Písecká četnická pátračka

Písecká četnická pátračka https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281198/bmid_pisecka-cetnicka-patracka-ArN-281198.jpg 4 23 6

Četnická pátračka série

< 4. díl >

Ve skutečných kriminálních případech z třicátých let minulého století se opět setkáváme se štábním kapitánem Votrubou, štábními strážmistry Kubíkem a Hřebejkem a dalšími členy písecké četnické pátrací stanice. Autor, emeritní komisař kriminální služby, vyhledává materiály k případům v archivech a v dobovém tisku.

Přidat komentář

pepa4081
19.03.2023 3 z 5

Lehká oddechovka. Povídky se dobře čtou.
Uspokojivé.

trudoš
01.08.2019 3 z 5

Nešťastná kombinace starosvětského stylu vyprávění a moderní mluvy, což občas působí jako pěst na oko. Příliš mě nenadchla ani dějová prostoduchost povídek, které postrádají zajímavý průběh a pracují s otřepanými motivy. Výhodou na druhou stranu je, že texty jsou krátké, různorodé a je jich relativně hodně. Navíc jde podle všeho o literární zpracování skutečných případů, přičemž realita jak víme, ne vždy oplývá tvůrčí genialitou. A pan Ladislav Beran tomu dává milou pitavalovou podobu à la Jiří Marek, jen kvalitu zaměňuje za kvantitu.
Jak ovšem někdy vyčítám českým autorům neschopnost dát dohromady složenou větu, tento spisovatel trpí přesně opačným neduhem - i z té nejjednodušší informace dělá kovbojku. Věty tak zbytečně bobtnají a po první třetině se toho člověk bohužel definitivně přejí. V rámci toho také zamrzí odbytá redakce, která není schopna pohlídat nezvyklé výrazy, opakující se v průběhu jednoho odstavce třebas i třikrát. A seřazení povídek dle abecedy mě vážně rozebralo.


Kerberos
10.11.2018 4 z 5

Humorné příjemné čtení,detektívní příběhy,které pobaví.

ivoiro
19.01.2018 5 z 5

Naprosto skvělé příběhy z ne tak daleké historie.

daza.dt
08.03.2017 5 z 5

Po úspěšném seriálu Četnické humoresky jsem hledala podobné, ale i z jiného prostředí než Brno. Tato kniha mě velmi mile překvapila. Velmi dobře a rychle se četla. Za mne není co vytknout. Určitě doporučuji

tarabas
05.09.2015 4 z 5

Pokud se vám líbí Četnické humoresky, bude se vám líbit i tahle kniha plná krátkých povídek o případech z Písecké pátračky. Možná mi tam chybí humor, kterého je v seriálu plno.