Čachtická paní: Krvavý polibek

Čachtická paní: Krvavý polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51627/bmid_cachticka-pani-krvavy-polibek-mDI-51627.jpg 4 19 7

Román Martina Jaroše Čachtická paní: Krvavý polibek přináší originální pohled na známou postavu sadistické šlechtičny, proslulé svou krvelačností a nezkrotnou touhou po věčném mládí. Autor se ve svém díle nenechává svazovat literárními konvencemi ani historickými fakty – nečekaná verze pověsti je nadčasovou výpovědí o temných pudech a nespoutaných vášních, které vládnou nejen nitru člověka, ale i světu mocenských bojů a velikášských ambicí. Navzdory všeobecné známosti staré pověsti o Alžbětě Báthory čekají na Čachtickém zámku ještě mnohá tajemství... Legenda o čachtické paní, Alžbětě Báthoryové, přitahuje pozornost už několik staletí. Co je pravdy na tom, že krutě a krvavě mučila své poddané? Opravdu se koupala v jejich krvi, aby zůstala věčně mladá? Nejnověji tento známý příběh plný intrik, krutosti a lásky románově zpracoval Martin Jaroš a ilustracemi ho doprovodil Petr Faltus.... celý text

Přidat komentář

Olga980
01.05.2023 5 z 5

Příběh krutý, ale poutavý. Kniha se moc dobře se četla.

veronika1998
17.08.2020 3 z 5

Na knížku jsem se těšila, na to že mám přečteno více knih o Alžbětě Báthoryové, tak tato kniha mě nějak neuchvátila. Takový průměrný příběh... Přesto se četla dobře a rychle.


jirka9453
25.05.2020 2 z 5

Jakožto čachticofilovi mi knížka neunikla a těšil jsem se na ní, ale podání, které autor vytvořil, to mi prostě nesedlo. Mix fantazie s pověstí je samozřejmě v pořádku, ale tady mi to přišlo spletené jako vánočka, kterou ovšem nakonec zapomenete v troubě. Nevím, zda to může být i tím, jak vysoké nároky na literaturu o Báthoryové mám nebo že jsem čekal mnohem více ve stylu Nižnánsky. Ale bohužel - nesedlo mi to.

Effka
24.05.2019 5 z 5

Moc hezky se čte, přečteno jedním dechem. Velmi napínavé, dost drsné, určitě ne pro slabé žaludky.

prochajda
02.02.2018 4 z 5

Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.
Dobře se četla, chvílemi otřesné, proto se k ní už vracet nebudu.

Mandrejka
21.07.2015 5 z 5

Knihu jsem dostala darem a můžu říct, že to je jedna z nejlepších knih, co jsem četla. Je hororovější, zajímavější, temnější (a dovolím si říci, že i lepší) než přeslazená Nižánského verze. Doporučuji ! :)

ERIK 2
15.06.2013 5 z 5

Táto kniha je výborná nezakladá se na faktech ale popisuje Alžbětu Báthoryovou tak jak se celé generace o ní tradovalo mezi chudým lidem.