Delila Greenová má všechny na háku

Delila Greenová má všechny na háku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507463/bmid_delila-greenova-ma-vsechny-na-haku-63982e180a239.jpg 4 67 15

Bright Falls série

1. díl >

Delila Greenová přísahala, že už se nikdy do Bright Falls nevrátí – nečeká ji tam nic než vzpomínky na osamělé dětství. Žije teď v New Yorku, její kariéra fotografky se konečně začíná slibně rozvíjet a postel nemá nikdy prázdnou. Jasně, každou noc je v ní jiná žena, ale s tím nemá Delila problém. Když podlehne citovému vydírání nevlastní sestry, s níž se dávno odcizily, aby za lákavý obnos nafotila její svatbu, ocitá se Delila zpátky v Bright Falls. Původně si tam sice jen chtěla odbýt své a zase se vypařit, ale potom potká Claire Sutherlandovou, jednu z Astridiných nejlepších kamarádek, a rozhodne se, že si ten pobyt nakonec přece jen užije – a přitom se tak trochu pomstí. Claire, která vychovávala svou dceru většinou sama, se potýká s nespolehlivým bývalým, vlastní knihkupectví a vede dost jednotvárný život. Delila Greenová do něj vstoupí jako nevítané překvapení… Alespoň zezačátku. Ač o sobě vědí léta, ve skutečnosti se vůbec neznají – a tak Claire znepokojí, že Delila ví, co na ni platí. Když je okolnosti během mnoha předsvatebních akcí svedou dohromady, Claire si už není jistá, zda má sílu odolat Delilinu kouzlu. A co hůř, začíná si myslet, že ani odolat nechce…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fantom Print , conQueer
Originální název:

Delilah Green Doesn't Care , 2022


více info...

Přidat komentář

Alethea_k
29.09.2023 5 z 5

Páni! Ze začátku jsem se obávala, jaké to bude. Ale postava Delily si mě získala už na prvních stranách. Úplně jsem se do příběhu ponořila a užila si ho. Vlastně nemám co vytknout! Odpočinkovka, která zpracovává taktéž důležitá rodinná témata a ne zcela ideální vztahy a vazby. Líbil se mi vývoj hlavních postav, to jak reagovaly. Nepřišlo mi to zas tak přitažené za vlasy. Na léto ideálka! Nemůžu se dočkat druhého dílu, vrhnu se na něj co nejdřív.

SBH
22.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Lákal mě námět a opravdu moc se mi líbí obálka. Dobře se to četlo. Občas se autorce povedl břitký vtípek. Ale po dočtení můj názor na knihu nabral sestupnou tendenci. Takže popořadě.
Postavy mi přišly velmi dobře charakterizované i vykreslené, takže ačkoli třeba taková Isabela za celou knihu pronese sotva dvě věty, jenom z důsledků jejího chování jsem ji začala upřímně nenávidět. Delila byla velmi sympatická se všemi démony i povahovými škraloupy. Ohledně tří kamarádek oceňuji posun, k němuž mě autorka přiměla. Na začátku mi byly všechny protivné, abych dočítala plna sympatií. Obzvlášť Irisin charakter měl hloubku a barvitost.
Děj. Jediné překvapení představovalo Astridino prozření krátce před koncem, čekala jsem totiž delší expiraci a echt patetickou a afektovanou scénu na veřejnosti, čímž vyjadřuji autorce poděkování. Na druhou stranu se povinných amerických mantinelů romantického příběhu držela tak úporně, až mi zkazila dojem. Závěrečné Velké Nedorozumění se točilo na uzavřené sázce, což je ohrané až na kost. Claire, která celou dobu reprezentovala ústřední dobračku, se v závěru zachová sobecky a bezohledně a ještě byla za chudinku, to mě naštvalo.
V čem se ale příběh utápěl a bylo to úplně zbytečné, bylo neustálé opakování pocitů hrdinek a detailní popisování erotických scén. Trocha sexu je jistě příjemná, ale tady měl čtenář naservírován každý dotek a vzdech a záchvěv vzrušení, což po čase začalo nudit. A s těmi pocity taktéž. Delila to měla v životě blbý, to nerozporuju, ale zopakovat to na každé stránce třikrát není nutné.
Četlo se to hezky, ale výsledný dojem nic moc. O velkorysé toleranci úzkoprsých amerických venkovanů vůči homosexuálnímu vztahu si myslím svoje, a možná se mýlím. Ovšem skutečnost, že v Bright Falls nepotkala Delila dvacet let jediného queer spoluobčana, ale po dalších deseti letech tam naopak nenajdete jediného heterosexuála, mno, to je taky na budku.
Slušný průměr.


Mandlevest
20.08.2023 3 z 5

No, zkusila jsem a ty tři * určitě nejsou za to, že se zde řeší převážně LGBT tématika, s tím jsem do čtení šla. Jde o příběh samotný, který mě nechytnul, situace, které měly být vtipné či veselé mě moc nebavily a to jiskření mezi hlavními hrdinkami se na mě vůbec nepřeneslo. A tak největší radost jsem měla z toho, že jsem to zvládla dočíst a také z moc pěkné obálky, začínám být na těch "malovaných" nezdravě závislá:-). Nakonec hodnotím průměrem a další pokračování si nechám ujít.

Sančez
28.06.2023 4 z 5

Delila Greenová je správně ulítlé střevo a já si ji oblíbila i její takzv. kamarádky. Čtivé od začátku až do konce. Prostě taková správná oddychová romanťárna.

Zruza
17.06.2023 4 z 5

Tuhle knihu jsem si užila. Postavy mi sedly a hlavním postavám jsem přála, aby dostaly svůj šťastný konec. Celkově nemám co vytknout, pouze to nebyla ta nejlepší knížka, kterou jsem četla.

TomTomis
22.05.2023 3 z 5

Musím říct, že se kniha čte dobře. Ale pokračovat v sérii nebudu. Místy erotické dusno a dlouhé sex.scény mi jaksi vadily, i když asi v rámci tohohle žánru ok. Hlavní postavy řeší svoje trable s minulostí, která se tu vkrádá do přítomnosti, která vlastně probíhá v rámci několika dnů... Myslím, že si tato kniha najde své čtenáře, kteří si jistě přelouskají i chystaná pokračování.

KateTheBlogger
26.04.2023 5 z 5

Přestože čtu ráda LGBT romány, toto byla první kniha, ve které byly ústředními postavami ženy a musím uznat, že jsem si čtení užila. Líbí se mi, jak se v průběhu příběhu mění vypravěčky a čtenář má tak možnost pozorovat příběh z více úhlů pohledu. Kniha je čtivá, vtipná, veselá, vztahová a rozhodně ji doporučuji.

Local_Bunny
24.04.2023 4 z 5

Delila Greenová má všechny na háku je hodně příjemná romantická komedie. Čtení mě bavilo, je tady hromada vtipných frází, stejně tak situace, které čtenáře upřímně pobaví. Nicméně je v knize ještě něco trošku víc.
Na okraji plánování svatby a focení je to taky hlavně příběh o zničené rodině, navazování vztahů a hledání sama sebe. Tahle těžká témata jsou ale podána upřímně a nijak agresivně, vše tak nějak samo vyplyne z příběhu a mi se líbilo, že to autorka nijak netlačila. Co bych si možná odpustila, tak to množství sexuálního obsahu, jelikož mi to někdy přišlo už na škodu.
V knize se střídají dva pohledy, díky čemuž vidí čtenář i spoustu věcí, které by normálně zůstaly na pozadí a má prostor pochopit všechny strany. Co mě nejvíce oslovilo, tak vývoj, kterým si projdou všechny postavy. Dlouho jsem nečetla takto propracované charaktery, které autorka dokázala od začátku knihy kompletně překopat. Trošku líto je mi Iris, která dle mého tak obrovský prostor nedostala.
I když se nedostaneme moc za oponu plánování svatby, na což jsem se těšila, příběh hodně vyplňuje také fotografování. Věřím, že spoustě z vás bude toto téma blízké. Nechybí detaily ohledně toho, jak si Delila s každou fotografií vyhraje a snaží se z ní dostat maximum.
Příběh určitě potěší hlavně romantické duše, ale má spoustu co nabídnout i těm, kteří tomuto žánru příliš neholdují.
-
za knihu děkuji @fantom.print #spoluprace

alzbeta4340
07.04.2023 5 z 5

Myslím, že nepředpojaté čtenářky si čtení můžou opravdu pěkně užít.
Tohle je milá a veselá romance, ve které ústřední pár tvoří dvě ženy. Vedle nich tady potkáme celou řadu postav plnohodnotně zasahující do děje, takže krom nalezené lásky jde ještě o přátelství, rodičovství a rodinné vztahy vůbec.

vandalindakova
08.03.2023 4 z 5

Knížka mě zaujala svým tématem plánováním svatby. A ono tam toho plánování bylo minimum, což ale ničemu nevadilo, protože i přesto to byla perfektní vtipná rom-kom oddechovka.
Toto je vlastně oje první setkání s romantickými komediemi, a za mě trefa do černého, protože mám chuť v tomto žánru s radostí pokračovat. Možná, že tomu napomáhá i období, kdy radši sahám po oddechovkách na odpočinutí, a strašně ráda se u knih zasměju.
Tady u této se budete totiž smát od začátku do konce, Delila je sarkastická postava, která kam přijde, tam nezůstane nit suchá. Vyhledává drama, kterým si nejspíš kompenzuje nepovedené dětství, ale svými vtípky naprosto válí.
A to není jediné, o čem kniha je. Máme tu sesterský vztah, který absolutně nefunguje, staré křivdy a nepochopení, a jeden vznikající queer románek mezi postavami, které od začátku vědí, že každá z nich žije úplně jiný život. A to přece nemůže fungovat nebo?
Celou dobu samozřejmě víme o koho jde, protože se nám střídají vypravěči v podobě těchto hlavních hrdinek.

EvikU.
22.02.2023 4 z 5

Kniha má v sobě krásný příběh dvou žen. Je ale i o minulosti, o hledání pravdy z minulosti. O přetvářce, že má Delila všechny na háku. A to jen proto, že někdy se lidé špatně pochopí. Je to kniha o tom, jaké to je si přiznat pravdu. Jak si obhájit lásku, která není zrovna běžná před kamarádkou, dcerou, před ostatními lidmi.
Moc se mi zamlouvaly i vedlejší postavy, kamarádky Claire – Iris a Astrid. Astrid se má vdávat za namyšleného chlapa a je jen na kamarádkách, aby jí vysvětlily, že se pro ní nehodí. Delila přijíždí na před svatební přípravy, aby vše zdokumentovala a udělala fotky. A jak se to vše vyvrbí a co všechno se v knize semele už si musíte přečíst sami. Já si u knihy hezky odpočinula.
Kniha je i o velkém přátelství, o vztahu k dceři a bývalému příteli, otci své dcery. Líbilo se mi, jak byl napsaný vztah matky a dcery v pubertě. Jak každá mnohdy mluví jiným jazykem.
Příběh je velmi dobře napsaný. Snad ještě nikdy jsem nečetla příběh o lásce dvou žen. Jejich vášeň jsem cítila na každé stránce, na každém pohledu, který si daly. A i když pro mě je to něco nepochopitelného, věřím, že pro tyhle páry je osvobozující, že vychází víc a víc knih s LGBT tématikou. Že je to něco normálního, za co se nemusí stydět a schovávat.
Kniha se četla moc hezky. Konec byl trochu předvídatelný, ale ničemu to nevadilo. U těchto knih s romantikou zápletkou člověk ten happy end prostě čeká.

sabina3898
05.02.2023 5 z 5

I když na romanťárny moc nejsem, Delilu jsem přečetla jedním dechem. Jednoduchý příběh, který měl jasný průběh a ještě jasnější cíl. A to bylo přesně ono. Postavy jsem si zamilovala všechny (až na Kena samozřejmě). Žádný velký drama, od toho tu jsou jiné knihy. Chci další. Fakt sem s tím conqueer.

lucy13
05.02.2023 4 z 5

Doufám, že přeloží celou sérii.

Nessie72
24.01.2023 3 z 5

Pro mě trochu příliš jednoduché. Asi jsem čekala větší zápletky ve vztazích, něco překvapivého. Typicky ve vztahu Astrid a jejího snoubence, Delily a její nevlastní matky. Tam se určitě dalo jít trochu méně jasnou a složitější cestou. A vztah Claire k otci její dcery byl podle mého podivný. Odporující si. Posílá kamarády kontrolovat, jestli vypnul troubu, když u nej pubertální dcera spi? Sama chodí hlídat, jestli o prázdninách dodržuje vecerku? Na druhou stranu on je ten, co vaří cele partě lidi pod stany, které mu ona vecpe na výlet, kam chtěl jet jen s dcerou.

wendulka321
29.12.2022 5 z 5

Krásný příběh.Přečetla jsem za jedno odpoledne jak jsem potřebovala vědět jak to bude dál. Rozhodně doporučuji všem