Budoucnost (ne)práce

Budoucnost (ne)práce https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526549/bmid_budoucnost-ne-prace-6557899278dd0.jpg 4 14 8

Ovládněte AI, získejte superschopnosti, vydělávejte víc a žijte podle vlastních pravidel Umělá inteligence (z)mění i vaši práci k nepoznání. Jste připraveni? Věřili jsme, že umělá inteligence nahradí pouze rutinní a špatně placenou práci. Omyl. Nové generace AI umějí psát, programovat, malovat nebo radit k nerozeznání od lidí. Nemusíte se však kvůli tomu hned obávat o svoji budoucnost – naopak to můžete využít ve svůj prospěch. Nové inteligentní nástroje nám umožňují nadesignovat si život podle svého, a to i bez hromady peněz nebo pokročilých IT schopností. Stačí vám špetka odvahy a představivosti, jak AI využít ke správným věcem. Třeba k tomu, abyste změnili svoji práci na nepráci. Tedy abyste dělali hlavně to, co vás baví a ani vám nepřipadá jako práce. A zbytek nechali na chytrých technologiích. Přesně o tom je tato kniha. Uvnitř najdete stovky praktických příkladů, rad a tipů: Jak toho s pomocí umělé inteligence udělat víc a přitom za kratší dobu. Jak se probrat mořem nových inteligentních nástrojů, vybrat ty nejužitečnější a nasadit je ve své práci – a to i když okolí nechce o změnách ani slyšet. Jak se naučit včas rozeznávat a využít nové příležitosti. Jak si nastavit práci a život podle vlastních pravidel – ať už podnikáte, nebo jste zaměstnaní. Jak překonat ostych za to, že jste se rozhodli dělat věci po svém.... celý text

Přidat komentář

MasterKimi
včera 5 z 5

Kniha Budoucnost Nepráce mě nadchla a plně splnila očekávání. Někteří recenzenti tvrdí, že neposkytuje konkrétní rady a ukázky práce s umělou inteligencí, ale to je nepochopení jejího účelu. Filip Dřímalka jasně deklaruje obsah knihy, který doručila. Vše spočívá ve změně způsobu myšlení, není to jen o nástrojích.

Jsem nadšený a považuji knihu za life changing. Je to velmi důležité téma, které by se mělo více řešit. Kniha by měla být nutností a jak autor píše, změnu v Česku bychom měli začít u digitálního vzdělávání a moderních trendů.

Tajemství budoucnosti nepráce tkví v adopci digitálního myšlení. Očekávání splnila.

[Napsáno s AI Audiopen]

lucin_a
11.04.2024 4 z 5

Motivační a směrující. Ale každý si musí najít svoje “Jak zautomatizovat a “Co sám.


HanaJadavan
03.03.2024 5 z 5

Naprosto přelomová knížka současné doby, která je absolutně must read pro každého, kdo nechce v rámci využití AI zůstat na chvostu.

Nicméně! Ono i pokud vás práce s AI z nějakého důvodu netankuje, stejně do ní jděte - je mnohem více o způsobu uvažování na tím, jak si nadeisgnovat svůj pracovní život, než o konkrétních technikáliích.

Pokud jste četli Čtyřhodinový pracovní týden, představte si podobný koncept, jen s novodobějšími informacemi a s mnohem větším zaměřením na pracovní stránku našeho života.

To své si tam najdete každý. Dnes i za několik let.

Kaik
02.03.2024 5 z 5

Inspirativní kniha. Hodí se mi do čtenářské výzvy, ale hlavně mě nadchla svým aktuálním a zajímavým tématem. Autor v ní ukazuje, že moderní technologie nejsou hrozbou, ale příležitostí pro nové způsoby práce a života. Souhlasím s ním a jsem rád, že existují lidé, kteří mají takový optimistický pohled. Kniha je plná příkladů, odkazů a nástrojů, které mohou motivovat ke změně myšlení a přístupu k práci. Doporučil bych ji všem, kdo chtějí zefektivnit svůj život a zautomatizovat otravné rutinní činnosti.

sioux
02.02.2024 2 z 5

Pro mě zklamání. Doufal jsem, že se dozvím spoustu triků a tipů jak pracovat s AI a přitom to je hlavně kniha o motivaci ke změně a takových knih jsou tisíce. Některé věci nejsou špatné, ale kniha by mohla být kratší o 80%. Takový festival prázdných slov. Navíc je znát, že autor není zdatný v psaní, je to takové nezáživné, tuhé, bez šarmu a elegance, prostě upracované. Ale možná to psala AI:).
Určitě je autor marketingově velmi silný, také mě namotivoval si to koupit, což byla blbost

zelvonik
28.01.2024 3 z 5

Kniha není špatná, tipů je tam spousta, většinou se ale jedná spíš o motivaci ke změně. Občas mi uspořádání přišlo trochu nelogické a pokud někdo sleduje autora delší dobu (tak jako já) tak se nedočetl prakticky nic nového, všechna témata Filip řeší dlouhodobě a prezentuje na různých konferencích a webinářích. To samozřejmě neznamená, že je kniha špatná, jen jsem byl lehce zklamán, že jsem se nedozvěděl nic nového. I tak dávám vysoké hodnocení, protože to je problém můj, a ne knihy.

Pygmej
27.01.2024 5 z 5

Super kniha se zajímavým vhledem do problematiky Ai, určitě stojí za to přečíst.

Hubertus
03.12.2023 5 z 5

Kniha je na jednu stranu nadupaná praktickými tipy jak si usnadnit svojí práci a osvojit si práci s AI, zároveň je i přesto neuvěřitelně čtivá.

Nevím jestli to psal Filip, nebo AI, je to nicméně perfektní :)

Štítky knihy

umělá inteligence

Autorovy další knížky

2020  76%HOT - jak uspět v digitálním světě
2023  76%Budoucnost (ne)práce

Kniha Budoucnost (ne)práce je v

Právě čtených15x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst46x
Chci si koupit22x