Bruce Springsteen

Bruce Springsteen https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356220/bmid_bruce-springsteen-fK7-356220.jpg 5 1 1

Historie vzestupu rockové hvězdy doprovázená unikátními fotografiemi. Bruce Springsteen je rocková hvězda, která dostává platinové desky a zaplňuje stadiony, je ale také složitější a impozantnější muž, než nabízí tato kategorie. Je to člověk z lidu, provozující divoký rokenrol a orientovaný na zájmy a radosti pracující třídy. Tak si vypracoval i fyzicky zdatné a mimořádně pružné tělo. Nic z toho by nemělo valný význam, kdyby Springsteenův talent byl jen průměrný – ale on je svrchovaný písňový autor. Springsteen patří k nejprodávanějším rockovým hvězdám všech dob, s počtem kolem 120 milionů alb prodaných po celém světě a nespočetnými zástupy fanoušků několika generací. Tato kniha je zkoumáním Springsteenova života a hudby a představuje i hlubokou sondu do jeho fascinujícího a jedinečného talentu.... celý text

Biografie a memoáry Umění
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Boss: Bruce Springsteen and the E Street Band , 2016


více info...

Přidat komentář

Jack93
01.04.2020 5 z 5

Bruuuuuuuuce Springsteen je jeden z nejlepších zpěváků, textařů a showmanů všech dob. Kdo ho zažil naživo, ví, o čem mluvím. Takovou porci energii nikdo jiný ze sebe nevydává.
Kniha Gillian G. Gaar je vynikajicí průvodce Bossovou kariéru. Nejvíce ze všeho oceňuju "boxy" neboli samostatné kapitoly stručně shrnující jednotlivá alba plus třeba kariéru Patti, Clarence a dalších. Charakteristika desek mě natolik nadchla, že jsem si hned musel pustit Tunnel Of Love. A další budou následovat.
Jen škoda, že se kniha nevyhla faktickým a pravopisným chybám, to je jediné minus. Ale nijak zásadně to neubírá na atraktivitě knihy a její čtivosti.

Autorovy další knížky

Gillian G. Gaar
americká, 1959
2016  83%Nirvana: Počátky a vzestup
2017  100%Bruce Springsteen

Kniha Bruce Springsteen je v

Přečtených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
dalších seznamech1x