Cesta za štěstím

Cesta za štěstím https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501142/bmid_cesta-za-stestim-u0S-501142.jpg 3 13 3

Inspirativní příběh o síle přátelství a odvaze měnit svět. Život v zemi sužované bídou, suchem a hladem není žádné peříčko. Dospělí si už na chudobu zvykli a nemají vůli cokoli měnit. Děti však cítí, že štěstí není pouze v pohádkách. Věří, že pokud najdou sílu za něj bojovat, někde na ně čeká. Ale kde? Na dohled leží jen záhadná Listopádie, podle dospělých nebezpečná země plná sněhu a ledu. A co je za ní? Nikdo netuší. Děti přesto vykročí za svým snem a vydají se na cestu…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

In Einem fernen Land - Eine Geschichte über den Mut und die Kraft, die uns stecken


více info...

Přidat komentář

bibi.r
18.03.2024 4 z 5

Velmi zvláštní příběh.

Jak už někdo níže psal, tak každá věková kategorie bude příběh vnímat jinak.
Mladší děti jako velkou dobrodružnou cestu a větší děti budou hledat , to co je skryto mezi řádky.
Osobně bych ji raději použila k práci se staršími dětmi (2. stupeň). Moc by mě zajímaly závěry, které jim z příběhu vyplynou.

Josh
14.12.2023 4 z 5

Tento příběh bude jinak vnímat dítě – MŠ, prvňák, větší školák – ale je to dobře, poslání knihy v něco věřit, zkusit jít za svými sny nemá věkové omezení.... A když si dítko knihu bude číst s pra/rodičem budou mít příležitost si spolu o snění, obou, pěkně popovídat :o))


Zyrit
06.01.2023 5 z 5

Děti žijí v zemi, kde je sucho, hlad a bída. Dospělí si už zvykli a nejsou ochotni nic měnit, ale děti ještě stále mají sny. Rozhodnou se projít přes temnou a tajemnou zemi s názvem Listopádie, která jim nic nedá zadarmo. Musí čelit svým strachům, své slabosti, a samozřejmě nepřátelskému prostředí. Nakonec Listopádií projdou a země, kterou najdou, je ještě hezčí, než si představovaly.
Knížka je trochu prvoplánová, příběh nepřekvapí. Je to ale knížka pro malé děti, ne pro dospělé. Je to ideální pomůcka k tomu, jak dětem na příběhu ukázat, jak moc je důležité neztrácet naději a víru, i když je člověku nejhůř. Protože Listopádie je vlastně jen podobenstvím našich strachů uvnitř našich hlav, je podobenstvím těžkých životních situací, kterými musíme projít. A že tohle všechno můžeme zvládnout, pokud se nebudeme bát, pokud neztratíme víru a naději a pokud nepřestaneme snít. Pro společné čtení určitě doporučuju.

Štítky knihy

pro děti od 5 let migrace

Autorovy další knížky

Michael Engler
německá, 1961
2021  79%Mokrozem / Suchozem
2020  80%Tři ovečky na arše
2022  68%Cesta za štěstím
2020  70%Vianoce s tetou Jozefínou

Kniha Cesta za štěstím je v

Přečtených14x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech4x