Calder

Calder https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506789/bmid_calder-gUe-506789.jpg 4 90 23

Calder Duet série

1. díl >

V současné Americe existuje místo bez elektřiny, bez vodovodního potrubí a bez moderních vymožeností. Na tom místě musíte zapomenout na vlastní sny, na sebevyjádření, na ambice. A právě zde žije mladík s tělem boha a srdcem válečníka. Silný, věrný a oddaný své rodině. Odvážil se však snít. Žije zde i dívka s tváří anděla a kurážným srdcem. Její rodina v ní vidí jen ztělesnění dokonalé poslušnosti. Tato dívka se však odvážila chtít to, co jí prý nikdy patřit nebude. Calder je příběhem o boji dobra se zlem, odvahy se strachem a o tom, že světlo lásky si najde cestu i v té nejhlubší temnotě…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Becoming Calder , 2014


více info...

Přidat komentář

keiko33
02.04.2024 5 z 5

Mia píše silné príbehy, no tento bol megasilný. Keď ho čítate, nechápete, ako môže jeden blázon a fanatik, tak vymyť ľuďom rozum. Vždy som si myslela, že sa dajú na takéto niečo nahovoriť, len slabí jedinci. Až kým sa vám nestane, že vám blízka osoba sa dostane do podobného spoločenstva. Vtedy takýto príbeh naberie úplne iný zmysel.

LenkaStr
07.01.2024 5 z 5

Muset po tom cliffhangáru na konci čekat na pokračování, asi by mi hráblo. Naštěstí jsem Miu objevila teprve nedávno a pokračování bylo dávno (asi) na světě. Teoreticky bych tedy mohla hodnotit duet jako celek, jenže... Ne. Tedy jo, je to celek, ale taky ne, protože ty dvě části jsou vlastně dost odlišné. Tohle bylo... Drsný. Síla. Jiný. Hodně jiný. Emoční horská dráha. A bohužel uvěřitelný. Svíjela jsem se strachy o ty dva, vlastně tři (striktně vzato o všechny) a svíjela jsem se nenávistí k Hectorovi, přemýšlela jsem nad jeho motivací a také nad tím, co lidi vede k tomu, že se nechají tak dokonale zmanipulovat. Ještě pochopím ty, co se do té komunity narodili a nic jiného neznali, ale jak může někdo i jen s půlkou mozku uvěřit tak děsným blábolům vyšinutého psychopata? No nic, to jen dokazuje, jak dobře je to napsaný. Nicméně i přes to, že hodnotím plným počtem, pochybuji, že se k tomuhle příběhu (na rozdíl od ostatních Miiných) ještě někdy vrátím, protože to téma... Prostě ne, bylo to drsný a jednou mi to stačilo.
Jo a mimochodem, tím epilogem maskovaným za prolog, to se Mia inspirovala u Ericha Segala nebo co? To byla pěkná podpásovka! Po většinu knihy mě to akorát rušilo, úplně stejně jako kdysi u Love story, kterou jsem tehdy chtěla po první větě mrsknout do kouta.


Aaloha
13.12.2023 5 z 5

Četla jsem všechny autorčiny knihy a mám je ráda, ale u této jsem ze začátku trochu bojovala, ale pak se to tak rozjelo, že to bylo super. Trochu jiný příběh, než na jaké jsem u autorky zvyklá, ale teda téma hodně neobvyklé a celkem drsné. Jdu si sehnat druhý díl.

evineckY
10.12.2023 5 z 5

Pane, kdo jste tuto knihu ještě nečetli, okamžitě se do ní pusťte !!!
Nenávidím sekty, násilí a manipulaci s lidmi.
Napnuté nervy se střídají se slzami. Tato kniha není žádná sladká romantika.
Maximálně doporučuji.

Matri
01.11.2023 5 z 5

"Cokoli mám, ty máš půl."

S autorkou som mala to potešenie už pri viacerých knihách, a každá bola iná a krásna. Tentokrát ide o duologiu s absolútne originálnym príbehom.
Opäť som si pred čítaním vlastne ani neprečítala anotáciou a dala som len na odporúčania. Nevedela som čo ma čaká, a asi o to príjemnejšie prekvapenie to pre mňa bolo, lebo som to vlastne vôbec nečakala :))
Príbeh o zakázanej láske, túžbe, o priateľstve, bezmoci, slepej viere vo vnútené ideály, živote v uzavretej komunite bez výdobytkov modernej doby.. no absolútne labužbíctvo na čítanie. Hoci v mnohých ohľadoch príbeh určite nie je ľahký - vystriedali sa u mňa naozaj všemožné emócie.
Láska Eden a Caldera bola od začiatku odsúdená na mnohé skúšky, a nakoľko je za mnou len prvý diel, som zvedavá čím má autorka ešte prekvapí v pokračovaní. Zatiaľ veľká spokojnosť! :)

"Zamilujeme se do sebe ještě tisíckrát. Na tisíci různých místech."

Jenny46
17.10.2023 4 z 5

Pro mě neznámá autorka, nic moc jsem od knížky nečekala, ale nakonec příjemné překvapení.
Bojovala jsem ze začátku a chtěla odložit, téma zvláštní já už ty náboženské komunity , kde poslouchají jednoho guru moc nemusím nebo nerada čtu. Asi po 50 stránkách jsem vydržela děj zakázané lásky, znepokojivé proroctví nebyl špatný...
Opět otevřený konec naštěstí vyšel další díl tak uvidíme, jak to celé dopadne určitě si přečtu a vyzkouším od autorky i jiné knihy

moma08
10.10.2023 5 z 5

Tohle je hodně neobvyklé téma, ale u této autorky je to většinou zvykem, že umí napsat knihu s takovým příběhem, který se jen tak nevidí...
Měla jsem docela problém se začátkem, ale potom už to nabralo směr a ke konci už jsem ronila slzy, protože byl osud pro hlavní hrdiny takový krutý...
Ale jelikož je druhý díl, tak není všem dnům konec....

MAU256
22.08.2023 5 z 5

Odkud bereš sílu, Povijničko? Od tebe.

Musím souhlasit s tím, že tohle byl emoční masakr. Nutně potřebuji další díl a zjistit, jak to s nimi nakonec dopadne, protože ten konec....

Jita160
22.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Ještě nikdy mě srdce nenaráželo do žeber takovou rychlostí jak u tohoto nádherného příběhu. Byla to Nirvana naprostá dokonalost s emocemi.
Začátek byl pro mě hodně srdcebolný. Nevypadalo to tak ale byli to lidé zavřený v kleci. Sekta která je zbavila normálně myslet a vymývala jim mozky.
Kladem byla překrásná a čistá láska která se na takovém místě mohla stát.
Calder a Eden byly dvě polovičky jednoho celku. Jejich láska byla bitva o přežití a neskutečné utrpení.
Pro mě emoční masakr.
Nečtěte pokud nemáte po ruce pokračování!!!!

pavlikova9332
21.07.2023 5 z 5

Nádherný příběh

LenRan
21.07.2023 5 z 5

Opravdu nádherný příběh plný boleti a lásky. Miluju všechny autorčiny knihy a tento příběh Vám rozbuší srdce, stáhne žaludek a rozostří zrak. Přesně tak to mám ráda :)

marianamik
16.07.2023 4 z 5

No to teda bolo.... Príbeh je dobrý, veľmi dobrý.... no vadil mi ten zdĺhavý začiatok a preto - 1 hviezdička. Jedna tretina knihy do uvedenia situácie a pochopenie spoločnosti, v ktorej boli nútení vyrastať sa mi zdal moc dlhý - môj názor, možno preto, že som sa nemohla dočkať ako sa to bude vyvíjať :):) Neviem čo som čakala, ale toto teda rozhodne nie. Od začiatku mi to dvíhalo tlak. Posledných 30 strán mi tiekli slzy. Odporúčam a idem sa vrhnúť na druhý diel.

Ketfl
10.07.2023 5 z 5

Tato kniha nabízí nádherný milostný příběh, který se odehrává ve velice nepřejícím prostředí. Mnohé recenze prozrazují, kde se příběh odehrává, já vám to ale neprozradím. Sama jsem totiž do knihy šla bez předchozích informací a právě to, o čem kniha pojednává, mě velice překvapilo. Na jednu stranu příjemně, protože v knihách, které běžně čtu, se tohle často nevyskytuje. Na druhou stranu jsem kolikrát nestačila zírat, protože to byla jednoduše síla a fakt nechápu, že něco takového skutečně existuje.
Jako kontrast k tomuto tématu stojí nádherná, čistá a dechberoucí láska, která se zrodí mezi Calderem a Eden. Tito dva se poprvé setkají už v dětství, ale od začátku je jasné, že mezi nimi nesmí být žádný vztah. On je totiž obyčejný kluk a ona je všechno možné, jen ne obyčejná. Přesto jeden od druhého nemohou odtrhnout zrak a čím jsou starší, tím víc se snaží najít skulinku, jak spolu strávit čas.
Nakonec se Calder a Eden začnou bouřit proto jejich osudu. Milují se a chtějí být spolu, i když je jim předurčen jiný osud. Jisté okolnosti je nakonec donutí změnit co nejdříve své životy a věřte mi, že tato část příběhu vás rozhodně nenechá chladnými. Dokáží ale opustit vše, co v životě znali a udělat obří krok do neznáma?

Knihotyna
08.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle bylo něco! Má první kniha od autorky a rozhodně ne poslední!

Klíčová slova: sekta, láska, přátelství, život, smrt, boj, civilizace, vědění, monstrum, oběť, dospívání, zaslepenost, bolest, pravda

Proč si knihu přečíst:
- prostředí "sekty" - její prostředí, fungování, principy - krásně popsané prostředí - rozdíly mezi elitou a dělníky, popisy budov, přírody, věcí, které mohou a nemohou používat, popřípadě k do má právo je používat
- nevzdělanost v rámci sekty - cílené vzdělávání, aby se lidé, když se jim podaří dostat ven stali vlastně nepoužitelnými
- zaslepenost, víra, oddanost (v mnoha bodech vám to vžene slzy do očí)
- moc jednoho člověka a jeho vliv (domluvené svatby, hladovění, nevzdělání, tresty, smrt, otročení, již zmíněná oddanost a totální zaslepenost, strach)
- využívání bolesti, strachu - člověk jako otrok
- vztah Caldera a Mayi
- nevinnost a čistota lásky mezi Calderem a Eden (dospívání, objevování)
- přátelství Caldera a Xandera
- celková osobnost Caldera
- obdiv za to, jak Calder, Xander i Eden dokázali uvažovat a ubrat se směrem, který zvolili
- příběh Caldera a Eden jako celek - od dětství, loajálnost, obdiv, učení, tajné schůzky, odhodlání, obětování pro toho druhého, touha po společném životě

A tahle knížka mě dostala jako už dlouho žádná! A potřebuji okamžitě pokračování - varování, knížka končí velmi otevřeně, pokud nemáte po ruce druhý díl, tak ji nečtěte :D. Já jsem si druhý díl ještě dnes objednala na Databázi knih :). Tak už aby tady byl :D.

Bryel
06.07.2023 5 z 5

"Zíral jsem na ni. A semínko lásky, jež ve mně zakořenilo, semínko, jejž jsem přísahal, že nebudu nijak živit, začalo přesto růst. Přísahal bych, že cítím, jak se mnou proplétají hebounké kořínky a omotávají moje životně důležité části. Nedokázal jsem to zastavit. Obrostla mě. Byl jsem jako pole a ona povijnice. Přemohla mě. Prostě jen tak. Nebo možná ne jenom tak. Možná že to ve mně rostlo roky. Až teď jsem si však dovolil to pojmenovat.
Není tvoje, připomněl jsem si."

Originální příběh o zakázané lásce uvnitř sekty odříznuté od moderních vymožeností, která věří v alternativní konec světa.
Vyvolená, která má spasit svět, a chlapec z prostých poměrů. Přerod od dětského zaujetí a vzájemné přátelské pomoci k osudové lásce. Krásný, něžný příběh postupného sbližování.
Náboženský fanatismus ve své velkolepé šílenosti.
Je to velmi zajímavé a silné čtení, místy mi běhal mráz po zádech, ale rozhodně knihu doporučuju! Konec je přímo infarktový!

terikus
03.07.2023 5 z 5

No Hector byl teda pěknej psychouš, nějak to pořád nemůžu rozdejchat. Tyhle sekty mi způsobují nervový záchvaty. Calder a Eden byli boží a já jdu hned na další díl, protože to skončilo tak blbě, že lituju všechny, co knížku četli hned a nepočkali na další díl.

hana1039
29.06.2023 5 z 5

Ufff,tak to byly nervy... nenávidím sekty a bohužel jsou lidé, kteří umí dokonale zblbnout další ... chudáci děti, neznají nic jiného, než co jim ,, dovolí,, aby znaly... smutné, leč pořád a stále se ještě objevující v reálném životě...

PetraN17
22.06.2023 5 z 5

Knížku jsem začala číst když vyšla, ale odložila jsem ji, když bylo jasné, že bude pokračování. A jsem nesmírně ráda, protože se vrhám hned na druhý díl :))

kristy.books
25.05.2023 5 z 5

Táto autorka je známa tým, že píše príbehy nabité emóciami a inak tomu nebolo ani pri jej novinke. Calder je príbeh o zakázanej láske odohrávajúci sa v prostredí sekty, ktorý ma celkom emočne vyžmýkal a potvrdil mi, prečo mám príbehy od Mie tak rada.

Na jednej strane mi toto prostredie prišlo ako určité spestrenie, keďže ho v príbehoch až tak často nenachádzam, no na druhej strane musím povedať, že mi zároveň aj poriadne "zdvihlo tlak". Keď som čítala o tom, ako šéf tejto sekty doslova vymýval jej členom mozog, otváral sa mi nožík vo vrecku. Občas som musela čítanie na chvíľu odložiť, urobiť si pauzu a trochu sa ukľudniť, aby som od nervov knihu niekam nezahodila.

Romantická linka bola oproti tomu čistá a nevinná. Medzi Calderom a Eden sa vytvoril krásny vzťah, ktorý postupne prešiel od priateľstva k láske. Mohli sa stretávať len tajne, no o to viac si užívali spoločne strávený čas a tešili sa z každej maličkosti. Calder učil Eden nové veci, ona mu zasa nosila veci, ku ktorým nemal prístup. Navzájom sa o seba veľmi pekne starali. V niektorých chvíľach som sa nad nimi len prihlúplo usmievala, inokedy mi pre nich pukalo srdce. Veľmi som im držala palce, aby sa im podarilo dostať z tohto otrasného prostredia a začať niekde inde žiť tak, ako by chceli.
Calder bol šikovný a múdry chalan so srdcom na správnom mieste. Pre svojich milovaných by zniesol i modré z neba. V sekte síce vyrastal, no čím bol starší, tým viac pochybností začal mať a túžil spoznať svet vonku. Veľmi sa mi páčil jeho vzťah s chorou sestrou a najlepším kamarátom, bolo cítiť, že sa majú veľmi radi a vždy sa spolu o všetko podelili.

Ani Eden to nemala jednoduché, hoci mala úplne iné postavenie ako Calder a v sekte patrila k vyvoleným. Žila síce v lepších podmienkach, no nemala takmer žiadnu voľnosť. Všetko mala do bodky naplánované a musela poslúchať príkazy "otca". Bola dobrosrdečná a priateľská, snažila sa Calderovi pomáhať najviac, ako mohla. Dúfam, že v ďalšej časti sa dozvieme viac o jej minulosti.

Keďže ide o prvý diel dilógie, koniec zostal otvorený, naozaj to nemohlo skončiť v horší čas. Našťastie, pokračovanie vychádza už o pár týždňov, takže naň nebudem musieť čakať až tak dlho.

AliceTief
13.05.2023 5 z 5

Tento příběh mě opravdu dostal. Ze začátku pro mě byl opravdu problém se začíst, protože tyto náboženské kulty a vymývání mozků nesnáším. Každopádně ale když se soustředíte na tu romantickou linku a jen ty dva, je to krásný příběh. Moc se těším na další díl.