Buddhismus

Buddhismus https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166219/buddhismus-166219.png 4 11 2

Tato kniha přináší stručný a objektivní přehled celého panoramatu buddhistického učení, jeho praxe a dějin. Budeme sledovat cesty, na kterých se v průběhu tisíciletí měnila a vyvíjela jednotlivá učení a jejich působení v různých kontextech. Buddhismus totiž není odtržen od života, ale je v dynamickém pohybu jako všechny živé věci. Z obsahu: Předmluva Úvod Šákjamuni Buddha Indický buddhismus Buddhistická diaspora Moudrost 1: Základní učení Moudrost 2: Mahájánový směr Morálka Meditace Hlavní školy a tradice Duchovní hledání západních buddhistů Poznámky a odkazy Rejstřík... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Buddhism , 1999


více info...

Přidat komentář

petr0486
30.11.2015 4 z 5

Povedené seznámení s buddhismem, kdybych ale měl hodnotit samotnou nauku místo autorova podání, s hvězdičkami bych se mírnil.
Buddhismus je plný abstraktních pojmů a hádanek intelektem nepobratelných, které mě dovádí k zoufalství.
Navíc je tahle nauka v našem současném světě absolutně nepraktikovatelná a jestli tady na západě o sobě někdo tvrdí že je buddhista tak to u mě budí úsměv, nevěřím že je tu někdo, kdo by byl ochotný "vzdát se světa" a všeho hezkého co mu život přináší po vzoru Buddhy a jiných hledajích na východě.

Nedělá na mě dobrý dojem ani to že k prvnímu písemnému zaznamenání Buddhovy nauky došlo až asi půl tisíciletí po jeho smrti..

BooksLucyKing
16.06.2013 4 z 5

Moc pěkně sepsaná knížka. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací. Líbí se mi, že kniha není psaná nějak extra odborně, spíš tak aby ji pobral i lajk, je tam spousta cízích slov, ale vždy je za nimi vysvětlivka o co jde. Uvítala jsem, že vysvětlení je přímo v textu a ne vysvětlivka v zadu. Upřímně nesnáším neustálé otáčení dozadu. Jsem ráda, že se mi kniha dostala do rukou.


Štítky knihy

buddhismus

Autorovy knížky

2000  78%Buddhismus

Kniha Buddhismus je v

Přečtených15x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x