Cestuji za kačku 2

Cestuji za kačku 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503909/bmid_cestuji-za-kacku-2-Mk4-503909.jpg 4 9 3

Hlavní poselství této knihy nejsou itineráře, ale to, že šťastný život má každý ve svých rukou. Nečekejte na nikoho a na nic, že vás šťastnými udělá. Buďte šťastni sami. Protože chcete a protože můžete. Dělejte věci, které vás těší, a neplýtvejte tím nejcennějším, co máte. Na plnění svých snů máme všichni vyměřený čas, který jako písek v přesýpacích hodinách neúprosně mizí. Nečekejte na ideální podmínky, neodkládejte své sny na NĚKDY, JEDNOU, AŽ. To všechno jsou sestry NIKDY. Nehledejte důvody, proč něco nejde. Většina mantinelů je jen v našich hlavách a většina strachů, které nás brzdí, se v reálném životě nikdy nenaplní. Hledejte cestu, jak si své sny splnit, nepřestávejte snít, a hlavně cestujte! Nejlépe ZA KAČKU.... celý text

Přidat komentář

Lilithen
09.12.2023

Z knihy mám smíšené pocity. Na jednu stranu má autorka často zajímavé postřehy, na druhou stranu mi některé pasáže přišly jako snůška nějakých motivačních hesel. Obecně mi vadí autorčino až fanatické odkazování na covidovou situaci. Ano, bylo to těžké, hodně lidí bylo zbytečně vyhrocených a lze pochopit, že obtíže s cestováním v někom vyvolaly naštvání, ale byla to krizová situace. Autorka by mi byla sympatičtější, kdyby se neustále neplácala v zášti a odporu proti očkování apod. Ostatně to zní podivně v kontextu toho, že autorka velmi fandí alkoholu, který není bez rizika.

pocketka
03.11.2022 4 z 5

Má první takto zaměřená kniha. Obyčejně mě popisy cest ostatních nezajímají, ale Katka píše velmi čtivě, že vás to chytne a čtete a čtete. Ostatně, knihu jsem si pořídila až k Vánocům, jen do ní nakoukla a zrovna ji dočetla. Hvězdičku dávám dolů za ne moc povedený design knihy. Osobně bych preferovala jiné destinace, ale věřím, že pokud se jednou vydám na některou uvedenou v knize, pojedu přesně podle ní.


RockMartina
19.10.2022 5 z 5

Inspirativní únik od každodenní reality. Po přečtení této cestovní bible (rozsahem spíš bibličky :)) dostanete neodbytnou chuť vyrazit na cesty a nebát se to všechno podniknout "na vlastní pěst". Když to dokáže Kačka za pár kaček, tak vy to přeci zvládnete také :). Už se moc těším na další travel rok. Doporučuji dávkovat při dlouhých podzimních/zimních večerech - nejlépe se sklenkou vína nebo prosecca.

Autorovy další knížky

2020  77%Za Kačku - Jak levně procestovat svět
2022  73%Cestuji za kačku 2
2023  80%Kapverdy
2023  90%Grónsko; Střední Amerika

Kniha Cestuji za kačku 2 je v

Právě čtených2x
Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x