Cesta šamana

Cesta šamana https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492912/mid_cesta-samana-3vM-492912.jpg 5 37 11

Životopisný příběh autora úspěšné série duchovních románů přináší poselství peruánských Inků o probuzení ženské energie. Hernán Mamani prožil velkou část života jako obchodník v peruánské Limě. Když však vážně onemocněl a tradiční medicína mu nedokázala pomoci, vrátil se do rodné vesnice v Andách. Díky svému otci absolvoval rituály, které ho uzdravily a přiměly ho naslouchat Matce Přírodě. Co dál objeví na své spirituální cestě? Dědictví starověkých šamanských tradic ožívá pod vedením kurander - žen zasvěcujících nás do tajemství síly, která je podstatou všeho a všech.... celý text

Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: , Motto
Originální název:

Pachamama te Habla , 1999


více info...

Přidat komentář

Imis
30.06.2022

Zajímavá kniha, ve které jsem si našla něco pro sebe. Jedinou výhradu mám snad jen k názvu v češtině, který mi přijde trochu zavádějící. Já čekala opravdu cestu šamana, ale v knize se vlastně píše o tom, co se dělo před "cestou". O přijetí této role a učení se od základu práci s energii atd. A o hledání podstaty ženské síly tam bylo pár stránek, takže pokud by tam někdo hledal čistě toto téma, tak možná bude zklamán.

Ivka82
15.04.2022 4 z 5

Zajímavá kniha, příjemně se četla. Očekávala jsem sice malinko něco jiného, ale zklamaná nejsem, je dobré si připomínat, že Země je naší matkou a bez ní jsme opravdu v háji.


Allla9
15.03.2022 5 z 5

Autobiografický příběh naplněný láskou k zemi a přírodě. Přiblížil se mi život v Peru a hlavně staré zvyky a tradice této země.

Mrňous1
15.03.2022 5 z 5

Tím, že kniha je částečně autobiografií, byla ze všech tří asi nejzajímavější a nejčtivější. Pohled na Zemi a na lidstvo je zde velmi přesný a trefný, z některých myšlenek až mrazí, jak jsou výstižné. Určitě podnětná a zajímavá kniha, která může čtenáře velmi obohatit. Autor byl určitě velmi zajímavou osobností.

Aaron Lewis
18.08.2021 5 z 5

„…člověk se cítí v životě opravdu naplněn, jen když pochopí, kdo opravdu je, co je jeho úkolem na zemi, jaký je smysl jeho života a jakou cestou se má vydat, aby se mohl stát Runou“ str. 38

Runa – člověk, který dosáhl harmonie mezi svými myšlenkami a city

Už ten úvod od překladatelky mě dostal:) a spousta dalších věcí, ale já jsem to čekala, už jak jsem chodila okolo té knihy a hlavně se mi zdál sen o jiné knize, na kterou ještě čekám, ale tak mi ji připomněl. I když nevím, jestli těch knih už nemám moc a v hlavě mám stejmě maglajs.

Btw ty sny:). Prý existují tři druhy snů. Ty, které živí naše strachy a přání, ty, které nás inspirují a ty, které nás vedou a učí. Sen, který tě vede musí být asný a musí mít pro tvůj život přesný smysl.

Zajímavá kniha, shrnuje tak nějak všechno, co už vím. Hlavně by mě zajímalo, co jsem četla tu knihu o historii říše Inků, jak moc je pravdivá? Hlavně ty zvyky? A tak… Nebo máme opravdu všechno špatně?

Taky nedokážu pochopit, že tenhle čas by měl být teď nějaký lepší? Mám pocit, že je to horší a horší, ale možná za to může covid a nebo, že jsem se narodila až teď, nevím, asi 60, 70 a 80 a 90 léta byla opravdu špatná… byla jsem dítě, měla jsem jiné problémy:).

Abia
14.07.2021 5 z 5

Za mě je tato z těch tři nejlepší. Jen pasáž učení na hoře je trochu zdlouhavá (možná až otravná :-D). Ve všech jsem našla něco nového, co mě posunulo nebo něco připomnělo. Díky.

anansie
18.03.2021 4 z 5

Na knize oceňuji zejména praktické zmínky o výcviku mysli jako je dýchání a meditace. Omáčka kolem jako stav Matky Země je taky dobrá, ale to už ti vědomější dávno ví. Zbytek mě nebavil a zklamalo mě i to, jak kniha skončila, právě tam to pokračování transformace by mě taky zajímalo. Myslím, že Hadí žena byla pro mě mnohem přínosnější.

Hema
26.02.2021 5 z 5

Duchovní literaturu mám poměrně ráda, ale její nevýhodou je, že z lidí dělá často blbce. Tahle kniha je ale poměrně kvalitně napsaná, autor čtenáři nic necpe a neuráží lidi, kteří chtějí žít jinak, například konzumním způsobem života. Takže jsem byla po jejím přečtení spokojená.

Ophelie
08.11.2020 5 z 5

Velmi obohacující kniha plná spousty důležitých myšlenek, nutí k zamyšlení se nad sebou, nad stavem naší Matky Země a celkově nad vztahy mezi lidmi, ve společnosti. Skvělé a čtivé vyprávění cesty Mamaniho - o jeho návratu ke ztraceným kořenům indiánské kultury. Duchovně velmi inspirativní kniha, kterou si po nějaké době ráda opět znovu přečtu. Rozhodně doporučuji.

ZUZANA-123
21.10.2020 5 z 5

Příbĕh ze života autora.Po mnoho staletí byly hluboké znalosti a učení drženy v utajení,aby se předešlo jejich špatnému pochopení nebo zneužití.Autor knihy je jedním z tech kteří se probouzejí a aktivují svůj úkol na planetĕ zemi.

Ehwaz
21.08.2020 5 z 5

Přidávám k několika málo "biblím" svého života...