Vynález lorda Randolpha

Vynález lorda Randolpha https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414735/bmid_vynalez-lorda-randolpha-JoZ-414735.jpg 3 40 9

Cavanaughs série

1. díl >

Lord Randolph Cavanaugh je věrný a oddaný – ale jen v očích své rodiny. Ostatní ho považují za odměřeného, chladného a váženého podnikatele jdoucího si tvrdě za svým. Ale Rand má i jiné sny… Lord Randolph přijíždí na Throgmorton Hall v okamžiku, kdy vybuchne vynález, na kterém závisí jeho dobrá pověst investora. K tomu vyjde najevo, že na vynálezu pracuje někdo jiný, než čekal, a klíč k úspěchu drží v ruce pronikavě inteligentní žena, s níž ho pojí neochvějná odvaha a nezlomné odhodlání postavit se hrozící katastrofě. Společnými silami se pustí do zdánlivě bezvýchodného boje.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The Designs of Lord Randolph Cavanaugh , 2018


více info...

Přidat komentář

Medasek
10.10.2022 3 z 5

Takový velmi průměrný příběh okořeněný vynalézáním.

rampapa
07.04.2021 5 z 5

Na příběh o Randolphovi jsem se hodně těšila už z knížky ,, Zkrocení markýze z Reventhorne".
Hned jsem si zamilovala Felicity. Miluju knihy od Stephanie Laurense. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.


Lena79
04.01.2021 3 z 5

Kniha se četla sama, to se musí uznat...děj předvídatelný, nelze tedy čekat nějaké to wau..Zajímavé postavy i doba, kam je příběh zasazen. Do dalších dílů série se asi nepustím.

havrmoni
27.11.2020 3 z 5

Tři * jen proto, že je to má oblíbená autorka a postavy nebyly úplně špatné. Téma taky ne, jen se to nezajímavě táhlo. Knihu jsem odložila a dočetla až za pěkně dlouhou dobu. O polovinu kratší s bylo by to možná na plný počet.

alzbeta4340
28.05.2020 3 z 5

Začátek průmyslové revoluce je kupodivu velmi vhodné časové období pro historické romance. Každá taková se ale musí vyrovnat s konkurencí - sérií Ravenelovi od Lisy Kleypas, která v romantice i zábavnosti na hlavu poráží i "Vynález lorda Randolpha".

narisa
20.01.2020 3 z 5

Tak byla to opravdu jedna ze slabších knih od této autorky. Nepotěší, neurazí. Hlavní hrdinové mě moc neoslovili. Dala bych 3*, ale dávám tak 3,5* a to hlavně za Mayhewa. Ten se mi moc líbil a jsem ráda, že to s ním dobře dopadlo :).

kacenka6144
21.11.2019 3 z 5

Je to v podstatě jednotvárně plynoucí oddychovka. Možná by bylo lepší ji trochu pokrátit a vydat jako obyčejnou Harelquinku. Těšila jsem se aspoň na lehkou detekvitvní zápletku, bohužel padouch prozřel až neskutečně zázračně. Měla jsem skoro chuť zavolat "haleluja". Ale když venku prší a nic se vám nechce, není tahle knížka zas až tak špatnou volbou. Všechno v ní jde předvídatelně, takže vám ani nevadí, když se u čtení párkrát prospíte. :-)

biki
17.11.2019 2 z 5

Jedna z nejslabších knih autorky. Ne, že by se to četlo úplně špatně, ale vztah mezi oběma hlavními hrdiny je jaksi fádní, jalový. Ani druhá, skoro detektivní linka příběhu také není nijak zvlášť napínavá. Co lze pochválit, jsou zajímavé zájmy a technické instinkty hlavní hrdinky - hezká představa o podílu žen na vývoji automobilových motorů. A já jsem teď trochu chytřejší, když jsem si něco na toto téma přečetla a zjistila, že historie vývoje parních automobilů je ještě o několik desítek let starší, než doba, kdy se tento příběh odehrává.

krákorka
03.11.2019

Kniha je dobře napsaná a přečetla jsem ji jedním dechem.