to rozhodně není!

jiri9568
26.09.2020 5 z 5

Super stejne jako prvni kniha. Napinava a ctiva. Vsem doporucuji

whiolet
22.09.2020 2 z 5

Ehm...
Jepice byla fajn, ale tohle bylo napsáno na můj vkus až moc rychlým perem.
Nevím proč, ale mám pro Charlieho slabost, avšak ani on tenhle příběh nezachránil.
Zbytečně překombinovaný děj, nudné postavy a divný konec. Ach, jo, tohle se moc nepovedlo.

jasmína
13.09.2020 4 z 5

Chvilkama jsem se ztrácela, netuším proč, kniha mě bavila až od 90.strany, ale je konci už mi tak napínavá nepřišla, nevím.

Mám z ní rozporuplné pocity.....třeba ještě přehodnotím.

jprst
17.08.2020 3 z 5

Zajímavý námět, který ale autor nedokázal zužitkovat pro poutavý thriller. Děj postupně ztrácel spád, místy se až otravně vlekl, závěr to sice výrazně vylepšil, ale na víc než tři hvězdy, s přivřením oka, to prostě nedá.

ArwenAragorn
13.06.2020 3 z 5

Čtivé ano, občas dost napínavé, ale zápletka mě zas tak nezaujala, řekla bych, že to bylo dost překombinované.

LeSk
09.05.2020 4 z 5

Kniha se četla rychle, mělo to spád, zajímavé téma, které mělo ještě zajímavější zakončení. Doporučuji přečíst nejdříve první díl "Jepice", lépe čtenář porozumí souvislostem.

Tietzovam
20.04.2020 4 z 5

Člověk musel knížku vnímat velice dobře, aby se neztratil a to je dle mého dobře. Na můj vkus dost "psycho" osob, ale knížka se mi líbila.

iveta3689
19.02.2020 3 z 5

Trochu ztěžka napsané. Hlavní hrdina trpí bludy a všechny jeho představy se mísí do normálního děje. Autor chtěl asi dokreslit atmosféru, výsledkem byl ale zmatený děj. Naštěstí to nebylo pořád, spíš šlo o jednotlivé střípky. Zápletka byla taková nijaká, tuctová, nezáživně zpracovaná.

Dela111
16.01.2020 3 z 5

První díl série s názvem Jepice se mi s mírnými výhradami líbil, takže jsem se na druhý těšila. Bohužel přestože námět je lákavý, těžko se mi začítalo. Po dobrém začátku děj dvě třetiny knihy neměl spád, vyvíjel se velmi pomalu, takže než jsem se prokousala k poslední třetině, nebavilo mě to.
Autor si zřejmě potrpí na grandiózní finále. V prvním díle bylo dokonce přehnané (to bylo jediné co se mi tam nelíbilo). Tady jsem to přivítala, protože se konečně začalo něco víc dít. Málo využitý zůstal zajímavý tým pracovníků kolem Charlieho. To je skvostná sbírka rozličných charakterů a zvláštností, ale autor jim nedává dost prostoru.
Dát tomuto námětu a postavám lepší zpracování, především poutavější a živější od začátku, mohla by to být výborná thrillerová série. Mrzí mě to, ale za mě je hodnocení tentokrát spíš slabší průměr.

jaroiva
13.01.2020 4 z 5

Jepice mě dostala, četla jsem ji jedním dechem a svíral se mi žaludek napětím. Dřevěná panenka je úplně jiná. Občas poměrně vtipná, vůbec není tak napínavá, ani strhující, ale přesto... něco na ní je. Chvílemi jsem zapomněla, že čtu beletrii. Místy to bylo až příliš uvěřitelné.
Asi nejvíc mě ale zaujala scéna s Hemingwayem v temném sklepě.
Knížku jsem si koupila hned, jak vyšla, v originále. První jednu, dvě kapitoly jsem si dala anglicky, ale pak vyhrála lenost a počkala jsem si na překlad.
Třetího Priesta si přečtu asi raději rovnou až přeloženého.

broskev28
12.01.2020 3 z 5

Na pokračování CH. Priesta jsem se nechystala, ale kniha se objevila u nás v knihovně, tady na databázi má poměrně vysoké hodnocení, tak jsem šla do toho. Právníkova choroba tentokrát ustoupila do pozadí, aby se o to více zaskvěly jeho psychologické schopnosti - ale nechci být jedovatá. Četlo se mi to lépe než díl první, Li mi byla sympatičtější než Georgie, "konzultace" s Wiliamem byly originální a o perutýnech jsem slyšela poprvé.
Motiv mi moc nesedl, psychicky vyšinuté jedince páchající zlo těžko chápat a absenci humoru nelze u thrilleru považovat za nedostatek. Takže proč ne, obohacení - alespoň pro mne - to bylo, perutýnům se určitě budu vyhýbat. Navíc vůně čaje s bergamotovou silicí tvořila příjemné pozadí pro četbu, takže doporučuju.

"Vyprázdni mysl. Nehledej stopy, nehledej důkazy. Hledej zvláštnosti. Ze zvláštností se mohou stát stopy a stopy se mohou změnit v důkazy. Jen v tomto pořadí."

knihomolkadorfa
05.01.2020 4 z 5

Tentokrát mi trvalo trochu déle, než jsem se začetla a zpočátku jsem se i ztrácela v množství postav. Ale od poloviny to dostalo spád a Priest je prostě miláček :)

Hella
16.12.2019 3 z 5

Za mě tentokrát o něco slabší než první díl, který mě bavil mnohem víc. V dřevěné panence jsem se chvílemi ztrácela a chvílemi namouduši musela do čtení nutit.

Miro67
13.12.2019 4 z 5

Napínavé, zápletka dobře promyšlená. Psáno velmi čtivě. Ale v ději je prozrazen pachatel prvé autorovy knihy. Takže nevím nevím jestli ji stojí za to číst.

rodak
25.11.2019 5 z 5

Opět výborná kniha.Propracovaný děj, zajímavé postavy a hlavně sympaťák právník Priest.

Autorovy další knížky

James Hazel
britská
2018  79%Jepice
2019  74%Dřevěná panenka