Českem od severu k jihu - Stezka středozemím

Českem od severu k jihu - Stezka středozemím https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492423/bmid_ceskem-od-severu-k-jihu-stezka-stre-NLP-492423.jpg 4 21 5

Další ze série dálkových tras České republiky Via Czechia je na světě. Známý cestovatel Jan Hocek, zakladatel Severní a Jižní stezky, které spolu tvoří ucelenou trasu kolem naší vlasti, se tentokrát vydal napříč středozemím, tedy od našeho nejsevernějšího bodu po bod nejjižnější. Vznikla tak přes 600 kilometrů dlouhá trasa pro pěší i cyklisty vedoucí podél toků řek, přes kopcovité úseky i mezi kulturními památkami Česka.... celý text

Přidat komentář

tereza1964
02.02.2024 5 z 5

Super průvodce pro každého, kdo se chystá jít aspoň nějakou část stezky.

Hanina61
21.11.2023 4 z 5

Někde na trase bydlím, kus jsem jí prošla, konkrétně 17., 18., 19., 20. a 21. etapu, a určitě se chystám dál, takže mě takhle knížka plná fotografií a popisků zaujala, i když, jak už bylo níže řečeno, do batohu či do kapsy zrovna není, e-kniha by byla dobrý počinem. V každém případě se mi líbila... aneb "Putování zdar!" :-)


hrebmi
08.03.2023 3 z 5

Osvědčený formát průvodce. Díky autorovi za vyznačení všech tras, velmi oceňuji geografický background při trasování, zahrnutí pěti "středů republiky", zahrnutí starých stezek (obchodní, vorařská) i poutních míst.
Krásné fotografie, příjemně tonálně upravené. Jenom nechápu tu mánii na každé páté fotce se nechat zvěčnit...
Vydavatelství by mělo především nabídnout i e-knihu v PDF, aby si ji člověk mohl vzít v mobilu na cestu, s tímto se nikdo na pouti vláčet nebude.
Ale po prolistování se vždy dostaví touha hned vyrazit, to funguje spolehlivě.

Ronnie68
18.02.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila... Za mě se četla dobře... Nějaký ten námět na výlet tam určitě je ... Plus krásné fotografie ...

bigbabe
22.06.2022 3 z 5

Tento třetí díl autora mě zaujal více než první dva, protože stezka prochází mým městem, kde bydlím. O to hůř jsem byla zklamaná, že ubytování a ostatní věci, které jsou doporučené tedy úplně nejsou ve stylu, který je v předmluvě "nízkonákladové cestování". Ale až se dokopu a rozhodnu, tak udělám malý výlet z mého bydliště na jednu nebo na druhou stranu, uvidím, co se mnou cesta udělá.