Celý muž

Celý muž https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313893/bmid_cely-muz-13N-313893.jpg 3 12 3

Povídka o vztahu krásné Julie a egoistického Alexandra, který je přemožen láskou své ženy.

Literatura světová Novely
Vydáno: , Adolf Synek
Originální název:

Nada menos que todo un hombre , 1916


více info...

Přidat komentář

Zuzni
14.09.2019 3 z 5

Kniha se cetla rychle,dobre. Autor pouzil pestrou skalu vyrazu a slovnich spojeni,ktera mi casto dochazela az v souvislosti s vysvetlivkami pod carou. Nicmene souhlasim s komentarem “soukrome” nize, cesky preklad se mi nelibil. Zapletka samotna vyustila dle ocekavani. Dovedla bych si to predstavit v divadelnim podani,malo postav,prime dialogy. Diky knize jsem bohatsi o nekolik spanelskych idiomu a dobry pocit,ze jsem precetla opet neco v originale;)

soukroma
04.03.2017 3 z 5

Dvojjazyčné vydání je dobré hlavně mnoha poznámkami a vysvětlivkami ve španělštině (na každou stranu původního textu jich připadá asi šest), které se věnují gramatickým nebo jiným jazykovým zvláštnostem, které autor ve své době použil. Neslouží tedy jako překladový slovníček či pomoc čtenáři, od kterého se očekává slušná znalost jazyka.
Potud jsem byla spokojená, ale občasné nahlédnutí do českého překladu mě dost otrávilo, překlad mi přepadal velmi kostrbatý a nedostatečný.


Wendysek
04.04.2013 3 z 5

Pro mě představovala tato kniha "typický základ" pro španělskou telenovelu. Je to sice poměrně čtivé, ale ne až tak zábavné.