Eden

Eden https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506788/bmid_eden-UiE-506788.jpg 4 79 20

Calder Duet série

< 2. díl

Když svět, jak ho znáte, skončí, když zmizí vše, co jste kdy milovali, kde najdete sílu žít dál? Když si v novém světě, v němž jste se ocitli, připadáte stejně odříznutí jako v tom starém, když máte srdce rozseknuté vedví a nejistou budoucnost, kde najdete naději v lepší zítřky? Eden je příběh o vnitřní síle, odpuštění a nehynoucí lásce. Je to příběh o tom, že musíte věřit ve vlastní osud a vydat se po cestě, na níž najdete mír. Jedná se o pokračování a závěr příběhu Calder.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Finding Eden , 2014


více info...

Přidat komentář

keiko33
03.04.2024 5 z 5

Prvá časť bola o chorom výmysle jedného šialenca, ktorý mal dar reči a manipulácie ľudí. O strachu o Caldera a Eden a ich budúcnosť. Táto druhá časť bola o znovu nájdení a spoločnom uzdravovaní. O nájdení svojho miesta v "novom svete", ktorý bol pre nich cudzí. Páčilo sa mi ako oni traja aj so Xanderom držali pokope a boli si navzájom oporou. Nikto iný nevedel tak dobre pochopiť ich bolesť, ako oni traja navzájom. Scéna z ozdravnej postele ma fakt dojala. Táto časť nebola plná napätia, len bola iná. Tie objavy na konci dodali príbehu správnu bodku. Je to možno zvláštne, ale nakoniec som vlastne Hectora tak trochu ľutovala. Človek nikdy nevie, ako s ním tragédia zamáva.

Aaloha
28.01.2024 4 z 5

Tento díl je o něco slabší, chybělo napětí. Ale jinak, pěkně se příběh rozplétá i když ne vždy setkání s minulostí je idylické. Ale život jde dál a láska je silná.


LenkaStr
07.01.2024 5 z 5

Au, tohle se četlo těžko, a to i přes to, že na rozdíl od Caldera v téhle knize nejsou žádné velké zvraty (a že jsem je čekala a byla jak na trní), je to hlavně o hledání sebe sama v normálním světě a o hledání nejen vlastní identity, ale i identity toho vyšinutce a jeho motivů. I tak to byla emoční horská dráha, nejmíň půlku knihy jsem na čtení neviděla přes vodu v očích a většinu času jsem čekala, kdy se to už konečně pos... Kdy se objeví Clive, nebo nedejbože Hector, který přece jen nějak..., že ti agenti FBI jsou falešní... No, paranoidní jsem byla slušně. No nic. Jak se do Acadie dostal Calder, mě zase tak moc nepřekvapilo, byla to jedna z mých teorií, ačkoli spíš než to hovado, jsem tipovala nějaké bezdomovce, tuláky nebo ilegální imigranty. Ani u zjištění identity staré Willy se žádný wow efekt nedostavil, ale ta koneckonců bila do očí, a hlavně o ni ani nešlo.
To spíš když si poskládáte, kdo je tu nakonec hlavním viníkem, nebo dobře, katalyzátorem, protože to tak jako tak Hectora neopravedlňuje, je to... Ježíš, já nevim. Fakt nevim, co si s tím počít natož jak to sesumírovat. Totéž platí o té rozporuplné Hectorově roli v Calderově životě. Jo, je to fakt dobře napsaný a jako celek to ve mně bude rezonovat asi hezky dlouho.

evineckY
11.12.2023 5 z 5

Je to příběh dvou krásných, silných a lásky plných osobností.
Na to, co a kolik si toho prožili zůstali laskaví.
Děkuji autorce za tak krásný konec.

Ps: Doporučuji poslouchat při pečení cukroví, protože vám to bude
zvedat adrenalin a dodávat sílu :-)

Matri
03.11.2023 4 z 5

"Život občas umí být děsivý a otřesný, strašlivý a tragický, najdou se v něm i okamžiky dechberoucí krásy. A občas stačí se smát."

Autorka mi krásne zodpovedala všetky otázky, dostala som vysvetlenia a odpovede, hoci niektoré sa mi nemuseli páčiť. Ale taký je aj život - nedostaneme len cukríkové príbehy ale aj krutú realitu života s jeho tienistými stránkami.
Calder aj Eden sú neskutočne silné osobnosti a totálne si ma získali... Odvážni, vytrvalí, oddaní jeden druhému, verní, súcitní, takí mladí a už prežili toľko bolesti ale aj lásky!
Príbeh bol oproti prvej časti oveľa pokojnejší, snažil sa skôr všetko urovnať a uzavrieť. Podarilo sa ;-)
Túto duológiu môžem určite len odporúčať!

"Děkuju,“ pověděla mi tiše a pevně mě objala.
Sevřel jsem ji. „Za co?“
„Za to, že mě tak moc miluješ. Za to, že jsi mě udržoval při životě v době, kdy jsem nežila."

moma08
14.10.2023 5 z 5

Tento díl byl takový klidný a plný lásky mezi hlavními postavami. Občas mě rozčilovala máma od Eden.
Za mě bych ubrala půl hvězdičky, protože mi docela chyběl nějaký malý zvrat, neříkám, že tam nebyly momenty, které hlavní hrdinové zjistili u své minulosti, ale i tak....

MAU256
28.09.2023 5 z 5

Pokračování příběhu Eden a Caldera, jejich odloučení, když si oba mysleli, že ten druhý je mrtvý. A nakonec shledání, pátrání po minulosti a znovuobjevení lásky, která nikdy neskončila. Obě knížky můžu jen doporučit, ale pouze s upozorněním, že pokud nebudete mít v dosahu hned druhý díl, tak se raději ani do prvního nepouštějte :-).

Jita160
24.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Pokračování se nese už v klidnějším tempu i když nečekaných a vzrušujících zážitků je tu plno.
Eden a Calder se snaží přežívat dál i když každý sám.Oba jsou zlomení, vyprahlý a nešťastní. Zjišťuji že tento Nový Svět bez klece,který se snaží žít jeden bez druhého je matoucí a děsivý.
Začíná však vše zapadat na své místo.
Konečně se dává dohromady obraz ,který tak zoufalé toužili stvořit.
Lásku ,kterou si v sobě nesou od dětství se stejně naplní.

pavlikova9332
21.07.2023 5 z 5

Krásný a dojemný příběh

Knihotyna
17.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Pokud v prvním díle byla láska nevinná a čistá, tady je nadějná, potřebná, utěšující, úzkostná, bolestná a spalující.

---MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY---

Co se mi líbilo:

- zamilovala jsem si Xandera - musím přiznat, že v prvním díle mi k srdci moc nepřirostl, ale tady se projevil naprosto parádně ve všech směrech a situacích!
- Molly - to bylo zlatíčko :)
- Carolyn - tak s touhle postavou jsem měla velký problém, chápala jsem sice, proč se chová tak, jak se chovala, ale bylo mi to proti srsti a nemohla jsem si pomoct, měla jsem stejný názor jako Molly
- tajemné pátrání - očividně policie nezjistí tolik jako dva lidé, kteří chtějí znát pravdu a svůj život
- vyrovnání se se situací, posouváme se o tři roky, ale jde vidět, že Xander, Calder i Eden v sobě stále nesou mnohá traumata a strachy a neumí si s nimi poradit - na to bude nejlepší ozdravná postel :D!
- novináři - objeví se aspoň jeden slušný člověk! :)
- i lidé, kteří se do sekty "narodili" nebo byli donuceni v ní být mohou být vnímání jako zlo, peklo - jsou odsuzováni - za své chování, činy, vědění i nevědění a svůj předešlý život, který si nemohli a nesměli vybrat
- potřeba pravdy a vědění, aby se toto téma mohlo uzavřít
- pocit viny, ne jen jeden k druhému, ale i ke všem lidem, kteří zemřeli
- noční můry, alkohol, sebedestrukce, sebetrýznění, trápení, mučení - aneb člověk se chce i nechce vědomě potrestat, nechce zůstat bez toho druhého
- jizvy na těle i na duši, které nejlépe pochopí jen ti, kteří je mají také
- postavení Caldera v sektě i v jeho vlastní rodině, posléze i u Carolyn - bylo mi ho velmi líto
- strach z policie
- pocit uvěznění, i ve velké společnosti můžete mít stále pocit, že jste vězněm, protože když praskne, kdo vlastně jste, jste vlastně pouťová atrakce a tak je nejlepší se schovat

marianamik
17.07.2023 5 z 5

..... príbeh pokračuje. Šťastné stretnutie, znovu poznávanie jeden druhého a spoločné rozoberanie minulosti.....
Dej sa nám rozuzľuje, takéto niečo asi nikto z nás čitateľov nečakal. Ani som nedýchala pri zistení kto bol Hector. A kde mal svoje korene Calder. V podstate mi bolo oboch ľúto.
Veľmi ma potešil záver knihy, ako prešli spoločne všetkými úskaliami zistení, presne tak som si ho predstavovala. Samozrejme niektoré situácie boli emotívne a ani slza v oku nechýbala.
Dúfam, že sa dočkáme aj príbehu Xandera.

kristy.books
17.07.2023 4 z 5

Keďže prvý diel tejto dilógie skončil v tom najhoršom možnom momente, na pokračovanie som sa už veľmi tešila. Eden splnila moje očakávania, hoci jednotka bola o niečo lepšia.

Život v sekte bol hrozný, ale návrat to "reality" po toľkých rokoch "vymývania mozgov" a života v izolácii nebude vôbec jednoduchý. Dokážu sa jeho členovia prispôsobiť novým podmienkam? Prestanú ich niekedy prenasledovať démoni minulosti? Dozvedia sa pravdu o svojom pôvode? Ako vlastne vznikla sekta, v ktorej strávili väčšinu svojich doterajších životov? Na tieto všetky otázky (a mnohé ďalšie) sme tu dostali odpovede, takže som spokojná.

Eden i Calder sa životu v spoločnosti prispôsobovali veľmi ťažko. Takmer nikto nedokázal pochopiť, čím všetkým si prešli a ako sa to na nich podpísalo. Nedokázali sa zbaviť niektorých hlboko zakorenených zvykov a obáv. Hoci dosiahli vytúženú slobodu, neboli šťastní. Niektoré momenty boli dosť emočne vyčerpávajúce a oboch mi ich bolo ľúto. Autorka to s emóciami jednoducho vie.

Romantická linka bola celkom sladká, no v tomto prípade mi to nevadilo, pri týchto dvoch by som nič iné ani nečakala. Držala som im palce, aby konečne našli svoje šťastie, po tom všetkom si to zaslúžili.

Veľmi sa mi páčilo priateľstvo Caldera a Xandera, Eden a Xandera, vlastne všetkých troch dokopy. Vždy tu boli jeden pre druhého, navzájom sa podporovali, pomáhali si, rozumeli si aj bez slov, držali toho druhého pri živote a podobne. Ich priateľstvo bolo čisté a bolo cítiť, že sa majú veľmi radi.

Čo viac dodať, bola to krásna a emotívna dilógia plná lásky, priateľstva, ťažkých životných skúšok, sily, odvahy, túžby, snov i druhých šancí. Moje topky od autorky naďalej zostávajú Archerův hlas, Graysonův slib a Sběratel přání, no i príbeh Eden a Caldera rozhodne stojí za prečítanie. Dúfam, že čoskoro sa dočkáme aj prekladu ďalších Miiných kníh.

Ketfl
10.07.2023 5 z 5

Ve druhém díle se příběh o pár let posune v čase. Calder i Eden se snaží žít své životy, i když to není vůbec jednoduché. Oba mají navíc v srdci obrovskou bolest. Když se jejich cesty znovu protnou, dvojice nezahálí a snaží se najít odpovědi na otázky, které je dlouhá léta sužují. Postupně odhalují různá tajemství a zjišťují pravdu. Tento příběh nenabízí tolik zvratů, jako díl první, jedná se ale o velice povedené zakončení tohoto velkolepého milostného příběhu.

Mia Sheridan opět dokázala, že je úžasná autorka. Obě její knihy jsem vůbec nemohla odložit a s hlavními hrdiny jsem prožívala každičkou situaci, ve které se ocitli. Rozhodně si ke čtení připravte i nějaký ten kapesník, protože tato duologie vás opět emočně úplně rozloží.

Bryel
07.07.2023 4 z 5

(SPOILER) "Přestože život občas umí být děsivý a otřesný, strašlivý a tragický, najdou se v něm i okamžiky dechberoucí krásy. A občas stačí se smát."

Druhý díl ve mě nevyvolal ten wow efekt jako první díl, ale je to pěkná kniha plná romantiky s určitou filozofickou rovinou. Příběh lásky Povijničky a Karamela byl tak čistý a roztomilý..
Hlavní postavy prožijí několik let odloučení.
Po znovu shledání k sobě opět hledají cestu a učí se fungovat v moderním světě. Nacházejí své místo v životě a vyrovnávají se se svými traumaty. Opravdu krásné čtení!

"Některé věci jsou lépe vidět na světle a některé jsou jasnější za tmy."

AliceTief
07.07.2023 3 z 5

Za mě určitě slabší díl, defakto řešily jen své trauma a co si počít a jak žít a co dělat. Sice hluboké, ale bez akce....Jsem ráda za happy end, ale zrovna k téhle sérii se asi vracet nebudu.

terikus
04.07.2023 5 z 5

V tomhle díle nebylo žádné velké drama jako v prvním, ale ta jejich láska, to bylo něco tak krásného, že z toho budu čerpat ještě dlouho.

hana1039
29.06.2023 5 z 5

Někteří tady píšou, že tento díl byl slabší,ano byl slabší jedině v tom, že tady neproběhly ty děsivé momenty z 1 dílu... v tomhle díle se nacházejí otázky a odpovědi, které taky nejsou,, přívětivé,, pro Caldera... tento díl autorka pojala spíš zamyšlením se nad těmito sektami, Calder a Eden se snaží pochopit, proč a jak...na něco odpověď našli, některé odpovědi už zůstanou nevyřčené... tento díl je silný právě pro ty otázky a odpovědi... aspoň pro mě....

mysanda20
23.06.2023 2 z 5

Knihy od Mii mám moc ráda,ale tahle mi nesedla.Příběh jejich lásky byl krásný,ze začátku,než se našli tak jsem hltala každou stránku a jejich setkání bylo úžasné.Ale tím to tak končí,poté se jen řeší pocity hlavních postav a nic moc se neděje. Bohužel za mě zklamání

Paja1709
23.06.2023 4 z 5

Prvni dil byl skvely a nemohla jsem se dockat az vyjde dil s Eden.No tento dil byl o neco slabsi .Ale i tak se kniha cetla dobre.Ostatne jako vsechny knihy od Mii.

KlosKa
22.06.2023 4 z 5

Tak dala jsem si den na vstřebání a pořád vlastně nevím, jak se k duologii postavit. Abych to vzala od začátku, Calder pro mě byl (jak jsem již psala v recenzi) hodně těžký na čtení, jelikož sekty to není nic pro mě a mě to prostě nebavilo číst. Prokousal jsem se tím a očekávala, co přinese Eden. Ta už se odehrávala v "reálném" světě a bylo to lepší. Ale.... Asi to na mě bylo vlastně až příliš sladké. Ano, prošli si peklem, ano dozvíme se odpovědi na všechny otázky. Jen to na mě bylo už prostě moc. Stále u mě vede Miin Archer a Stinger.

Autorovy další knížky

Mia Sheridan
americká
2015  89%Archerův hlas
2015  78%Leo
2016  86%Stingerův pád
2020  84%Sběratel přání
2020  89%Graysonův slib