Čchi kung

Čchi kung https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54286/cchi-kung-54286.jpg 4 8 2

Čchi kung jsou tradiční čínská cvičení, zahrnující v sobě obě základní stránky zdravotního působení, tj. léčbu i prevenci nemocí. Kniha ve své teoretické části seznámí čtenáře s historií a podstatou tradiční čínské medicíny, včetně důkladného seznámení s naukou o vnitřních orgánech. V praktické části jsou s doprovodem nákresů popsána všechna cvičení, která Čchi kung obsahuje. (Osm kusů brokátu, Dvanáct cviků zvěrokruhu, Dvanáct cviků pro posílení nervů, Malý a velký nebeský cyklus, Uvolňovací Čchi kung, Čchi kung mušle, Cvičení divoké husy, Falung gong). ... celý text

Přidat komentář

Mira7
17.04.2021 5 z 5

Další kniha na mé oblíbené téma. Tentokrát více zaměřená na praktickou část. Není to na jedno přečtení / zapamatování si, spíše na vracení se ke knize dle aktuální potřeby. Každopádně pro mne návnada na další knihy od autorů.

sira
05.08.2016 4 z 5

Vzhledově ne úplně příjemná kniha, malé písmo, zvláštní fotografie, ale obsahově velmi přínosná. Kromě informací o čchi-kungu se zde najdou i základní informace o akupresurních bodech, orgánových hodinách a meridiánech v těle. K jednotlivým nákresům se budu vracet, nejde se naučit všechno najednou, takže do knihovny doporučuji.


Štítky knihy

čchi-kung

Autoři knihy

Radomír Růžička
česká, 1932
Rudolf Sosík
česká, 1945

Kniha Čchi kung je v

Přečtených9x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x