Čertovo kopyto

Čertovo kopyto https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96383/bmid_certovo-kopyto-96383.JPG 4 46 17

Tváří v tvář svému strachu, smrti i samotnému peklu. Strýc Karel byl pro Olivera záhadou sám o sobě a když tajemstvím opředený život skončí, nic nebude jako dřív. Oliver a jeho nejlepší kamarádka Ema musí trávit prázdniny v domě, ve kterém Karel zemřel. A hned první noc se začnou dít divné věci! Kdo jim doručuje dopisy do zamčeného pokoje? Jaká překvapení ukrývají zamčené dveře, kterých je v domě víc než dost? Na čem Karel celý život tajně pracoval a proč vlastně zemřel? Otázek je víc než odpovědí a času zoufale málo. Napínavý příběh prastaré legendy, jednoho useknutého kopyta, čerta, který se rozhodl ovládnout svět a dvou dětí, které mu v tom musí stůj co stůj zabránit.... celý text

Přidat komentář

m2056
30.08.2023 3 z 5

Kniha je dobře napsaná příběh vás bude bavit.

DK197
01.01.2023 4 z 5

E-KNIHA: Mám pocit, že autorův styl zahrnuje i trochu překombinovanosti. A dospělé postavy se občas chovají poněkud zvláštně. Na druhou stranu, v dětských knihách se dospělé charaktery chovají atypicky docela často. Jinak je to originální dětský příběh, který má překvapivě vyzrálého hrdinu, jehož vyjadřování bude bavit i starší čtenáře. Mně se to líbilo. A dětem, které mají rády pohádky s lehce hororovou atmosférou se to bude líbit taky.


lucie.dc
29.04.2022 5 z 5

Kdyz jsem knihu cetla v noci, kdy me nikdo a nic nerusilo, fakt jsem se bala, nemohla jsem ani spat, jak se mi podarilo do pribehu vplout. :D

Ducharina me desi, byt fascinuje, a kdyz soused nad nami spadl snad z postele, tak ta rana byla posledni spetka, abych si rozsvitila Ikea svicku na baterky a ta svitila az do rana. :D

Styl psani mi dobre sedl, ani formalni, ale ani "prilis nactilety."

Tereza137
07.01.2022 5 z 5

Knížku jsem četla, když jsem byla malá a měla jsem ráda takovéhle strašidelnějši příběhy. Už je to fakt nějaký ten pátek, co jsem tento příběh četla a pořád si pamatuju o čem byl, a jak jsem se bála, když jsem ho četla i po 3. Za mě knížka s originálním příběhem pro teenagery, kteří se rádi bojí.

Kluvo
06.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Čakal som niečo v štýle 3 pátračov ale postupne sa to zvrtlo a po príchode na dedinu sa to aj pekne rozbehlo. Keď čitateľ akceptoval logiku príbehu, bolo to príjemné čítanie aj pre dospelých (akurát neviem, či aj pre deti s duchmi, otvoreniu zlomeninou, čertmi a 99 utopenými deťmi:). No a za záver som skoro ubral *. 10 ročného tučka by porazila rýchla chôdza, nieto čert ale to by už ozaj nebola kniha pre deti.

Pebra
06.03.2021 3 z 5

Úsměvný letní příběh, s pekelnými prvky, které jsou místy děsivé - vláčení mrtvé Emy do lesa - místy úsměvné - závěrečný pekelný trojboj, který Lucifer komentuje spíš jako vesnický strejda než vládce Pekla.

AndulinaU
04.03.2021 5 z 5

Za mě pěkná knížka, asi tak pro děti 10-15 let, ale mě moc bavila taky. Příběh zajímavý, v knížkách se s čerty moc nesetkávám, takže byl i originální. Rozsah tak akorát a četla se moc pěkně

Awča
22.02.2021 5 z 5

Pohlazení po duši. Milé čtivé, s prvky hororu a dobrým koncem.
Ač již dlouho dospělá, u knihy jsem se bavila a zkusím i druhý díl.
Děkuji za možnost legálního stažení zdarma.

Adel153
02.03.2019 5 z 5

Tuhle knihu jsem četla jako malá a hodně mě zaujala i bavila. Je to pěkné dětské čtení, které si mohou přečíst i dospělý

AlyBookworm
05.10.2018

Naprosto skvělá kniha, Jan Sviták byl dokonce i u nás na škole (v Holešově jako v rodném městě). Měl tam přednášku atd. a je to opravdový simpaťák. Oblíbila jsem si jak jeho tak i tu knihu, doporučuji a samozřejmě ostatní díly jsou taktéž skvělé. ❤

Michelle111
08.10.2016

Kniha se mi velmi líbila. Líbilo se mi jak autor dokázal vymyslet naprosto dokonalou pověst a udělat ji skutečností. Dobrodružné lehce s nádechem hororu. Skvělá kniha.

kam.o.ska
24.04.2016 5 z 5

Snad jediný český autor dobrodružných knih pro kluky i holky. Kniha je vtipná a napínavá.

Mitrana
15.08.2015 4 z 5

Příjemné pohádkové čtení o vítězství dobra nad zlem. Kniha se čte jedním dechem, nechybí napětí, humor a hrdinské skutky. Jedná se o dětskou knihu, ale doporučuji i dospělým, nudit se rozhodně nebudete!

efka.saf
10.08.2015 4 z 5

Roztomilá knížka! Myslím si, že se autorovi podařilo dosáhnout svého cíle. Příběh je opravdu velice čtivý od samého začátku, kde autor hází jednu hlášku za druhou, přesně jak by to dělal tučný kluk daného věku, až do konce, kdy člověk ani nedýchá a čeká, jak to dopadne, i když tak nějak tuší, že to asi skončí dobře :).
Já se ke knížce dostala přes samotného autora, který měl zajímavou besedu ve škole, kde pracuji. Předčítal dětem z knihy a jeden výtisk ve třídě nechal. Ovšem vzhledem k tomu, že o knihu vznikla pranice, raději jsem si ji půjčila v knihovně. Je to čtivo asi tak na den, když nespěcháte a vychutnáváte si autorovu bezmeznou fantazii. Samozřejmě je nutné mít na zřeteli, že se jedná o dětskou knížku, ale věřím, že i dospělí si rádi odpočnou u těchto napínavých 170 stran, které vypráví o odvaze a přátelství, ale také o smrti, zlobě a podvodech. .... no ale hlavně ti čerti :)

MartinaF
01.12.2014 4 z 5

Příběh plný napětí, dobrodružství a čertů. Občas jsem ani nedýchala, jak jsem se bála. A husí kůži jsem měla od začátku do konce.

Toňula
12.04.2014 5 z 5

Dcera zakoupila knihu přímo od autora v rámci besedy a hned se do ní pustila. Přečetla ji jedním dechem,což u ní není obvyklé, proto mi to nedalo a přečetla jsem ji také. Byla jsem hodně překvapena, příběh propracovaný, plný zvratů a překvapení, místy i humorný, úžasná kombinace detektivky,thrilleru a pohádky.

Sussanah
08.01.2012 5 z 5

Velice čtivý a zajímavý příběh! =) Je to o přátelství a odvaze, o které jste sami ani nevěděli, že je v sobě máte =)