Čarodějnice

Čarodějnice https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478456/bmid_carodejnice-Fez-478456.jpg 3 58 15

Dechberoucí příběh ze sedmnáctého století o ženské síle, čarodějnictví, zlobě, pomstě a poutech, která nás svazují... Potom, co byla Evey svědkem brutální vraždy své matky spáchané lovci čarodějnic, chce jediné – vystopovat vraha a pomstít se. Zlost v ní sílí. Nezbývá jí však, než být rozumná. Dala totiž matce slib, že ochrání svou malou sestru Dill a za všech okolností ji udrží v bezpečí. Touha po pomstě je ale stále větší. Dodrží Evey svůj slib, nebo se vydá za svým osudem?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Witch: A Dark and Immersive Debut about Women, Witchcraft and Revenge , 2020


více info...

Přidat komentář

Zaniya
26.12.2023 5 z 5

Asi mohl být příběh víc rozveden.
Asi mohly jednotlivé situace být víc vykresleny.
Asi mohly jednotlivé postavy být do detailu rozebrány.
Asi mohl autor vztahy víc rozepsat.

Ale mně se knížka líbila moc. Právě pro svou strohost. Rychlý spád. Letmé náznaky, které si člověk svou fantazií dokreslí.
Zcela určitě budu autora číst dál. A k této knížce se vrátím několikrát.

Ebony
18.12.2023 odpad!

Jak tohle mohl někdo napsat, nepochopím. A co už vůbec nepochopím je to, že to někdo vůbec u nás přeložil. A přitom je tolik krásných knih na výběr. Jedna velká katastrofa, bohužel.


annes
15.11.2023 3 z 5

Tohle byla slabota. Asi to mělo mít něco jiného stylem psaní, ale mě to asi uniklo. Dlouho mi unikal konec, protože v knihovně pak bylo vypůjčeno, ale od autora si asi nic dalšího nepřečtu.

M.C.SMITH
22.05.2023 1 z 5

Vůbec netuším, co si s knihou počít. Krkolomný překlad, úplně jsem se v tom ztrácela.
Žádná z postav mne nebavila.
Jediné plus byly ilustrace. Ty byly opravdu pěkné.
Jinak je kniha jedno velké zklamání.

kalinkacz
26.12.2022 3 z 5

Čarodějnice po svém vydání nesbírala úplně nadšené recenze… Díky krásné obálce, zajímavé anotaci a ilustracím jsem si řekla, že ji ale stejně musím zkusit.
No recenze měly bohužel pravdu…
Kniha se mi nečetla vůbec dobře a měla jsem problém se začíst. Žádná z postav si mě nezískala a myslím si, že příběh mohl mít větší spád..
Já jsem tedy zklamaná.

Dyna08
24.11.2022 4 z 5

Kniha byla zajímavá a napínavá, moc krásný příběh

Ookmalej
04.09.2022 2 z 5

Toto zařazuju do kategorie "divná knížka". Formát knihy a jazyk autora je místy snový, takový nejednoznačný. Někomu se tento styl můże líbit, jen kostra příběhu je taková polámaná. Během čtení ztrácím nit a nevím, co se děje a kde se přesně v čase nacházíme. Zkrátka tohle bylo za mě hmátnutí vedle.

Butterfly340
03.07.2022 1 z 5

Od knihy jsem nic moc neočekávala, ale i tak jsem byla zklamaná. Bohužel jedna z nejhorších knih, které jsem kdy četla. A přitom téma skvělé - čarodějnice, 17. století, Anglie... Přesto to ale nedopadlo dobře.

Největší problém je autorův styl psaní. Je to zmíněno už v předcházejících komentářích. Mělo to působit akčně, ale působilo to jen zmateně. Místy jde vidět, že se v tom ztrácel i sám autor, když některé části absolutně nedávají smysl.
Když se v ději objeví nějaká akční scéna, tak ji autor řeší zásadně pomocí přímých řečí. A to prostě fungovat nemůže.
Do toho všechny ty pitomé přezdívky...
Místy jsem opravdu netušila, která bije. Ta kniha je jeden velký zmatek, jehož význam možná chápe leda tak sám autor.

Jediné, co se mi na knize skutečně líbilo, tak byly ty ilustrace..

Jinak, pakliže toužíte přečíst si něco s tématem občanské války v Anglii, tak doporučuji knihu Kůže plná stínů. A Čarodějnici se obloukem vyhnout.

Slůník
05.05.2022 3 z 5

Mohla to být super knížka - kdyby autorce všichni ti lidé, kterým v závěru děkuje, poradili, ať si dá se všemi jejími částmi stejnou práci...

Morgaine07
16.01.2022 5 z 5

Kniha se četla dobře a rychle. Je to ideální čtení na zimní večery. Kniha pro mě skončila zvláštně a je škoda, že nebyla trochu delší.

Sayan
09.01.2022 2 z 5

Musím souhlasit s předchozími komentáři. Vyprávění bylo dost plytké. Těšila jsem se na vztah sesterství (hurá, není tam jen love story!!), ale nebylo moc rozvedeno. Doba, ve které se děj odehrával také nebyla nijak extra nastíněna. Nedokázala jsem se vpravit do nitra té knihy. Obrázky u každé kapitoly mi spíš přišly jako stáhnuté někde z internetu. Takové nejednotné. ALE!! ke konci se mi moc líbili ti ptáci mezi řádky. To bylo efektní! Četla se rychle, to ano. Ale už si ji znovu určitě nedám. A ani nemá místo v mé knihovně. Posílám dál...

dontbullshitme
23.12.2021 2 z 5

wtf? Já se v tom teda pěkně ztrácela. Líbí se mi tak akorát, čím je to inspirováno a komu je to věnováno. Plus samozřejmě ilustrace jak na obálce tak uvnitř knihy, ty jsou opravdu krásné.

Pitbullka
09.12.2021 3 z 5

Líbil se mi ten strohý styl psaní, ale já si bohužel nějak nedokázala oblíbit ústřední postavy a tudíž mi příběh k srdci příliš nepřirostl a ničím mě výrazně nepřekvapil.

1259
03.12.2021 2 z 5

Jak jsem se na knihu těšila, tak mě šíleně zklamala. Ono sice by se to číst dalo, ale příběh byl pro mě tak prapodivně napsaný, jako když sem se snažila spát já ve 14letech a přeskakovala jsem z bodu A do bodu FŇ, takže celý příběh neměl zadny smysl. Za mě rozhodně velký zklamání.

Ellinek
29.11.2021 2 z 5

Jakmile jsem tuhle knížku uviděla v regále, bylo jasné, že je další v pořadí. A sakra jsem se na ni těšila, ale to, co jsem nakonec dostala, bylo jaksi...meh.

Především mi vůbec nesedl autorův styl psaní. Asi jsme se nějak minuli, protože doteď nevím, čeho tím chtěl docílit. Osekané, ploché, krátké a úderné věty asi měly vzbudit drama a emoce, ale na mě to nefungovalo. Postavy také nic moc, hodná čarodějka, zlá čarodějka, hodná sestra, zlá sestra. Ty přezdívky mě taky strašně štvaly a samotný proces také nic moc. Více se mi líbilo vyobrazení lovců čarodějnic, nádech té doby, myšlení celé společnosti, která se nechá zlákat dobře znějícími sliby těch u moci - čarodějnice jsou zlé, dělají to a to a my vás jich zbavíme.

Jinak ale žádná sláva. Je to sice knížka pro mládež, ale neumím si představit, že bych ji někomu v práci doporučila.