Cesta do nebes

Cesta do nebes https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460599/bmid_cesta-do-nebes-XrX-460599.jpg 4 29 5

Růžová kolekce série

< 44. díl >

Elvira Carrisfordová přišla o oba rodiče a žije u své tety Willis, která však péči o ni bere jako otravnou povinnost, jíž by se ráda zbavila. Když Elviru pozve její sestřenice Delphine, aby se stala její společnicí při seznámení s budoucím manželem, zdá se, že se věci konečně začínají obracet k lepšímu. Elvira si svou příbuznou pamatuje velmi matně z dětství a není si jistá, co může očekávat, doufá však, že na bohatou a krásnou Delphine udělá dobrý dojem. Po cestě se však Elvira ztratí ve sněhové bouři a málem zahyne, naštěstí ji však zachrání tajemný Serge. Dívka, která se těší, že konečně získá milující rodinu, pak dorazí za sestřenicí na zámek Baseheart. Zdá se však, že si s ní osud znovu krutě pohraje. Serge je ve skutečnosti komorníkem francouzského knížete, za něhož se má Delphine provdat, a Elvira se ocitá ve složité síti nástrah, lží a klamů, kde nikdo a nic není takové, jaké se to na první pohled zdá být. Opravdová láska si však najde cestu skrze úklady, zradu i nenávist. A nebo ne?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Perfect Way to Heaven , 1980


více info...

Přidat komentář

jarkaska
29.12.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, přečetla jsem ji za dva večery.

Terisek99
24.10.2021 5 z 5

Kniha mě moc bavila. Přečtena se necelé 3 hodiny. Oddechové čtení.


Majka1979
29.08.2021 5 z 5

Keď sa Elvira dostane na výchovu k svojej tete u ktorej nie je vôbec vítaná (ujíma sa jej len kvôli tomu, že je to jej povinnosť), musí zniesť všetko, čo jej teta povie.
Vychová z nej mladú dámu a keď príde list od jej sesternice, aby jej robila spoločníčka, pretože sa má vydať za knieža, tak sa jej teta veľmi ochotne zriekne a pošle ju tam.
Cestou sa jej stane nešťastie, nebyť mladého muža, mohla umrieť.
O to väčšie prekvapenie ju čaká u jej sesternice-faloš, závisť, zlo, sebectvo, toto všetko tam nájde. Ak tak chce zostať, musí sa to naučiť brať tak ako to je.
Zlomový okamih prichádza príchodom kniežaťa, jeden mladík z jeho družiny je tým jej záchrancom.
Kým naozaj onen mladík je? A ako dopadne svadba jej sesternice? Ako Elvira nakoniec dopadne? Bude taká šťastná ako si vysnívala?

Knihu môžem určite len odporučiť:)

johana3160
23.07.2021 3 z 5

Moje prvni kniha autorky. Takova lepsi harlekynka plna klise. Jednohubka na odpoledne. Tomu tak nejak odpovidaji i postavy.

DariDerek
12.06.2021 4 z 5

Barbara Cartland se stala takovou mou malou sázkou na jistotu. Pokaždé, když mám dost všech příběhů, u kterých musím přemýšlet nebo se prolévá krev nebo se honí zloduši, vím, že její knihy mě „zklidní“. Nejinak je tomu i s knihou Cesta do nebes.