Čas hájení, čas lovu

Čas hájení, čas lovu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118496/mid_cas-hajeni-cas-lovu-vDh-118496.png 5 2 1

V přírodě nacházíme tolik smysluplného dění, že snadno, tak jako naši dávní předkové, docházíme k závěru, že celá příroda a zvláště její živé formy nejsou jen tak něco samo sebou, ale že to vše muselo mít nějaký počátek a řád. V přírodě můžeme odpočívat, léčit se z neduhů současného světa, ale také bádat a hlavně přemýšlet. Autor této knihy se snaží nahlédnout na přírodu očima lesníka, zahrádkáře, zoologa, myslivce i ochranáře, od každého trochu. Je návodem, jak vnímat přírodu se zdravou zvědavostí a vlastní kritickou zdrženlivostí. Obsah knihy je rozdělen na čtyři roční období, přičemž každé z nich obsahuje minimálně deset příběhů ze života přírody. Ostatně každý, kdo má přírodu rád jistě brzo pozná, co nám tím či oním tématem chtěl autor říci.... celý text

Přidat komentář

hrdlickova_61
31.03.2019 5 z 5

Název trochu mate, protože působí dojmem, že knížka je určena hlavně myslivcům. Stejně jako autorův podobně zaměřený titul Zvířata v nejistotě (a i cokoliv jiného od něj) mohu komukoliv vřele doporučit. Dokonce i těm lidem, kteří se o zvířata nezajímají - myslím si totiž, že po této četbě by se to změnilo.

Nejvíc se mi líbí, že jde o "obyčejné" naše druhy, s nimiž se můžeme venku setkávat, a přesto o nich mnoho nevíme. Všechny knihy J. Andresky jsou maximálně čtivé a nabité informacemi, jsou příjemné a svědčí o krásném autorově vztahu k přírodě i k lidem.